Tungt fall mot Norrköping

Norrköping på Stadion innebar Djurgårdens fjärde raka förlust för säsongen. Nykomlingen vann med 3-1 (0-0) inför  8117 åskådare på Stadion.

Även om den första halvleken var Djurgårdens tilläts Norrköping skapa ett visst tryck under matchens inledning. Gästernas Sphetim Hasani avslutade i skarpt läge men skottet smet utanför Pa Dembo Tourays vänstra stolpe.

– Vi var för oroliga när vi hade bollen och hade inte förmåga att komma in bakom deras backlinje. Vi skapade för få bra anfall, ansåg DIF-tränaren Carlos Banda.

I den nionde minuten fick hemmalaget till sitt första avslut genom säsongsdebuterande Petter Gustafsson. Skottet var hårt men rakt på IFK-målvakten Abbas Hassan som kunde rädda till hörna. Den företagsamme Gustafssons läge var dock inte lika bra som det Kennedy serverade Philip Hellquist efter en halvtimmes spel, men den här gången for bollen över ribban. Djurgården dominerade stort i bollinnehavet men två skott på mål var för lite för ett annat halvtidsresultat än 0-0.

– Det kändes rätt bra med 0-0 i halvtid. Norrköping var lite giftigare än oss när de anföll, ansåg Carlos Banda.

Den andra halvleken fick en oväntad utveckling med två tidiga mål för Norrköping inom loppet av sju minuter. Anders Wikström förlängde en frispark i mål i minut 46 och Christoper Telo ökade på till 2-0 strax efter.

– Vi står och sover vid deras 1-0-mål. Det hände i förra matchen mot Gais och det händer igen och det kommer som en smäll i magen. Om vi var oroliga redan innan så blev det ju inte bättre efter det, konstaterade Banda.

Efter en dryg timmes spel dundrade Sebastian Rajalakso in nytt hopp i Djurgården med en rekyl som betydde 1-2 men Norrköpings svar kom omgående i form av ett nytt mål av Christopher Telo. Omdisponeringen av laget efter Rajalaksos reducering (tre backar i stället för fyra) fick därmed allt annat än önskad effekt.

– Jag vill inte tro att det är rockaden i laget som orsakar 1-3-målet, men är det det så får jag ta på mig det, menade DIF-tränaren.

Vad som än orsakade 1-3-målet så släckte det effektivt det djurgårdshopp som uppbringats. Norrköping fick en behaglig transportsträcka till slutsignalen och Djurgården står kvar på en poäng efter fem spelade omgångar.

David Bogerius

Djurgården – Norrköping 1-3 (0-0)
0-1 (46) Anders Wikström
0-2 (53) Christopher Telo
1-2 (63) Sebastian Rajalakso
1-3 (66) Christopher Telo

Publik: 8117
Domare: Johan Hamlin
Bollinnehav: 58-42
Avslut totalt: 13-10
Avslut på mål: 5-5
Varningar DIF: –

Djurgårdens lag:
Pa Dembo Touray
Kebba Ceesay, Joona Toivio, Gale Agbossoumonde (Joakim Alriksson, 63), Emil Bergström
Petter Gustafsson (Joel Perovuo, 77), Kasper Hämäläinen, Daniel Sjölund, Sebastian Rajalakso
Philip Hellquist, Kennedy Igboananike

Ej inbytta på bänken: Tommi Vaiho, Jani Lyyski,  André Calisir, Calle Björk, , Rtawi Mecconen

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=562346455 Jimmy Viktor Hagglund

  Avgåå nu är vi trötta på dålig fotboll. ge oss valuta för biljetten . en bra fotboll vill vi se. Magnus phersson kom hem.

 • Anonym

  Jag ser gärna att Lernart wass hittar en nytt arbete , sitter på stolen och pillar sig i håret. Bara Carlos Banda som visar lite hjärta och ställer upp i intervjuer.

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=562346455 Jimmy Viktor Hagglund

   håller med. dom värvar så fel. vi måste skaffa en bra 9 som e stor stark kan göra mål en sören larsen. .tror inte wass banda funkar i spel ide. .samt vi har ju sämsta försvaret . läcker som såll

  • Anonym

   Han har ju fått en ny roll tilldelad??? Fundera över vem som satt Wass där istället

 • http://www.facebook.com/alexander.gjorup Alexander Gjörup

  Vem ska göra våra mål?

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=562346455 Jimmy Viktor Hagglund

   banda kan göra eller alven eller wass . pinsamt dåliga .

  • http://www.facebook.com/Strombacken Patric Strömbäck

   Det vet du:
   Aha, aha, aha… Han gör alla våra mååål! Vem är det?

