Bittert slut mot Malmö

Tio blåränder kämpade tappert mot elva Malmöspelare i hela andra halvlek. Det höll tills klockan stod på 90 minuter och tre övertidssekunder då Jimmy Durmaz kanonträff gav Malmö segern på Stadion.

– Det känns surt och bittert. Vi har inte marginalerna med oss för närvarande, sa DIF-tränaren Carlos Banda efter matchen.

Den första halvleken fick ett dramatiskt slut som kom att sätta en stark prägel på resten av matchen. DIF-målvakten Pa Dembo Touray huserade utanför straffområdeslinjen efter en närkamp och såg ut att ha rett upp situationen när han tog bollen med handen. Det var naturligtvis rejält olyckligt då domaren Martin Hansson bara hade att visa upp det röda kortet. Därmed var Stadionpremiären över för Touray som ersattes av Tommi Vaiho – liksom för Calle Björk som fick lämna planen utan ersättare. För ett Djurgården som nu var decimerat till tio man gällde det först att klara den efterföljande frisparken från Guillermo Mollins och Tommi Vaihos första ingripande blev en kanonräddning.

Så långt hade matchen varit jämn spelmässigt även om Malmö skapade de vassare chanserna. Närmast var Agon Mehmeti vars rekyl träffade stolpen redan i den sjunde minuten.

– Vi gjorde en bra första halvlek och hade det mest konstruktiva passningsspeletså det kändes väldigt tungt att få den utvisningen på övertid. Jag vet inte varför domaren la på två minuter där, sa Carlos Banda.

Djurgården hade skapat mest på vänsterkanten där Joel Riddez och Sebastian Rajalakso slet hårt åt båda hållen. Två Stadiondebutanter fanns i startuppställningen och både den amerikanske mittbacken Gale Agbossoumonde och Calle Björk gjorde bra insatser. I den 36:e minuten debuterade även Emil Bergström sedan högerbacken Kebba Ceesay tvingats lämna planen och 17-åringen ska ha all heder av sin spel mot tuffaste möjliga allsvenska motstånd.

Blåränderna kämpade heroiskt under den andra halvleken och även om Malmö dominerade stort tack vare sitt numerära underläge skapade Djurgården en bra chans att avgöra matchen i slutskedet. Kennedy sköt hårt men Dusan Melicharek gjorde en riktigt bra räddning.

I stället kunde Jimmy Durmaz sparka segern till Malmö. Inhopparen fick perfekt träff strax utanför straffområdet och Tommi Vaiho var chanslös när bollen borrade sig upp mot krysset.

– Fantastiskt bra skott av Durmaz. Vi visade att vi är starka och vill vinna, sa Malmötränaren Roland Nilsson.

För Djurgården är det bara att ta nya tag och ladda om inför tisdagens match mot Gais i Göteborg. Trots att det blev en ny förlust är det många spelare som förtjänar beröm för sin insats och inställning och kanske då främst de nämnda debutanterna Gale Agbossoumonde, Calle Björk och Emil Bergström liksom den inhoppande målvakten Tommi Vaiho.

David Bogerius

Djurgården -Malmö 0-1 (0-0)
0-1 Jimmy Durmaz (90)

Bollinnehav: 40-60
Avslut totalt: 6-17
Skott på mål: 3-7
Hörnor: 2-5
Varningar DIF: Daniel Sjölund (33)
Utvisning: Pa Dembo Touray (45)

Djurgårdens startelva:
Målvakt: Pa Dembo Touray
Backlinje (från höger): Kebba Ceesay, Joona Toivio, Gale Agbossoumonde, Joel Riddez (K)
Mittfält: Joel Perovuo, Kasper Hämäläinen, Daniel Sjölund, Sebastian Rajalakso
Anfall: Calle Björk, Kennedy Igboananike

Bänk: Tommi Vaiho, Jani Lyyski, Petter Gustafsson, André Calisir, Emil Bergström, Philip Hellquist, Joakim Alriksson

Byten: (36) Ceesay ut – Bergström in,  (45) Björk ut – Vaiho in, (72) Perovuo ut – Hellquist in

Domare: Martin Hansson
Publik. 9005

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=562346455 Jimmy Viktor Hagglund

  dax att dif börjar ser runt med öppna ögon hungrig ung målis satsa dembos tid e över. å vi behöver en stark 9a en sören larsen stor stark striker.

