Mardrömsminuter kostade poängen

Tre insläppta mål på sju eländiga minuter kostade poängen i Trelleborg. Ett tappert kämpande Djurgården var nära att hämta upp ett 0-3-underläge men föll med uddamålet.

Trots ett tydligt spelövertag kammade Djurgården noll på söndagseftermiddagen i Trelleborg. Tre insläppta mål mellan minut 47 och 54 förstörde dagen för stockholmarna som är utan seger efter sex omgångar. 0-3-underläget till trots var inte poängen långt borta sedan Philip Hellquist reducerat två gånger om. Emil Bergström var ett par decimeter från att ordna 3-3 med matchens sista spark men bollen gick utanför.

Djurgården skapade chanser även i första halvlek och allra närmast var Kennedy Igboananike. Trelleborgsbacken Ibrahim Koroma lyckades rädda bollen på mållinjen.

– Jag trodde det var mål där. Vår första halvlek var OK, men det var svårt att spela på planen som var så blöt, sa Philip Hellquist till Canal Plus.

Anledningen till vätan var inget skånskt skyfall utan att Vångavallens personal valt att spola mängder med vatten över den slitna gräsmattan. Flera spelare halkade sig igenom matchen, men när Trelleborg gick från 0-0 till 3-0 på drygt sju minuter i början av andra halvlek berodde det mer på DIF-försvarets bristande markering än på dåligt fäste. Fredrik Jensen slog till två gånger på raken innan Marcus Pode ökade på till 3-0. Djurgården såg både förvirrat och förnedrat ut men lyckades till slut få ordning på upp och ner och börja jaga en reducering. Philip Hellquist var en av planens bästa spelare och fixade 1-3 och 2-3, assisterad båda gångerna av Daniel Sjölund, men sedan tog det stop. Sjölund passade även fram Emil Bergström som fick en gyllene kvitteringschans i den 94:e övertidsminuten men skottet gick precis utanför stolpen.

Om man lyckas bortse från den andra halvlekens tio första minuter så gör Djurgården en bra match. Spelarna visade även stor moral när forceringen höll på att bära hela vägen fram till en kvittering. Trots 21 avslut varav tio på mål blev det en ny tung förlust på grund av en svårförklarad genomklappning i defensiven. Förhoppningsvis vänder det på lördag mot Halmstad.

David Bogerius

Trelleborg-Djurgården 3-2 (0-0)
(47) 1-0 Fredrik Jensen
(49) 2-0 Fredrik Jensen
(54) 3-0 Marcus Pode
(66) 3-1 Philip Hellquist
(87) 3-2 Philip Hellquist

Djurgårdens lag:
Touray – Calisir (Alriksson, 60), Lyyski, Toivio (Agbossoumonde, 76), Bergström – Gustafsson, Hämäläinen, Sjölund, Rajalakso – Hellquist, Kennedy
Kvar på bänken: Vaiho, Mecconen, Perovuo, Björk

Skott: 14-21
Skott på mål: 10-10
Hörnor: 3-12
Bollinnehav: 49-51
Varningar DIF: Daniel Sjölund, Petter Gustafsson, Joakim Alriksson
Publik: 2395

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=1299108621 Johannes Paul Sulo

  Nu hoppas vi på en vinst mot Hamlstad!!!
  (Annars får man väl bli gnagare =P )

  • Man Utd

   Va fan?

  • Anonym

   Avgå!

  • Anonym

   Avgå Johannes

 • David Jungler

  Nu får ni i ledningen kanske tänka på en förändring? 1 poäng efter 6 matcher är inte okej.. vi är djurgården stockholms stolthet nu får vi fan ta tag i det här!

 • Anonym

  enough is enough, de som tror att dif är en cirkus och att målet är att precis klara kontrakt varje år kanske kan lämna manegen och göra plats för någon med hårdare nypor och större visioner! CLOWNER

 • Anonym

  AVGÅ HELA JÄVLA FITTLEDNINGEN. Ni är så inkompententa så klockorna stannar. Hur fan klarar ni köra ner en så stor klubb som DIF i botten på så kort tid. Det är för mej ett mysterium nu hoppas ja att ni packar era väskor o drar så jävla långt d går. JÄVLA RÖVHÅL

 • Anonym

  Hur mycket får man misshandla ett lag utan att någon åtalas… FY FAAAN VA DÅLIGT!

 • http://www.facebook.com/people/Pachachi-Thomas/1345894929 Pachachi Thomas

  Avgå Banda. Korpen klass på detta försvar

 • Pingback: Mardrömsminuter kostade poängen | Lågoddsare

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=738293690 Anton Askenström

  Avgå nu! Det här är inte okej. Det behövs en nytändning i form av en ny tränare ELLER en ny riktigt bra spelare! Avgå innan ni orskar ännu mer problem!

