Ny mardrömsmatch på Strandvallen

Fjolårets mardröm upprepade sig. Det blev en ny 0-3-förlust för Djurgården på Strandvallen. Efter ett tidigt frisparksmål fick Mjällby matchen precis dit de ville på måndagskvällen.

De blårandiga kom åter till spel utan lagkaptenen Joel Riddez som var avstängd efter sin utvisning mot Gefle senast. Petter Gustafsson fick ta hand om hans vänsterbacksplats och Daniel Sjölund om kaptensbindeln. Managern Magnus Pehrsson hade gjort ytterligare en ändring i elvan där Joel Perouvo var tillbaka från start på mittfältet medan Christer Youssef nötte bänk.

Det räckte med en snabb blick på tabellen för att se hur viktig måndagens match var. Mjällby på 14:e plats med 7 poäng, Djurgården på 15:e med 5. Om det finns sexpoängsmatcher så var det här definitivt en sådan och då är naturligtvis det första målet oerhört viktigt. Olyckligt nog var det Mjällby som fick det redan efter nio minuter. Målet slog Pavel Zavadil in på en frispark. 4109 åskådare väntade på att Pa Dembo Touray skulle plocka ner bollen som fortsatte in i mål.

– Jag såg inte bollen på grund av solen. Det var svårt för mig, förklarade den kepslöse Touray i Canal Plus i halvtid.

Tyvärr var det inte Mjällbys enda mål i första halvlek. Moestafa El Kabir fick bollen till skänks av djurgårdare utanför straffområdet och rullade enkelt in tvåan förbi en uppgiven Touray. Innan dess hade Daniel Sjölund serverat ett gyllene kvitteringsläge för Kennedy Igboananike som inte alls fick till avslutet.

– Det är två skitmål vi åker på. Det är sånt som bara inte får hända. Nu satsar vi med två renodlade forwards och ska försöka ta oss fram på kanterna, sa Magnus Pehrsson inför andra halvlek.

Stockholmarna inledde piggt och skapade, framför allt genom Kebba Ceesay, ett par riktigt bra anfall på högerkanten. Kasper Hämäläinen var närmast en reducering men vristskottet täcktes tyvärr av Kennedy Igboananike. När den inledande entusiasmen svalnade kom Mjällby tillbaka. Efter ett snyggt anfall prickade Moestafa El Kabir in sitt andra och Mjällbys tredje mål. Då återstod en halvtimmes defilering.

– De två målen i första halvlek blev väldigt avgörande, vi gör ett stort misstag vid det första och vi gör ett stort misstag vid det andra. Jag tror att vi jobbar tillräckligt hårt, men vi är inte tillräckligt beslutsamma. Jag trodde vi skulle göra en bättre prestation idag, sa en samlad Magnus Pehrsson efter slutsignalen.

David Bogerius

Mjällby-DIF 3-0 (2-0)
(9) 1-0 Pavel Zavadil
(44) 2-0 Moestafa El Kabir
(60) 3-0 Moestafa El Kabir

Bollinnehav: 47-53
Avslut: 12-14
Avslut på mål: 7-4
Hörnor: 6-9
Frisparkar: 14-7
Domare: Michael Lerjéus
Publik: 4109

Djurgårdens lag:
Pa Dembo Touray
Kebba Ceesay, Joona Toivio, Gale Agbossoumonde, Petter Gustafsson
Philip Hellquist (Christer Youssef, 70), Kasper Hämäläinen, Joel Perovuo (Mattias Jonson, 46), Sebastian Rajalakso Daniel Sjölund (k) (Emil Bergström, 80)
Kennedy Igboananike

Bänk: Tommi Vaiho, Jani Lyyski, Joakim Alriksson, Calle Björk.

Gula kort, DIF: Agbossoumonde, Youssef

 • Anonym

  Inte ens min mormor hade gjort samma misstag…va fan e de som händer? 

 • Anonym

  Skäms och vet hut! Ni högavlönade spelare kommer och går, men vår kärlek till föreningen består.
  Gör om gör rätt.
  Vilka av er som spelar ner oss, är kvar och spelar upp oss nästa år? 

 • http://www.facebook.com/alexander.gjorup Alexander Gjörup

  Hoppas verkligen MP får kapital för att bygga ett eget lag till sommaren annars kommer vi åka ut… agera nu för fan!