 • Anonym

  Dags för styrelsen och Alven att ta sitt ansvar att agera eller att avgå, 1 nyförvärv inför denna säsong i en trupp som hamnade i botten regionen och sedan snacka målsättning topp sex… vilken jäkla värld lever ni i?
  Under all kritik detta, tjänstefel har begåtts av många!!!

 • Anonym

  Vi har varken spelare, ledare eller organisation för något annat än superettan. Det kommer inte att gå bra. Vi skapar ju ingenting och läcker som fan bakåt. Nä! sparka hela ledarstaben NU och värva EN tränare med ansvar för allt och se till att värva i sommar så vi får bra spelare. Det kostar att ligga på topp. Om man tänker efter så är det helt sjukt vad vi tappat i kvalitet sen guldåren.

  Men hur det än är och hur det än går så är Djurgården laget i mitt hjärta och vi kommer att vända detta. Men jag ser gärna att vi gör något nu istället för att börja om med några år i superettan.

 • Anonym

  VAD FAN HÄNDER I VÅRA KÄRA FÖRENING!? KAN NÅGON SVARA PÅ DET TACK. Fysträning när ingen spelar vill det och klagar. Först ska alven som är ekonom i botten vara på plan, sedan ska han inte det, sedan skickas lelle upp på läktaren. Banda klagar på träningsupplägget. Ny VD helt plötsligt. Sjölund är missnöjd. Andra spelare är missnöjda med hur saker sköts. Alltså ledningen NI HAR JÄVLIGT MYCKET ATT GÖRA. Sluta försöka vara så speciella och ha mer fys, snacka osv. Korten på borden för oss som är DIF. Hur gick det till exempel med arenarapporterna som skulle komma lite då och då?

  Djurgårn tills vi dör!

 • Anonym

  Är det bara jag eller…men fy fan vilken dålig fotboll..hur länge ska tränarpajasarna få hålla på?
  /För evigt Djurgården

 • Anonym

  Ursäkta, men hur kan man sätta en målsättning som topp 6 när man förlorat en av lagets viktigaste spelare sharbel och inte ersatt? Helt obegripligt enligt mig.

 • http://www.facebook.com/people/Teo-Dif-Broman/100000049818762 Teo Dif Broman

  Ut med wass och in med Phersson, jag tror på Banda.

  Alltid Oavsett DIF <3

 • Anonym

  hur djävla naivt kan det bli,, så grymt besviken över den inställningen som Mitt djurgåden visar upp ..Det är bara att inse att djurgården inte är en ELITFÖRENING …som vanligt tror djurgården att vi är Barcelona och ska hålla i bollen..ojojoj detta blir svårt. ja ja inte gnälla utan vara kreativ och köpa saker och heja på men jag orkar inte det just nu……….

 • Anonym

  Putte – Omvärdera fysträningen snälla, det är inte ok med en sån skadelista. Otroligt irriterande.

  Alvén – Vad har du hållit på med? Jag vet att ekonomin är kass och att vi sitter på 3 spelare med höga löner som inte spelat en match hittills (Oremo Ekong och Jonson) Men denna trupp har fullkomligt skrikit efter offensiva nyförvärv ända sedan Touma lämnade. Det är inte rimligt att våra u21 killar ska gå in och bli stöttespelare bara sådär.

  Ni har satt Banda och Wass i en jävla pissig sits där dom får klara sig själva med en OTROLIGT svag trupp och dessutom FÅR TA SMÄLLEN.

 • Anonym

  och vi är inte nära att vinna matcherna..

 • Anonym

  det vore kul om någon i ledningen som kunde förklara ett och annat
  inför säsong typ 1 nyförvärv och sen tror de att vi ska fylla läktaren..

 • Anonym

  hur svårt kan det vara att vara etta på bollen? Det fanns inget hjärta i laget idag..

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000213049172 Andreas Ståkkholm Koskinen

  Nästa säsong har jag förhoppning. (OM vi spelar i Allsvenskan då.)
  Då ska Carlos vara finsliparn och Pehrsson ska få in fighting-spiriten. Just nu är vi en kamin som inte brinner.
  Whass och Alven – tyvärr ni kan lämna..

 • Anonym

  FÖR STOR KOSTYM.

  Verkar efter guldåren som om tränarna vill för mycket- med för mycket trixande med svåra spelsystem-ställ frågorna: är spelarna bekväma i dagens ”spela efter marken” typ Barcelona-kan dom det-finns det spelarmaterial för det- en bra bänk att kasta in om det går trögt?-tror man kan svara nej på samtliga av dessa frågor efter 5 matcher. tyvärr, nu blir det mycket grubblande för samtliga ansvariga framöver.