 • http://twitter.com/zAjtarN carlan

  AVGÅ Banda, Alwen och Wass.

  • http://www.facebook.com/people/Joacim-Ekengren/743758112 Joacim Ekengren

   Banda? Alvén och Wass ja, men inte Banda..

   • Anonym

    Varför inte Banda? Det är han som bär ansvaret för hur Djurgården spelar idag. DIF spelar så jävla naivt så det är sjukt. Tror Banda att han har 11 passningsskickliga, tekniska spelare à la Barca? Banda verkar leva i en fantasivärld där alla lag kan spela samma sorts fotboll.

    Bara för att Djurgården har hypat Banda, tillsammans med spelare som t.ex Hämäläinen betyder inte att de är bra. Banda må vara en bra tränare, men han är inte en bra taktiker.

 • Anonym

  AVGÅ Lenart Wass, Alven. !!!!!!

  • Anonym

   Förstår inte detta klagande på Wass? Förklara gärna

 • Anonym

  Nu är det dags att ta ansvar. Vilken korptränare som helst måste vara bättre. Ni har inte agerat – nu måste ni reagera.

 • Anonym

  Mitt älskade lag=Djurgården Fotboll=6 juniorer i A-truppen=Hammarby TFF=Div 2=Fucked up=Fakta=Basta!

 • http://www.facebook.com/people/Lotus-Öjemark-Anderson/1604409005 Lotus Öjemark Anderson

  orkar inte seriöst inte de här längre. AVGÅ HELA ***LEDNINGEN!!!! Hur fan kan DIF som är Sveriges framgångs rikaste lag genom alla tider sjunka så här lågt?!? SÅ GRYMT JÄVLA PINSAMT! PAJASER! Skam för klubbmärket.

 • Anonym

  Ha ha ha ha ha ha ha ha….. Hur dåligt får ett lag vara eg? Finns det inga bestämmelser som reglerar det? Med denhär truppen/ledningen så borde vi tvångsnedflyttas till superettan. Var e mini HM med alla miljoner? Enda chansen att slippa mer förnedring är att MP tar över styret samt sju-åtta nyförvärv av rang.
  Hoppas minst 3 pers säger upp sig till imorgon. Jävla klåpare

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=738914685 Emil Djurgår’n Wallin

  Skämmas för Djurgårdens IF går inte men fan vad man kan skämmas för de hjärtlösa som är anställda hos Djurgårdens IF…..

 • Anonym

  Alvén måste bort. Detta eftersom han varit oförmögen att förklara för styrelsen att vår trupp är undermålig och alldeles för skadekänslig. En korrekt analys av truppen inför vinterfönstret hade krävt åtgärder från styrelsehåll, det vill säga nyemission i riskkapitalbolaget för spelarinköp. Nu blev det inte så och idag ställer vi upp med ett lag där tre man i backlinjen inte håller allsvensk klass.

  Det är så jävla uselt att man måste bläddra tillbaka till 1996 för att hitta något liknande. Då var det också mycket uddamålsförluster, viktiga spelare som inte tog sitt ansvar och förhållandevis mycket juniorer som inte var redo. Alvén borde minnas för han var själv på plan.

  Vad man ska göra med Banda och Wass vet jag inte. Uppenbarligen får de inte spelarna att käka tillräckligt med taggtråd för att kriga till sig poängen och syret verkar vara slut, så det bästa är nog ändå att MP kommer in på en gång och att Alvén, Banda och Wass lämnar. De får då gärna ta med sig Palmar, ja, alla som bär ansvar för fysupplägget.

 • http://www.facebook.com/Strombacken Patric Strömbäck

  Tyst nu barn.

 • Anonym

  Sluta skrika efter nya spelare, inse att det inte finns några pengar i föreningen för något sådant.

  Vad jag skulle vilja veta är hur Djurgårdens ekonomi har gått så åt helvete?

  • Anonym

   Det skulle även vara intressant att veta varför alla unga spelare tackade NEJ till DIF pga Alvén inför säsongen.

  • Anonym

   Vi har lagt ut enorma summor för att få hit spelare som t ex Ekong. Han platsar inte ens i A-laget, men kostar oss ändå ett antal miljoner per säsong. Idioti! (Och inte vill han bli utköpt heller….det är såklart en väldigt glassig tillvaro att göra ingenting och ändå tjäna stora pengar)

   • Anonym

    Exakt. Det är scoutingen av nya spelare som varit katastrofalt dålig i DIF. Vi köper in Ekong plus ett koppel värdelösa finnar. Av dessa 4 finnar har en visat sig hålla riktigt bra allsvensk klass och en kanske kan komma upp i en någorlunda nivå. Direkt någon har ”landslagserfarenhet” så anses det vara en mycket bra spelare. Oavsett vilket landslag han tillhört och på vilken nivå (junior, U21 eller A-landslag).

