100 mål i Djurgården!

Mia Jalkerud gör sitt hundrade mål i Djurgården. Foto: Johan Sahlén

Precis i början av den andra halvleken i gårdagens cupderby mot Hammarby fick Tempest-Marie Norlin tag på bollen i ett sårbart läge för motståndarna, och frispelade Mia Jalkerud som ensam med målvakt bergsäkert satte bollen i mål. Ett vinnande mål som betydde 2-0 och ledde Djurgården till en solid derbyvinst, men även något mycket större än så. Målet var Mia Jalkeruds hundrade i blårandigt. 

Mia Jalkerud, född 1989 i Stockholm, kom till Djurgården 2008 och gjorde 12 matcher i Damallsvenskan. Därefter följde två säsonger i Vasalund innan Mia återvände till Djurgården och högsta serien 2011. 2013 gick Mia till norska Avaldsnes men en hälskada förstörde det mesta av säsongen, och 2014 kom den notoriska målskytten återigen hem till DIF. Under två säsonger i Elitettan, där Djurgården kämpade för en snabb återkomst till Damallsvenskan, gjorde Mia Jalkerud otroliga 55 seriemål. Säsongen 2015, året Djurgården gick upp, inledde hon med att göra sex mål på en halvlek i Elitettans första omgång.

Mia Jalkerud är en äkta djurgårdare ut i fingerspetsarna och en otrolig målskytt. Stort tack Mia för dina hundra mål, och alla som komma skall!

Intervju med Mia efter hundrade målet igår. Läser du i appen hittar du klippet i DIFTV-menyn.

Attachment

l