 • Anonym

  kom igen djurgårn klapp klapp klapp ………ja vad ska  man säga …..

 • Anonym

   Ännu en besvikelse, skäms nästan för att vara Djurgårdare för tillfället…. Vafan händer?!

  Kom igen nu DIF ni kan ju så mycket bättre!!!

  Visa vad ni går för i nästa match och GE ALDRIG UPP!!!! DIF <3

 • http://twitter.com/slobban99 Danne

   Pinsamt

 • Anonym

  Har svårt att se vilken i mitt älskade DIF som skulle platsa i ett annat allsvenskt lag..jag gråter&lider med dessa mediokra fotbollsspelare klädda i DIF´s stolta färger…

 • Anonym

  lite tidigt att ge bort 3 st julklappar så tidigt på året
  jag tycker inte djurgården spelar någon rolig fotboll …..i år heller!!!!!!!!!
  under all kritik hela högen 

 • Anonym

  nån som vill köpa en billig djurgårdshalsduk
  skoja bara.,., vi ger aldrig upp,.,.tror jag

  • Anonym

   Vi ska aldrig ge upp utan stå upp för Dif.
   JAg tror inte spelarna är så här dåliga. Dom klarar inte pressen av att presetera och har nu alltför dåligt självförtroende.
   Några råd till MAgnus, spela in vår andra målvakt direkt. Dembo kommer att fortsätta med sina misstag. Flytta fram Kebba. Han är bra offensiv och är ganska brytningssäker men har noll teknik och passningskvaliteer. Vi måste snart också hitta en ny 9,a. En target player som kan ta emot bollen och skapa långa anfall. Varken Oremo eller Kennydy har de kvaliteer.
   Bygg för framtiden! Det luktar ändå nedflyttning 

 • http://www.facebook.com/johan.lagerblad Johan Lagerblad

  Dags att åtminstone överväga ett målvaktsbyte? Känns som att Pa dembo håller platsen enbart på grund av princip. Årets ack så svaga Djurgårn har allt annat än råd med att ge bort 1-0 för att inte tala om 2-0.

  Att vi inte gör mål idag handlar om tillfälligheter men försvaret är för osäkert och ostabilt. Bygg från scratch med en SÄKER (inte ibland fantastisk, ibland värdelös) målvakt och backar som kan passa boll / ta emot boll.

  Det går väl ganska bra för HM nu för tiden? Köp oss två vettiga backar att ha lite rullians med och så kan vi ju försöka pilla ut den dyre Ekong i farten.

 • jesper sundell

   SPARKA FI.. PA DEMBO Han hak göra snygga räddningar men han vissar ju gång på gång att han är värdelös så varför står han i kassen? prio nummer ett värve en målvakt och för det andra sätt kennedy på mitt fältet han e snabb men värdelös på o göra mål han e bättre på mitt fältet finns ungefär 5-6 spelre som måste bort o köpas in nytt !!

 • Anonym

  håller med Alexsander hoppas MP får lite eller mycket pengar och bygga ett nytt lag
  det är F A K T A vi håller inte i allsvenskan
  tack för allt alla ni som varit med…… men nu börjar den nya eran vänta inte med förändringarna kör NU
  som sagt gnäll inte utan GÖR något NUUUUUUUUUUUUUU tack

 • Anonym

  Skäms för att vara DIF? Världens finaste förening vi talar om för i helvete! Även fast den är mycket misskött senaste åren.
  Nä dags för styrelsen att visa lite vad man går för med affärsnätverket/arena osv, skrämmande tyst. Vad är idén osv. 2/3 kvar att vänta detta på! Gör något kul alla och få ihop en grupp, glädje osv. Kom igen nu detta tar vi oss ur! Sluta hacka på varandra och pusha pusha pusha! Det är nu vi måste vara som ett.

  Alla som verkligen är DIF befinner sig på Stadion på torsdag!

  • http://twitter.com/bobbydemetri Bobby Demetri

   Alla som är Difare borde INTE gå på torsdag. DIF måste förtjäna oss.

   • Anonym

     Är du dum eller? DET ÄR VI SOM ÄR DIF! 
    På torsdag bär vi fram spelarna till 3 poäng.