 • http://www.facebook.com/people/Kalle-Sam-Ottosson/1530049404 Kalle Sam Ottosson

  Det är ofattbart att ni”fotbollsexperter”inte redan under försäsongen såg hur tunn truppen var.
  Nu är vi tillbaka till tidigt 80-tal.Det är inte OK.Verklighetsfrånvända är svaret, inte penga brist.
  Ni bär inte skulden till de många dyra skit värvningarna,men ni bär skulden till att de spelar kvar.
  Sälj med förlust och köp kontraktslösa spelare.Detta är SÅ JÄVLA FRUSTRERANDE OCH GENERANDE.

  M.Eriksson

 • Anonym

  Lyyski bjuder på 1-0, Calisir vill inte vara sämre och bjuder på både 2 och 3-0. Av alla backar i truppen finns det bara en som håller bra klass och det är Toivio. Mittfältet med Kasper och Sjölund i mitten är katastrof. Kasper som många tyckte var lovande förra säsongen tar ett stort steg tillbaka istället för ett litet framåt. Sjölund är trött och oinspirerad, allsvenskans mest överskattade spelare. Måste vara sista säsongen för honom i DIF. Nu har vi ju inte så fruktansvärt många alternativ på mitten och Ekong vill jag absolut inte se spela igen. Tror dock att Petter G skulle kunna gå in istället för Sjölund och göra det bättre.

  Alla skriker på avgång för Alvén och Wass men av någon outgrundlig anledning så ska Banda stanna. Vad har han gjort bättre än Wass? Han vågade inte ens ställa upp på intervju efter dagens förlust. Frågan är hur fan träningarna ser ut. Berättartränarna för Kennedy vikten av att spela bollen vidare när han själv inte har läge att avsluta? Kanske dags att nöta lite grunder. Hur man markerar en spelare och hur man avslutar. Alla spelare borde få stanna en timme extra efter varje träning och nöta avslut. Det är så jävla pinsamt att se Rajalaksos, Sjölunds och Kennedys tama skott. Att Kennedy inte lyckas göra mål idag är en stor gåta.

  De enda som får godkänt idag är Toivio (som varit bra alla matcher), Hellqvist (som gör sin första bra match för säsongen) och Alriksson.

  • Anonym

   Jasså de säger du Herbalizer, säg mig då när ställde Lennart ”Snackade” Wass upp på en intervju sist ?

   • Anonym

    Senast idag på denna hemsida. Du måste ju förstå att tränarna har olika roller. Banda har rollen att ta hand om alla intervjuer och presskonferenser. Det är ju inte så att Wass gömmer sig, det är helt enkelt inte hans uppgift.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=708472889 Joel Lillbroända

  Avgå Putte Carlsson, avgå Stefan Alvén. Ni har inte lyckats med någonting och vi är påväg ur Allsvenskan på grund av er. Lämna DIF nu!

  • Anonym

   Håller inte med dig alls om Putte Carlsson! Av det jag uppfattat vill han personligen se en hel del förändringar (laguttagning, träning, mm), men är låst av att Banda är den som bestämmer och den som tar ut spelarna.

   Det är Banda (och Wass) som tar ut nästan exakt samma lag varje gång, och då självklart med samma resultat. Om jag tränade en kille som Kennedy – som ALDRIG passar fram någon annan – skulle jag bänka honom tills han lär sig att fotboll är ett lagspel. Hellre Hellquist och Björk på topp än Kennedy och Hellquist!
   (Eller min personliga favorit efter att ha sett ett par öppna träningar; Oremo och Björk. Otrolig kemi, hittar varandra bra, GÖR MÅL! Men Björk sitter i frysboxen för att Banda inte gillar en spelstil med djupledslöp och snabba uppspel och därför har den förre – i de matcher han spelat – förgäves stått fri framför mål och vinkat, men inte fått bollen…. För den ska ju alltid till Kennedy, gudbevars.)

   Och oavsett om Daja och Kasper släpar med fötterna för att de är oinspirerade eller för att de inte gillar tränaren, är det dags att ställa dem mot väggen nu och få igång dem till varje pris, för Superettan hägrar……

   Nu slutar jag innan jag tappar humöret. Orkar inte ens gå in på vad vår backlinje sysslade med idag.

 • Anonym

  Tänk om vi hade haft en Fredrik Jensen i Dif. Hur många mål har han gjort på oss nu de senaste säsongerna?? Han är stark, snabb och går rakt på mål och får det att se så enkelt ut. Givetvis visste Prahl att Trelle skulle komma igenom vårt stabbiga mittlås. Idag var vårt försvar bland det sämsta jag sett på någonsin i Dif. Jag trodde inte att det kunde bli värre än det jag såg mot Norrköping men idag skämdes jag att vara Djurgårdare. Och tränare Banda, hur kan du undvika att spela med Joakim Alriksson från start??? Knappt ett felpass när han kom in idag, snabbtänkt och spelintelligent. Vakna, Banda!

