Fjolårets mardröm upprepade sig. Det blev en ny 0-3-förlust för Djurgården på Strandvallen. Efter ett tidigt frisparksmål fick Mjällby matchen precis dit de ville på måndagskvällen.

De blårandiga kom åter till spel utan lagkaptenen Joel Riddez som var avstängd efter sin utvisning mot Gefle senast. Petter Gustafsson fick ta hand om hans vänsterbacksplats och Daniel Sjölund om kaptensbindeln. Managern Magnus Pehrsson hade gjort ytterligare en ändring i elvan där Joel Perouvo var tillbaka från start på mittfältet medan Christer Youssef nötte bänk.

Det räckte med en snabb blick på tabellen för att se hur viktig måndagens match var. Mjällby på 14:e plats med 7 poäng, Djurgården på 15:e med 5. Om det finns sexpoängsmatcher så var det här definitivt en sådan och då är naturligtvis det första målet oerhört viktigt. Olyckligt nog var det Mjällby som fick det redan efter nio minuter. Målet slog Pavel Zavadil in på en frispark. 4109 åskådare väntade på att Pa Dembo Touray skulle plocka ner bollen som fortsatte in i mål.

– Jag såg inte bollen på grund av solen. Det var svårt för mig, förklarade den kepslöse Touray i Canal Plus i halvtid.

Tyvärr var det inte Mjällbys enda mål i första halvlek. Moestafa El Kabir fick bollen till skänks av djurgårdare utanför straffområdet och rullade enkelt in tvåan förbi en uppgiven Touray. Innan dess hade Daniel Sjölund serverat ett gyllene kvitteringsläge för Kennedy Igboananike som inte alls fick till avslutet.

– Det är två skitmål vi åker på. Det är sånt som bara inte får hända. Nu satsar vi med två renodlade forwards och ska försöka ta oss fram på kanterna, sa Magnus Pehrsson inför andra halvlek.

Stockholmarna inledde piggt och skapade, framför allt genom Kebba Ceesay, ett par riktigt bra anfall på högerkanten. Kasper Hämäläinen var närmast en reducering men vristskottet täcktes tyvärr av Kennedy Igboananike. När den inledande entusiasmen svalnade kom Mjällby tillbaka. Efter ett snyggt anfall prickade Moestafa El Kabir in sitt andra och Mjällbys tredje mål. Då återstod en halvtimmes defilering.

– De två målen i första halvlek blev väldigt avgörande, vi gör ett stort misstag vid det första och vi gör ett stort misstag vid det andra. Jag tror att vi jobbar tillräckligt hårt, men vi är inte tillräckligt beslutsamma. Jag trodde vi skulle göra en bättre prestation idag, sa en samlad Magnus Pehrsson efter slutsignalen.

David Bogerius

Mjällby-DIF 3-0 (2-0)
(9) 1-0 Pavel Zavadil
(44) 2-0 Moestafa El Kabir
(60) 3-0 Moestafa El Kabir

Bollinnehav: 47-53
Avslut: 12-14
Avslut på mål: 7-4
Hörnor: 6-9
Frisparkar: 14-7
Domare: Michael Lerjéus
Publik: 4109

Djurgårdens lag:
Pa Dembo Touray
Kebba Ceesay, Joona Toivio, Gale Agbossoumonde, Petter Gustafsson
Philip Hellquist (Christer Youssef, 70), Kasper Hämäläinen, Joel Perovuo (Mattias Jonson, 46), Sebastian Rajalakso Daniel Sjölund (k) (Emil Bergström, 80)
Kennedy Igboananike

Bänk: Tommi Vaiho, Jani Lyyski, Joakim Alriksson, Calle Björk.

Gula kort, DIF: Agbossoumonde, Youssef