2-2 i tuff Stadionmatch

 

Djurgården-Århus 2-2 (0-2)
0-1 Niklas Backman (18)
0-2 Bror Blume (36)
1-2 Dzenis Kozica (59)
2-2 Aliou Badji (86)
Domare: Jonas Karlsson
Publik: 3262
Gula kort: Niklas Gunnarsson, Jesper Karlström (2)
Djurgårdens lag: Isaksson – Gunnarsson (Catenacci, 81), Une-Larsson (Finndell, 46), Olsson (k), Danielson, Augustinsson (Andersson, 68) – Ring, Karlström (utvisad, 90), Radetinac (Chilufya, 65) – Kadewere (Kozica, 11), Mrabti (Badji, 46)
Ersättare: Vaiho (mv), Andersson, Catenacci, Sabovic, Finndell, Kozica, Chilufya, Badji

2018 års upplaga av Stadionmatchen blev en riktig holmgång. Det small mer än en gång i närkamperna när Djurgården och danska Århus spelade 2-2 (0-2) i solskenet. Allsvenskans skytteligaledare Tino Kadewere fick bryta på grund av skada redan efter tio minuter. 

– Vi har skickat Tino till sjukhuset för vidarebedömning.Vi hoppas att det inte är så allvarligt men kan inte säga mer än så nu, säger Kalle Barrling i Djurgårdens medicinska team.

Djurgårdens lagkapten Jonas Olsson var inte alls glad över den behandling som Tino Kadewere och även Haris Radetinac utsattes för av Århus-mittfältaren Adama Guira, som för övrigt gjorde sex matcher för Djurgården 2011.

– Det var två ganska onödiga tacklingar som satte standarden i början av matchen. Det kan smälla även i en träningsmatch men du måste nånstans kunna värdera situationerna och inte skada varandra, säger Jonas Olsson.

Blåränderna testade en ny uppställning under den första halvleken med fem backar och tre mittfältare. Niklas Gunnarsson och Jonathan Augustinsson huserade på varsin kant och befann sig ofta en bra bit in på offensiv planhalv, medan Marcus Danielson och Jacob Une Larsson befann sig mer centralt på varsin sidan av Jonas Olsson. Försöket, som nu testades i ett tidigt skede efter två träningspass, slog inte särskilt väl ut och Århus var i en tvåmålsledning efter dryga halvtimmen på Stadion.

– Man måste vara väldigt disciplinerad i ett sånt här spelsystem. Vi har släppt in för enkla mål och inte varit riktigt med på fasta situationer, sa Özcan Melkemichel.

DIF-tränaren efterlyste mer aggressivitet inför den andra halvleken och återgick till det inkörda 4-4-2-systemet. Mycket riktigt blev det betydligt bättre fart på Djurgården efter pausvilan. Inte minst genom Dzenis Kozica som ersatte Tino Kadewere och Hampus Finndell som byttes in på det centrala mittfältet efter pausvilan.

Reduceringen ordnade Dzenis Kozica som blev fälld och, med stor bravur, själv tog hand om straffsparken som placerades i krysset (se bilden ovan). Århus spanske målvakt Oscar Whalley var olycklig i situationen innan Kozica blev fälld och slarvade även i samband med kvitteringen i den 86:e minuten som Dzenis Kozica åter var inblandad i. DIF-anfallaren fick bollen till skänks och träffade kryssribban, men returen gick ut till Aliou Badju som nickade in 2-2 med bestämdhet. Ett rättvist slutresultat i en match som även innehöll en utvisning sedan Jesper Karlström fått syna det gula kortet för andra gången.

 

Attachment

Dzenis Kozica
l