Nyförvärv till ungdomselit

Simon Tibbling och Tim Söderström från Brommapojkarna förstärker Djurgårdens juniorer.

Djurgården har gjort klart med två unga och mycket lovande spelare. Simon Tibbling och Tim Söderström är båda födda 1994 och kommer från Brommapojkarna.

Simon Tibbling. Foto: Jonas Riedel

Simon, som lever högt på sin fina teknik, har elva landskamper och ett otal matcher med distriktslaget bakom sig. Han har oftast spelat som innermittfältare, både offensivt och defensivt. Efter flera år i Brommapojkarna väljer han nu att fortsätta utvecklas i Djurgården.
– Djurgården har ett bra lag och en bra spelidé, det ska bli jättespännande att spela här, berättar Simon.

Tim Söderström. Foto: Jonas Riedel

Tim ser sig mer som en offensiv mittfältare som även kan spela i anfallet, han gillar att ha mycket boll och att driva framåt. Precis som Simons spelade Tim förra året, som 16-åring, i Brommapojkarnas U19-lag i Juniorallsvenskan och tillhör Stockholms distriktslag.
– Djurgården vill spela en fin fotboll, det är därför jag valt att gå hit. Tränarna Anders Bengtsson och Anders Johansson verkar vara riktigt bra, snälla men krävande och tuffa.

Simon och Tim tränar inledningsvis med juniorlaget, men med sin ålder skulle de även kunna förstärka U17-laget i till exempel Pojkallsvenskans slutspel.
– De kommer in med mycket en positiv inställning till Djurgården och visar direkt bra karaktär och attityd. Det är två spelande, bolltrygga och kreativ spelare som det ska bli mycket intressant att följa, berättar juniorlagets tränare Anders Bengtsson.

Simon och Tim är ytterligare två av många pusselbitar som visar att Djurgården är på rätt spår med ungdomselitsatsningen.

Jonas Riedel © DIF Fotboll