Norrköping på Stadion innebar Djurgårdens fjärde raka förlust för säsongen. Nykomlingen vann med 3-1 (0-0) inför  8117 åskådare på Stadion.

Även om den första halvleken var Djurgårdens tilläts Norrköping skapa ett visst tryck under matchens inledning. Gästernas Sphetim Hasani avslutade i skarpt läge men skottet smet utanför Pa Dembo Tourays vänstra stolpe.

– Vi var för oroliga när vi hade bollen och hade inte förmåga att komma in bakom deras backlinje. Vi skapade för få bra anfall, ansåg DIF-tränaren Carlos Banda.

I den nionde minuten fick hemmalaget till sitt första avslut genom säsongsdebuterande Petter Gustafsson. Skottet var hårt men rakt på IFK-målvakten Abbas Hassan som kunde rädda till hörna. Den företagsamme Gustafssons läge var dock inte lika bra som det Kennedy serverade Philip Hellquist efter en halvtimmes spel, men den här gången for bollen över ribban. Djurgården dominerade stort i bollinnehavet men två skott på mål var för lite för ett annat halvtidsresultat än 0-0.

– Det kändes rätt bra med 0-0 i halvtid. Norrköping var lite giftigare än oss när de anföll, ansåg Carlos Banda.

Den andra halvleken fick en oväntad utveckling med två tidiga mål för Norrköping inom loppet av sju minuter. Anders Wikström förlängde en frispark i mål i minut 46 och Christoper Telo ökade på till 2-0 strax efter.

– Vi står och sover vid deras 1-0-mål. Det hände i förra matchen mot Gais och det händer igen och det kommer som en smäll i magen. Om vi var oroliga redan innan så blev det ju inte bättre efter det, konstaterade Banda.

Efter en dryg timmes spel dundrade Sebastian Rajalakso in nytt hopp i Djurgården med en rekyl som betydde 1-2 men Norrköpings svar kom omgående i form av ett nytt mål av Christopher Telo. Omdisponeringen av laget efter Rajalaksos reducering (tre backar i stället för fyra) fick därmed allt annat än önskad effekt.

– Jag vill inte tro att det är rockaden i laget som orsakar 1-3-målet, men är det det så får jag ta på mig det, menade DIF-tränaren.

Vad som än orsakade 1-3-målet så släckte det effektivt det djurgårdshopp som uppbringats. Norrköping fick en behaglig transportsträcka till slutsignalen och Djurgården står kvar på en poäng efter fem spelade omgångar.

David Bogerius

Djurgården – Norrköping 1-3 (0-0)
0-1 (46) Anders Wikström
0-2 (53) Christopher Telo
1-2 (63) Sebastian Rajalakso
1-3 (66) Christopher Telo

Publik: 8117
Domare: Johan Hamlin
Bollinnehav: 58-42
Avslut totalt: 13-10
Avslut på mål: 5-5
Varningar DIF: -

Djurgårdens lag:
Pa Dembo Touray
Kebba Ceesay, Joona Toivio, Gale Agbossoumonde (Joakim Alriksson, 63), Emil Bergström
Petter Gustafsson (Joel Perovuo, 77), Kasper Hämäläinen, Daniel Sjölund, Sebastian Rajalakso
Philip Hellquist, Kennedy Igboananike

Ej inbytta på bänken: Tommi Vaiho, Jani Lyyski,  André Calisir, Calle Björk, , Rtawi Mecconen