  Difson

 • Anonym

  Att våga satsa långsiktigt och på de unga talanger som finns i föreningen är rätt väg att gå om det ska finnas en möjlighet att nå målen man satt upp. Däremot så är jag tveksam till att lagets stomme är tillräckligt bra för att kunna ge den trygghet som behövs för att våga spela ut enligt den spelidé DIF har. Det är märkligt att man alltid har” otur” med skador så att man tvingas ändra hela tiden. Offensivt så verkar man inte ha någon tro på det man gör och ingen fantasi och defensivt så hjälper man inte varandra tillräckligt. Kebba t ex har snabbheten och talang för att kunna spela betydligt bättre men han ser så loj och obeslutsam ut i matcherna. Den långa och hårda fysen borde ju ge resultat ju längre matcherna lider, men jag tycker att man tröttnar fortare än motståndarna. Det är helt klart upp till bevis nu för tränartrojkan för att kunna vända detta!!

 • Anonym

  Vem har lagt upp fysträningen för dessa ballerinor?
  Verkar vara så att man endast tränat för att orka gå in till avspark för att sedan tappa flåset helt och hållet.
  Bort med alla i backlinjen och Dajjas tid är över.
  Rajja är den ända som kämpar och sliter, synd bara att han inte är någon tekniker.
  11 poäng efter en nykomling och 17% av serien är redan spelad. 1 spelmål på 5 matcher, har man glömt att träna avslut på mål?
  VAKNA innan det är försent.
  DIF har inte råd att börja harva i Superettan.

 • Anonym

  Att innan säsongspremiär prata om en topp 6 placering är helt galet. Det är viktigare att få ihop ett lag som kan spela bra fotboll. Som det ser ut nu vet jag inte, denna spelidé att hålla bollen längs marken och spela sig ur situationerna är bra, men det krävs spelare som klarar det. Sett alla matcher förrutom den som spelades idag. Man har lyckats att hålla bollen inom laget, men när man kommer till sista delen av planen framför motståndarmålet så är det något som saknas. Sen känns det som vissa spelare söker en svårare passning än vad som behövs i stundens allvar. Kollar man på lag som Elfsborg, Kalmar så kan de rulla boll samt hitta fina långpastejer. En bra mix är viktigt. Synd att DIF fått en dålig start, men något i deras spelfilosofi är fel. Verkar finnas flera åsikter om vad som är mindre bra. Men varför kommer detta nu, kunde man inte ta hand om de som inte funkade under försäsongen??

  Jag tycker Carlos Banda verkar vara en duktig tränare, kanske behöver mer erfarenhet, MEN han verkar verkligen brinna för det han gör och har nog en lysande framtid för sig. Sen om han lyckas i DIF beror ju inte bara på hans direktiv. Det är enklare att kicka tränaren än spelaren. Men man måste sätta sig ned och diskutera om vad som behövs göras, för deras spel fungerar inte. 1 spelmål på 5 matcher är katastrof.

 • http://www.facebook.com/people/Nils-Lindholm/1407287844 Nils Lindholm

  In med M.P nu. Annars blir det S-E med garanti.

 • Anonym

  Något är väldigt fel i klubben just nu. Jag lägger min starkaste röst på sportchefen. Hans roll är oklar och därför negativ för spelarna.

  Hans insatser för att få nytt blod till laget misslyckades kapitalt inför säsongen, det är lika bra att vara ärliga i den saken.

  Hans insatser på det ekonomiska området kan inte få godkänt, klubben blöder stålar och han har inte hittat rätt balans mellan kvalité och ”ekonomisk avkastning” vad gäller spelartruppen.

  Jag har också en känsla av att Alvén saknar förmågan till överblick – hur man kan tro att ett allsvenskt lag klarar sig utan ett defensiv mittfältare?
  Vi saknar fullständigt fysik på mittfältet.

  Att också spelidén haltar just nu, lägger jag mer på ”negativ energi”-kontot. Spelarna ser ut att vara missnöjda med någonting!
  Min bild av Banda har blivit mer positiv då jag tyckt han iaf har rätt ”utstrålning” inför matcherna, sen hur skicklig lagbyggare han är avseende spelmodell vet jag inte.

  Men jag har reagerat på att vi vill spela ett passningsbaserat spel med positionsbaserat försvarsspel.
  Det kommer ALDRIG funka utan en fysiskt stark mittfältare som kan suga upp andrabollar och hjälpa till i att stoppa attacker från motståndare.

  Fan vad man mår dåligt över fotbollen just nu!

 • Anonym

  Joakim Alriksson ger oss djurgårdare ett ansikte att hoppas på! Vilken kille! Bäst bland våra grabbar, som hade ytterligare några godkända: Rajalakso, Toivio (alltid), Kebba (mja…).
  Det är märkligt hur alla matcher ser likadana ut. Vi möter säckförsvar och låter motståndarna mötas av enstaka koner! För långsamt framåt och för långsamt bakåt! Backchecka!
  Nu finns bara en åtgärd: Värva till sommaren!

