Äntligen seger!

Åh en sådan härlig lördag på Stadion. I omgång nummer sju så kom äntligen den första segern. Djurgården besegrade Halmstad med 2-0 (1-0) efter att spelat med en man mer i 55 minuter.

Det var två lag i stort poängbehov som möttes inför 7329 åskådare på ett soligt Stockholm. Magnus ”MP” Pehrsson var tillbaka på Stadion i rollen som Djurgårdens nye manager. För nio år sedan gjorde han sin sista match i blårandigt innan en knäskada satte stopp för spelarkarriären. Pehrssons Djurgården ställde upp med en 4-2-3-1-uppställning. Kasper Hämäläinen och Joel Perovuo har tagit de defensiva mittfältsrollerna medan Daniel Sjölund flyttats upp i planen till en offensiv mittfältsroll bakom Kennedy.

Matchen började trevande utan att något lag lyckades sätta sin prägel på den. Det fanns en del goda intentioner främst hos hemmalaget men målchanserna var obefintliga bortsett från en frispark från Daniel Sjölund. Sjölunds ovana vid den offensiva mittfältet lyste stundtals igenom då ”MP” fick hojta från sidan för att få upp honom högre upp i planen.

– Det var väldigt spänt i början. Det märktes att matchen betydde väldigt mycket för oss, sa Joel Riddez till Canal Plus. Djurgårdens lagkapten var tillbaka i spel efter ett två matcher långt uppehåll orsakat av en handskada.

När det väl hände något i matchen stod matchuret på 35 minuter, men då hettade det till ordentligt i samband med en djurgårdshörna. Halmstads målvakt Nauzet Perez var tydligen så övertänd att han slog till Philip Hellquist inte mindre än tre gånger i ansiktet – först med armbågen och sedan med handen. Till slut låg Hellquist i gräset och domare Jonas Eriksson, som sett alla slagen, hade bara att leta fram det röda kortet och döma straffspark för Djurgården. Perez lommade ut för att kyla ner sig med en dusch medan ett decimerat Halmstad (mittfältaren Zamora byttes ut) fortsatte med Karl-Johan Johnsson mellan stolparna. Han fick börja med att släppa in Kennedy Igboananikes iskalla straffspark.

Stärkta av det efterlängtade målet och det numerära överläget skapade Djurgården två riktigt bra chanser innan halvleken var över. Daniel Sjölund, som äntligen hamnat lite närmre HBK:s straffområde, var nära att göra sitt första mål på nästan två år men Karl-Johan Johnsson fick ut benet och kunde rädda. Strax efter slog Sebastian Rajalakso en vänsterhörna som den amerikanske mittbacken Gale Agbossoumonde nickade utanför bortre stolpen med några decimeters marginal. 1-0-ledningen i halvtid var fullt rättvist då Halmstad inte hade fått iväg ett enda skott på mål. Tränaren Pep Clotet Ruiz tyckte ändå att hans lag hade gjort en fantastisk halvlek.

Den andra halvleken hade bara spelats i en och en halv minut när Kennedy Igboananike uppvaktades hårt i Halmstads straffområde. HBK-försvararna tittade efter domaren medan Daniel Sjölund vann tillbaka bollen och spelade den bakåt till Sebastian Rajalakso som laddade med högern. Halvsekunden senare låg bollen intryckt i det bortre hörnet, utan chans för Karl-Johan Johnsson att rädda. Det var ett mycket distinkt avslut från Rajalakso som tyvärr fick lämna planen med smärtor i låret drygt 20 minuter före slutsignalen

Djurgården kontrollerade av naturliga skäl den andra halvleken men såg stundtals lite väl avslappnat ut. Joe Sise och Marcus Olsson tilläts avfyra gästernas första skott mot Pa Dembo Touray, men med hjälp av inhopparna Christer Youssef och Mattias Jonson blev det blårandiga anfallsspelet intensivare i matchens slutskede. Daniel Sjölund såg ut att trivas i sin nygamla roll och låg bakom väldigt mycket i offensiven.

I och med segern bröts flera sviter som ingen djurgårdare kommer att sakna. Räknar man även in fjolåret hade Djurgården spelat tio raka matcher utan seger. Håller man sig till årets allsvenska stannade det vid sex. Dessutom bröt man förlustraden mot Halmstad som var uppe i fyra matcher.

”Magnus Pehrsson är nummer 1…” sjöng djurgårdsklacken och fortsatte med ”SM-guld, SM-guld…”. Den nye managern fick precis den start han hade önskat sig.

– Det är klart att det var skönt. Även om vi självklart hade fördel av utvisningen så är jag väldigt nöjd med viljan och intensiteten och att vi såg ut som ett lag stora delar av matchen, sa Magnus Pehrsson till Canal Plus.

”MP” gladdes även åt Kasper Hämäläinens insats:

– Han dominerade fullständigt. Jag är mycket nöjd med hur vi justerade hans position och lyckades göra honom till en strålande mittfältare.

David Bogerius

Djurgården-Halmstad 2-0 (1-0)
(39) 1-0 Kennedy (straff)
(47) 2-0 Sebastian Rajalakso

Bollinnehav: 55-45
Avslut: 14-6
Avslut på mål: 8-2
Hörnor: 9-2
Publik: 7329
Domare: Jonas Eriksson

Startelvan:
Pa Dembo Touray
Kebba Ceesay, Joona Toivio, Gale Agbossoumonde, Joel Riddez
Philip Hellquist, Kasper Hämäläinen, Daniel Sjölund, Joel Perovuo, Sebastian Rajalakso
Kennedy Igboananike

Bänk: Tommi Vaiho, Jani Lyyski, Petter Gustafsson, Christer Youssef, Mattias Jonson, Joakim Alriksson, Calle Björk

Byten: (68) Rajalakso ut – Youssef in,
(80) Kennedy ut – Jonson in
(89) Perovuo ut – Gustafsson in

 • http://www.facebook.com/people/Jonathan-Westerberg/100000106455561 Jonathan Westerberg

  Vi ger aldrig UPP!!!!!!

 • Pingback: Äntligen seger! | Lågoddsare

 • Anonym

  Kul med en seger givetvis men vi får akta oss för att dra alltför stora växlar av det här. Det var ett mycket blekt Halmstad vi såg och ju dessutom med bara tio man. Gefle borta suuuuperviktig match igen. Den blir svårare.

 • http://www.facebook.com/people/Juan-Martinez-Suarez/752453553 Juan Martinez Suarez

  Bra början för MP och DIF detta var en måste-match, nu har vi ytterligare ett par måste-matcher till innan vi kommer ikapp resten av lagen ovanför oss.

 • Anonym

  Upp med biljettbarometern till nästa hemmamatch mot Elfsborg redan nu. Vi ska bli över 10.000 denna match!!

 • Pingback: JAAAAAAAAAAAAAA ! DIF – Halmstads BK 2-0 ! « DJ Jens