Företag

Inför Djurgården - Malmö FF

  • Herrar
  • A-lag
  • 24 apr 2024

Dags för allsvenskt klassikermöte på torsdag då MFF gästar ett välbesökt Tele2 Arena. Här hittar du truppen och förutsättningarna inför matchen.

DJURGÅRDEN - MALMÖ FF

Torsdag 25 april klockan 19:00, Tele2 Arena. 
Taket är öppet.

Köp biljett här

Evenemanget har väskförbud enligt beslut från Polismyndigheten. Undantag kan endast beviljas av medicinska skäl mot uppvisande av läkarintyg.
Läs mer hos Polismyndigheten.

Inga väskor, inklusive mindre handväskor, magväskor, tygkassar och plastpåsar, får tas med in. Det är inte heller tillåtet att ta med paraplyer, flaskor, systemkameror, mat och dryck in i arenan.

Truppstatus

– Rasmus Schüller och Theo Bergvall är de spelare som inte är tillgängliga för matchtruppen, meddelar Djurgårdens naprapat Kalle Barrling.

Varningsläget Allsvenskan

2 varningar: Besard Sabovic
1 varning:
Lucas Bergvall, Samuel Dahl, Albin Ekdal, Tobias Gulliksen, Piotr Johansson, Gustav Wikheim

Spaningar

  • Tuff utmaning mot serieledande MFF med extremt viktiga poäng på spel för att kunna ta rygg i den allsvenska toppstriden.
  • Över 25.000 sålda biljetter borgar för ett volymstarkt publiktryck.
  • Det bistra derbyt i söndags får tjäna som tändvätska inför torsdagen.
  • Fortsatt friskt i truppen där bara Rasmus Schüller och Theo Bergvall körde vid sidan av under onsdagsträningen.
  • Besard Sabovic missar nästa match mot GAIS om han drar på sig ett gult kort.
En inspirerande uppgift att ta sig an Malmö FF

Tränarkollen

Thomas Lagerlöf inför matchen:
– Det blir en inspirerande uppgift att ta sig an Malmö FF. Sällan har väl ett lag varit så favorittippade till guldet i svensk fotbollshistoria med den truppen som de har byggt upp. Så det är ett fantastiskt fotbollslag vi möter, men vi vet att vi också kan göra väldigt bra prestationer och har visat genom åren att vi definitivt kan rubba Malmö, säger ”Tolle” som inte har något emot att gå in i matchen som underdogs.
– Det är väl ingen nackdel i alla fall. Men jag tror inte att det påverkar så mycket, både vi och Malmö vet vad som kommer att krävas på planen. Sedan blir det självklart en häftig inramning med mycket folk på läktarna. Vår publik har ju hjälpt oss otroligt mycket och ser man till vändningen mot Häcken eller matchen mot Sirius till exempel har trycket varit otroligt starkt. Så det stärker oss självklart.

Truppmässigt ser det också ljust ut inför matchen.
– Glädjande att vi hade så många på plats under onsdagen och även Theo Bergvall var med i delar av träningen. De som ligger lite efter sett till speltid, som Tokmac Nguen och Gustav Wikheim, blir allt starkare för varje vecka. De har gjort inhopp och bygger på sig hela tiden.

 

Om Malmö FF

  • Har inlett serien övertygande med fyra raka segrar och toppar därmed tabellen.
  • Senast mot Västerås SK satt vinsten dock hårt inne där Sebastian Nanasi avgjorde i 82:a minuten med matchens enda mål.
  • Ovan nämnde Nanasi är poängbäst så här långt i MFF med 3+3 tillsammans med Isaac Kiese Thelin som har 4+2 under de fyra första omgångarna.

 

Thomas Lagerlöf om MFF
– Grunden påminner om det vi såg förra året, men oftare med två forwards än tidigare. De har fortfarande ganska mycket folk i speluppbyggnaden på vänsterkanten och har även adderat ett hot på högerkanten med Stryger Larsen som ofta kommer tryckande där. Så det är ett mer varierat MFF i år än tidigare och de är inte heller rädda för att sätta långa bollar upp på deras två forwards med tillhörande jobb på andraboll, förklarar ”Tolle” som inte vill sia alltför mycket om den förväntade matchbilden.
– Svårgissat vart det tar vägen. Två bra fotbollslag som ska ut och spela inför en stor publik på ett snabbt underlag. Det kan nog bli både det ena och det andra. För vår del kan vi bara luta oss mot vad vi själva ska göra. Vi behöver höja oss sen derbyt i söndags där framför allt vårt anfallsspel var för långsamt och lättläst. Vi måste ha mycket större variation och tempoväxlingar i vårt anfallsspel, det är den största förändringen som krävs.

 

Fem senaste matcherna lagen emellan

MFF - Djurgården 0-0, Allsvenskan aug 2023
Djurgården - MFF 2-0, Allsvenskan juli 2023
Djurgården - MFF 7-5 (efter straffar), Svenska Cupen mars 2023
MFF - Djurgården 2-3, Allsvenskan okt 2022
Djurgården - MFF 4-0, Allsvenskan maj 2022

25 april, torsdag 19:00Tele2 Arena

DjurgårdenMalmö FF
0-1 (0-0)

  • MålskyttarErik Botheim 90+4'
  • Gula kortSamuel Leach HolmRöda kortTokmac Nguen
  • Domare Mohammed Al Hakim
  • Publik 23010 (Tele2 Arena)
Till matchen

Senaste nyheter

Relaterat