Tio blåränder kämpade tappert mot elva Malmöspelare i hela andra halvlek. Det höll tills klockan stod på 90 minuter och tre övertidssekunder då Jimmy Durmaz kanonträff gav Malmö segern på Stadion.

– Det känns surt och bittert. Vi har inte marginalerna med oss för närvarande, sa DIF-tränaren Carlos Banda efter matchen.

Den första halvleken fick ett dramatiskt slut som kom att sätta en stark prägel på resten av matchen. DIF-målvakten Pa Dembo Touray huserade utanför straffområdeslinjen efter en närkamp och såg ut att ha rett upp situationen när han tog bollen med handen. Det var naturligtvis rejält olyckligt då domaren Martin Hansson bara hade att visa upp det röda kortet. Därmed var Stadionpremiären över för Touray som ersattes av Tommi Vaiho – liksom för Calle Björk som fick lämna planen utan ersättare. För ett Djurgården som nu var decimerat till tio man gällde det först att klara den efterföljande frisparken från Guillermo Mollins och Tommi Vaihos första ingripande blev en kanonräddning.

Så långt hade matchen varit jämn spelmässigt även om Malmö skapade de vassare chanserna. Närmast var Agon Mehmeti vars rekyl träffade stolpen redan i den sjunde minuten.

– Vi gjorde en bra första halvlek och hade det mest konstruktiva passningsspeletså det kändes väldigt tungt att få den utvisningen på övertid. Jag vet inte varför domaren la på två minuter där, sa Carlos Banda.

Djurgården hade skapat mest på vänsterkanten där Joel Riddez och Sebastian Rajalakso slet hårt åt båda hållen. Två Stadiondebutanter fanns i startuppställningen och både den amerikanske mittbacken Gale Agbossoumonde och Calle Björk gjorde bra insatser. I den 36:e minuten debuterade även Emil Bergström sedan högerbacken Kebba Ceesay tvingats lämna planen och 17-åringen ska ha all heder av sin spel mot tuffaste möjliga allsvenska motstånd.

Blåränderna kämpade heroiskt under den andra halvleken och även om Malmö dominerade stort tack vare sitt numerära underläge skapade Djurgården en bra chans att avgöra matchen i slutskedet. Kennedy sköt hårt men Dusan Melicharek gjorde en riktigt bra räddning.

I stället kunde Jimmy Durmaz sparka segern till Malmö. Inhopparen fick perfekt träff strax utanför straffområdet och Tommi Vaiho var chanslös när bollen borrade sig upp mot krysset.

– Fantastiskt bra skott av Durmaz. Vi visade att vi är starka och vill vinna, sa Malmötränaren Roland Nilsson.

För Djurgården är det bara att ta nya tag och ladda om inför tisdagens match mot Gais i Göteborg. Trots att det blev en ny förlust är det många spelare som förtjänar beröm för sin insats och inställning och kanske då främst de nämnda debutanterna Gale Agbossoumonde, Calle Björk och Emil Bergström liksom den inhoppande målvakten Tommi Vaiho.

David Bogerius

Djurgården -Malmö 0-1 (0-0)
0-1 Jimmy Durmaz (90)

Bollinnehav: 40-60
Avslut totalt: 6-17
Skott på mål: 3-7
Hörnor: 2-5
Varningar DIF: Daniel Sjölund (33)
Utvisning: Pa Dembo Touray (45)

Djurgårdens startelva:
Målvakt: Pa Dembo Touray
Backlinje (från höger): Kebba Ceesay, Joona Toivio, Gale Agbossoumonde, Joel Riddez (K)
Mittfält: Joel Perovuo, Kasper Hämäläinen, Daniel Sjölund, Sebastian Rajalakso
Anfall: Calle Björk, Kennedy Igboananike

Bänk: Tommi Vaiho, Jani Lyyski, Petter Gustafsson, André Calisir, Emil Bergström, Philip Hellquist, Joakim Alriksson

Byten: (36) Ceesay ut – Bergström in,  (45) Björk ut – Vaiho in, (72) Perovuo ut – Hellquist in

Domare: Martin Hansson
Publik. 9005