Carlos Garcia till Juventus

Djurgårdens unga mittback Carlos Garcia blev i dag klar för italienska Juventus.

Djurgårdens mittbackstalang Carlos Garcia blir 17 år i januari. Förra säsongen spelade han med Djurgårdens juniorlag och U21-lag, men nästa år blir det italienska gräsplaner för Carlos som skrivit på ett kontrakt med Juventus.
– Det är med blandade känslor som vi har slutfört förhandlingarna med Juventus. Vi mister en ung och lovande fotbollspelare som vi gärna hade behållit i Djurgården, men samtidigt vill vi inte stänga dörren till en sådan möjlighet. Vi har full förståelse för att Carlos vill förverkliga sin dröm att få spela för Juventus och vi är stolta över att Djurgården har bidragit till att drömmen blivit verklighet, menar Djurgårdens sportchef Stefan Alvén..

Djurgården har under de senaste åren satsat hårt på att utveckla unga spelare, något som alltså ger resultat.
– Att vi får fram en egen talang som går till en storklubb som Juventus är ett kvitto på att vår ungdomsverksamhet är riktigt bra. Dessutom är detta ekonomiskt en av våra största affärer under de senaste åren, menar Alvén.

Djurgården Fotboll tackar Carlos för hans tid i Djurgården och önskar lycka till i Juventus.

Jonas Riedel © DIF Fotboll