 • http://www.facebook.com/people/Christer-Zetterkvist/100001691417391 Christer Zetterkvist

  Vadå bittert slut. Det var ju inte om utan när skulle MFF göra segermålet. Kan inte mitt kära DIF Fotboll börja agera som ett fotbollslag istället för jag vet inte vad. Hur många festkvällar ska Dembo förstöra pga otroligt dålig spelförståelse.Han må vara hur trevlig som helst men när man spelar i Allsvenskan då ska man åtminstone förstå regler som finns.

 • Pingback: Bittert slut mot Malmö | Lågoddsare

 • http://twitter.com/kryddnisse Jörgen Fransson

  Förstår att det är tungt nu. Men se det från den ljusa sidan. Ni är väldigt mycket bättre än vad poängutdelningen efter 3 omgångar visar. Ni pressade oss riktigt ordentligt och det var ren flyt att det slutade med seger för oss. Kul att ni försöker spela konstruktiv fotboll, hoppas det lossnar för er snart.

  Och satsa på Vaiho i målet för guds skull! Gjorde ju bra ifrån sig och såg mycket stabil ut. Pa Dembo gör ju minst 3-4 matchavgörande tavlor per säsong

 • http://www.facebook.com/people/Christer-Zetterkvist/100001691417391 Christer Zetterkvist

  Jörgen,
  jag håller med dig fullständigt, bra skrivet. Nu ser vi det från den ljusa sidan, fastän om man ser det i tunneln, så kan det vara ett tåg:-) Skulle var intressant att veta vad Sir Alex skulle ha sagt till spelarna om han hade varit tränare för DIF efter dagens match. Skulle inte tro att de har lämnat Stadion ännu.

 • http://www.facebook.com/people/Kenta-Jildengran/659389718 Kenta Jildengran

  Tyvärr så blir väl Dembos misstag avgörande i det långa loppet..men jag tycker ändå att DIF spelade bra idag…visst, vi spelar hela andra halvlek med en man mindre men vi är på väg framåt…kommer ngn ihåg 2001?…då hade vi 1 poäng efter 3 matcher och 5 poäng efter 5 matcher…då stod alla 6k på Stadion och skanderade att vi är DIF, vi kräver med än såhär…efter det så blev det en liten omstart med 1 poäng mot sållna allmänna, men efter det så vågade vi spela vårat spel trots att vi låg under…hur det gick?..vi kom tvåa tack vare ett felaktigt bortdömt mål som Stefan Rehn gjorde mot Sundsvall..Kanske bara jag som ser det, men jag ser intentioner i DIFs spel som är väldigt bra..en och annan studs och rätt håll och vi vinner idag..nu tar vi nya tag mot ga..gy..gey..äh..makrillarna och tar 3 blytunga poäng där, gör vi det inte så tar vi 3 poäng i matchen efter..Kom igen..vi är DIF och vi ger aldrig upp, jag kommer aldrig att ge upp och jag vet att spelarna och ledarna i DIF aldrig heller kommer att göra det…Vi är DIF..vi är Lite Finare, Lite Bättre..och i det långa loppet så är det vi som vinner…

  • Anonym

   Håller med fullständigt. Det finns en tydlighet som inte funnits sen 2007. Dock saknar vi några spelare för att kunna spela som vi vill spela känner jag. Dessutom skulle jag spela med 2 anfallare istället för en släpande. Kennedy vill hela tiden gå i djupet eller hitta ytan mellan mittfält och backlinje, men när han är ensam anfallare blir det väldigt lätt för 2 mittbackar att radera ut honom. Björk och Kennedy skulle fungera bra tillsammans tror jag!

 • Anonym

  ”bara hade att visa upp det röda kortet”? Utvisningen är ju felaktig! Det är två Djurgårdsförsvarare bakom Dembo. Alltså är korrekt domslut gult kort.

 • Anonym

  Vi behöver nya tränare med passion och kärlek till fotbollen som kan tända spelarna och utveckla dom. inta någon gammal gubbe som tror att han kan nått och inte en randomsnubbe som lirade i divison 2.. Och Stefan Alvén? Han gjorde så att Millic lämnade och det känns som att han inte kan ett skvatt om fotboll… Nej djurgården, nu får ni rycka upp er och köpa inte lite bra spelare så att vi iaf kommer top 10 i år.