  • Anonym

   Kebba var ju för fan orsak till alla baklängesmålen, med lite hjälp av Dembo.

 • http://www.facebook.com/people/Lotus-Öjemark-Anderson/1604409005 Lotus Öjemark Anderson

  vad fan ere här… Det börjar allvarligt bli pinsamt. Men men, ränderna går aldrig ur! Vi ger aldrig upp KÄMPA DIF! <3

 • Anonym

  Jag kan inte göra annat än att hålla med alla andra. Ännu en plattmatch där vi av någon outgrundlig anledning tror att vi kommer att skapa målchanser om vi bara rullar boll tillräckligt mycket på mittplan. Jag förstår och uppskattar idén att vi ska spela oss ur situationer och kontrollera matcherna genom bollinnehav och sett till tidigare säsonger har ett av problemen varit att vi inte har haft den förmågan. Detta innebär dock inte att vi ska sluta ta offensiva initiativ! Laget är oerhört stillastående och då kommer man inte till några farliga lägen. För övrigt är det pinsamt att sätta en högre målsättning än föregående säsong då vi har tappat vår kanske starkaste spelare och inte ersatt honom och bara värvat två nya spelare varav en var en riktig chansvärvning (Gale). Personligen tycker jag att truppen känns svagare än förra säsongen. Det är helt orimligt att förvänta sig att våra unga spelare ska komma in och ta det ansvar som uppenbarligen tränare och ledning förväntar sig.

 • Anonym

  Ta det lite lugnt nu. Media skriver en jävla massa skit och man bör ta vissa saker med en nypa salt. Igår satte vi ett lag på planen med en snittålder på ca 23 år – måste vara lägst i Allsvenskan. Vi har haft bollinnehavet mot gnaget, kalmar, malmö (i första halvlek innan vi fick rött kort), stor dominans i första mot gais samt överlag igår mot peking. Det saknas offensiva alternativ, givetvis – men hellre att vi ger de unga, som en dag kanske ska bära detta lag en chans istället för att värva in något halvfabrikat som trycker på en fet lön. Att vi redan har ett par sådana råder det väl inga tvivel om, men den smällen får vi leva med. För er som har följt hockeyn – hur jävla bra var egentligen cehlin, kruger, norman m.m första 10-15 matcherna? Var dom tongivande? Nja – när de sedan växte in i rollen och lärde sig ta för sig och fick lite rutin, då var det plötsligt de som regerade och gav de hellre herrarna en boost. Tyvärr har vi inte skakat fram någon Ibrahimovic och fått våra 80 miljoner för att kunna värva redan stabila allsvenska spelare – och tyvärr har vi inte kunnat bygga våran egna arena så vi får den ekonomiska muskeln som till exempel malmö redan klarat av, men en dag KANSKE det blir sanning, och biter grabbarna bara ihop och vi lyckas få ett par stolpe in och 1-2 segrar på raken så vi på sikt kan hamna någonstans i mittskiktet i tabellen – då kanske vi står där nästa, eller om två eller tre år och hånflinar åt alla krisartiklar som AB, EX m.f lägger upp om andra lag. DIF MOT RUBBET!

  • Anonym

   Problemet är att vi inte har spelare för att ha övertag när det kommer till bollinnehav. Vi skapar ju absolut ingenting framåt. Med den trupp vi har idag ska vi absolut inte försöka föra matcherna och rulla bollen längs marken. Det måste ju alla inblandade se och förstå. Innermittfältet och högerback är de absolut svagaste länkarna i år, hur fan ska vi då kunna vara spelförande? Patetiskt att inte släppa en idé som växt fast när man inte har material att spela på det viset. Kryp tillbaka och tjonga långbollar så kanske vi får några pinnar. Då kommer alltid något ljudhuvud och säger att vi inte ska spela sådan tråkig fotboll. Allvarligt talat, vi spelar ju för fan ännu tråkigare som vi gör idag och vi får inte med oss en enda pinne. Ta ditt jävla ansvar, Banda!

 • Anonym

  Det är ett ständigt snack om ”Det här är ett viktigt steg i vår strävan att bli nordens ledande fotbollsklubb” varje gång det anställts en ny VD, ordnats ett öltält eller bytts brevpapper på kansliet. Det kanske är dags att inse att det även krävs bra fotbollsspelare för att nå framgång. Agera nu! Skippa Bagdad-Bob snacket.

 • http://www.facebook.com/people/Teo-Dif-Broman/100000049818762 Teo Dif Broman

  komigen Dif kämpa! <3