Tre insläppta mål på sju eländiga minuter kostade poängen i Trelleborg. Ett tappert kämpande Djurgården var nära att hämta upp ett 0-3-underläge men föll med uddamålet.

Trots ett tydligt spelövertag kammade Djurgården noll på söndagseftermiddagen i Trelleborg. Tre insläppta mål mellan minut 47 och 54 förstörde dagen för stockholmarna som är utan seger efter sex omgångar. 0-3-underläget till trots var inte poängen långt borta sedan Philip Hellquist reducerat två gånger om. Emil Bergström var ett par decimeter från att ordna 3-3 med matchens sista spark men bollen gick utanför.

Djurgården skapade chanser även i första halvlek och allra närmast var Kennedy Igboananike. Trelleborgsbacken Ibrahim Koroma lyckades rädda bollen på mållinjen.

– Jag trodde det var mål där. Vår första halvlek var OK, men det var svårt att spela på planen som var så blöt, sa Philip Hellquist till Canal Plus.

Anledningen till vätan var inget skånskt skyfall utan att Vångavallens personal valt att spola mängder med vatten över den slitna gräsmattan. Flera spelare halkade sig igenom matchen, men när Trelleborg gick från 0-0 till 3-0 på drygt sju minuter i början av andra halvlek berodde det mer på DIF-försvarets bristande markering än på dåligt fäste. Fredrik Jensen slog till två gånger på raken innan Marcus Pode ökade på till 3-0. Djurgården såg både förvirrat och förnedrat ut men lyckades till slut få ordning på upp och ner och börja jaga en reducering. Philip Hellquist var en av planens bästa spelare och fixade 1-3 och 2-3, assisterad båda gångerna av Daniel Sjölund, men sedan tog det stop. Sjölund passade även fram Emil Bergström som fick en gyllene kvitteringschans i den 94:e övertidsminuten men skottet gick precis utanför stolpen.

Om man lyckas bortse från den andra halvlekens tio första minuter så gör Djurgården en bra match. Spelarna visade även stor moral när forceringen höll på att bära hela vägen fram till en kvittering. Trots 21 avslut varav tio på mål blev det en ny tung förlust på grund av en svårförklarad genomklappning i defensiven. Förhoppningsvis vänder det på lördag mot Halmstad.

David Bogerius

Trelleborg-Djurgården 3-2 (0-0)
(47) 1-0 Fredrik Jensen
(49) 2-0 Fredrik Jensen
(54) 3-0 Marcus Pode
(66) 3-1 Philip Hellquist
(87) 3-2 Philip Hellquist

Djurgårdens lag:
Touray – Calisir (Alriksson, 60), Lyyski, Toivio (Agbossoumonde, 76), Bergström – Gustafsson, Hämäläinen, Sjölund, Rajalakso – Hellquist, Kennedy
Kvar på bänken: Vaiho, Mecconen, Perovuo, Björk

Skott: 14-21
Skott på mål: 10-10
Hörnor: 3-12
Bollinnehav: 49-51
Varningar DIF: Daniel Sjölund, Petter Gustafsson, Joakim Alriksson
Publik: 2395