 • http://www.facebook.com/people/Tobias-Linder/710547236 Tobias Linder

  Alven skall bort nu!!! in med Magnus Pehrsson! ta bort wass och ge oss en juniortränare! byt uppställning, sälj dembo och satsa på vaiho, ja lösningarna är många men inte F***N sker nått!

 • http://twitter.com/zAjtarN carlan

  Banda, Hur tänker du? Varför spelar du inte Alriksson???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=1001304132 Emanuel Sonstrand

  Palmar och Alvén måste lämna, Palmar för hans helkassa fys som inte ens Banda är med på. Alven för att han är otydlig coh jag tränarna förvirrade

 • Anonym

  Då alla Djurgårdens seniorer sitter och blir rika på sina ”rehabcyklar” bör vi ju fundera på hur vi ska få ihop fullt lag i sommar under Gothia cup då jag antar att alla ”kidsen” ska iväg på fotbollsäventyr till göteborg, blir det fansen som får hoppa in och ställa upp då också som i allt annat?

 • Anonym

  Hur mycket får man misshandla ett lag utan att någon åtalas…FY FAAAN VA DÅLIGT!

 • Anonym

  Ni måste vakna upp nu och förstå detta:

  Det är inte tränarnas fel att vi inte vinner matcher. Just nu har vi inte spelare som är bra nog att leverera. Så är det bara.

  Låt Banda ta över fysupplägget som har ”trasat sönder” halva vår spelartrupp och fått spelare/tränare att gå ut och kritisera just detta upplägg.

  Ska man leta syndabockar så sitter dessa herrar ”över” våra tränare. Det är dom som lagt upp målbilden om var DIF är på väg och vad vi kan förvänta oss av laget. Topp 6 i år och nordens ”ledande” klubb om ett par år. Som det ser ut nu åker vi ur AS och spelar SE nästa år. Jag har väldigt svårt att se hur vi ska ta oss ur detta svåra läge. Som medlem kräver jag en förklaring av om hur ni kunde uppskatta lagets kapacitet så kapitalt fel och hur ni ska göra för att nå till dom mål ni satt. Förstår ni inte att ni leker med männsiskors känslor när klubben vi älskar misshandlas. Vi lever och dör för Djurgårdens IF. Det är vi SUPPORTRAR som ÄR Djurgårdens IF. Visa oss respekt och LEVERERA det ni lovat!

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001359147874 Daniel Wetzelmayr

  AVGÅ BANDA.. DU HAR GJORT DITT I DJURGÅRDEN!!!

 • Anonym

  Det är tungt nu, men besinna er.

  Vi är bara en fantomräddning från succé mot råttorna, nära mot peking och nära poäng mot mff och tar man bort en sex minuter igår så hade det varit 9poäng till och en helt godkänd start.
  Frustration och krav på huvuden till höger och vänster gynnar inte oss i DIF. Jag tycker att vision 2015 känns trygg.

  HEJA DIF

 • Anonym

  Kan bara hålla med Elpa, med undantag för att Banda bör stanna.

  Vidare tycker jag att Sjölund visar på tok för lite skärpa och gnista – tycker han fortfarande att det är kul att spela fotboll? Ser inte ut så.

 • Anonym

  Ja detta är en repris från förra året då Guld-Zoran/damtränar´n envist körde med samma taktik(tills de upptäckte att Källström var borta)…som slutade med ödes matcher mot Assyriska…Nu har Banda kört ner huvudet i sanden&väntar på samma avlägsna julafton..

 • Anonym

  Utan offer ingen seger………

 • Anonym

  Putte är en av de få jag faktiskt har förtroende för. Alvén vet jag inte vad han håller på med, men han ligger säkert bakom petningen av Ekong. Han behövs verkligen just nu som en fadersgestalt till ynglingarna som dom envisas att spela med. Dom måste inse att det är allvar nu och att vi inte kan följa våra idéer som vi hade inför säsongen med att slussa in juniorer. Vi behöver spelare med rutin och som har varit i situationen förut och kan hantera den. Nu är det ett krisläge och om vi inte börjar vinna snart kan vi boka in superettanderbyn med Bajen nästa år. Skärp er, annars kanske vi spelat vår sista säsong i allsvenskan på väldigt länge eller överhuvudtaget!

  FORZA DIF!

 • http://www.facebook.com/people/Juan-Martinez-Suarez/752453553 Juan Martinez Suarez

  Behövs en moralisk tändning i laget innan det är försent. Sparka Banda/Wass, det är tydligt att de inte funkar i DIF. Reaktion önskar snarast.