Det blev delad pott i söndagens allsvenska match på Strömvallen. Efter en sen utvisning på lagkaptenen Joel Riddez fick Djurgården nöja sig med 0-0 mot Gefle.

Djurgården kom till spel med två segrar i ryggen som båda införskaffats efter Magnus Pehrssons tillträde som manager. Pehrssons ankomst har även inneburit nya positioner för de centrala mittfältarna Daniel Sjölund och Kasper Hämäläinen. Sjölund har klivit upp som tia bakom Kennedy i anfallet medan Hämäläinen fått vänja sig vid en defensivare roll. Mot Gefle hade Philip Hellquist tagit platsen mellan dem på innermittfältet medan Joel Perovuo förpassats till avbytarbänken.

Den första halvleken blev spelmässigt jämn och bevittnades av 4508 åskådare. Gefle spelade som väntat med en mycket välorganiserad defensiv och snabba omställningar. I  Djurgårdens plan ingick långa anfall med egna avslut men det lyckades bara periodvis under den första halvleken. Båda lagen hade ett par hyfsade lägen men stockholmarna var ensamma om ett avslut på mål.

– Vi är inte särskilt nöjda med halvleken. Gefle är lite starkare än oss i duellspelet så det ska vi försöka ändra på, sa Magnus Pehrsson till Canal Plus i halvtid.

Mycket riktigt var det ett aggressivare Djurgården som tog över matchen. Även om Gefle skapade ett par ströchanser dominerade de blårandiga på Strömvallen. De bästa chanserna hade Kasper Hämäläinen och Kebba Ceesay med varsitt tungt skott utifrån. Mattias Hugosson släppte returer på bägge avsluten men Gefleförsvaret kunde rensa undan.

Djurgården gick för ett segermål när förutsättningarna förändrades i den 82:a minuten. Joel Riddez tog bollen med handen på Gefles planhalva och varnades av domaren Andreas Ekberg. Då Riddez redan synat det gula kortet blev det ett decimerat DIF som fick avsluta matchen. Med en man mer kunde Gefle flytta upp spelet och även skapa ett par möjligheter till ett segermål. Även Djurgården skapade ett läge när en hårt arbetande Kennedy ordnade fram en farlig frispark som tyvärr slogs bort. Efter två minuters övertid var nollorna intakta på resultattavlan.

– Prestationen är inte tipptopp. Det blev väldigt mycket långbollar och det kändes som att det skulle avgöras på en fast situation. Men det är tydligt att vi är starkare bakåt än tidigare, sa Daniel Sjölund till Canal Plus efter matchen.

Text: David Bogerius
Foto: Hamid Shokatyan

Örebro-DIF 0-0
Bollinnehav: 49-51
Avslut: 7-11
Avslut på mål: 1-3
Hörnor: 5-2
Gula kort, DIF: Joel Riddez (2), Kebba Ceesay, Christer Youssef
Domare: Andreas Ekberg

Djurgårdens lag:
Pa Dembo Touray
Kebba Ceesay, Gale Agbossoumonde, Joona Toivio, Joel Riddez (kapten)
Sebastian Rajalakso (Petter Gustafsson, 85), Philip Hellquist (Mattias Jonson, 76), Kasper Hämäläinen, Christer Youssef (Joel Perovuo, 58)
Daniel Sjölund (släpande), Kennedy Igboananike

Ej inbytta: Tommi Vaiho, Jani Lyyski, Joakim Alriksson, Calle Björk