   • http://www.facebook.com/people/Kristofer-Lindholm/698635250 Kristofer Lindholm

    Det låter som en riktigt bra idé, Ska vi inte alla köpa årskort till Gnaget och Vraken nästa år också eftersom vårt lag inte ligger så bra till!? Det finns bara en möjlighet för oss att påverka spelet. Det är att vara där och bidra till att killarna fattar att det är viktigt hur dem presterar. Det har fan inte varit över 8000 en enda match i år.
    SKANDAL!

    Inte konstigt att spelarna inte spelar bättre, dem förstår ju inte att vi bryr oss. Det är knappt fler på våra matcher än nere på Listerlandet. Visa att vi bryr oss. Det är bättre att 13 000 hurrar om det går bra samtidigt som det är bättre att 13 000 buar om det går dåligt.

     

 • Anonym

  Det finns verkligen ingen hejd på hur jävla usla ni är nu. Det handlar om mental inställning, professionalism och en vanlig jävla vinnarskalle för att ta ett dynggäng som Mjällby och ni saknar allt ovanstående.
  Jag reagerade oerhört starkt när Dembo, efter matchen mot Halmstad, ställer sig och sjunger med klacken som om han har vunnit en pokal när det handlar om en sketen seger i en i övrigt oduglig säsong. Det är en provokation mot varenda Djurgårdare om man inte kan leverera mer än så och det är hög tid att ni fattar att Dembo MÅSTE BORT FRÅN DJURGÅRDENS IF. Hur jävla svårt ska det vara? Att sen, under dagens match, stå och skylla på solen får en ju att undra om han på allvar är svagbegåvad i huvudet. 2-0 målet hade inte ett smack med solen att göra utan då satt han bara fast i marken och försökte inte ens ta bollen. Perovuos förarbete ska så klart inte glömmas bort heller.
  Det är totalt uselt spel från samtliga och den bistra sanningen är tyvärr att vår trupp inte kan frambringa mer jävlar anamma än så här. Det är sorgligt att se och ni ska skämmas.

  John

  • Anonym

   Måste tyvärr instämma…

 • http://www.facebook.com/ponedel Ted Ponedel

   Ulf Adelsohn!

 • Anonym

  en annan fråga är hur tränar djurgården???? hur fan kan man bli1000% sämre en  förra året
  det är ju samma spelare i truppen ..till och med på bänken dvs hela ledarstaben
  det är en gåta

 • Pingback: Ny mardrömsmatch på Strandvallen | Lågoddsare

 • Anonym

   Magnus Persson du väntade på de enklaste matcherna för att ta över DIF och klarade inte det heller.

 • http://www.facebook.com/people/Lars-Börje-Svensson/706534536 Lars-Börje Svensson

  Finns inte på kartan att vi klarar oss kvar i år. Våra etablerade allsvenska spelare är helt enkelt värdelösa.

  Dessa får starta mot Elfsborg

  Matwiejev

  Sparrdal Bergström Toivio Strand

  Makolli Tibbling Alriksson Kuzmanovic

  Matic
  Björk

  Så kanske våra äldre förstår vad fan de sysslar med. Dessutom tror jag våra duktiga juniorer skulle spela en trevligare fotboll.
   

 • http://twitter.com/bobbydemetri Bobby Demetri

  Hela föreningen borde skämmas. Från spelare till ledare ända upp till toppen. 

 • Anonym

  Vi har gjort det förut och kanske även behöver/kommer göra det igen? Att åka ur för att komma tillbaka starkare än tidigare. Det låter som en klyscha men faktum kvarstår, spelar man kasst år ut och år in men lyckas klara kontraktet med nöd och näppe fortsätter oftast eländet ett år till med en förhoppning om att ”allt kommer gå bättre nästa år” för att ”vi hade en sådan otur i år” osv osv. Bättre då kanske att åka ur, rensa rent och komma tillbaka som ett nytt lag, något som kanske är på gränsen till omöjligt om man lyckas hålla sig kvar då förändringar inte verkar ske. Å andra sidan är det fullkomligt livsfarligt om man då inte vänder direkt utan fastnar i träsket. Se på bajen, västerås, sundsvall och landskrona, föreningar som är helt under isen idag. Å andra sidan har ju både djurgårn, aik och malmö gjort dessa resor och säkerligen tjänat på dem. Utan sejourerna i ettan och möjligheterna att bygga upp ett nytt spel med ett nytt lag skulle det nog inte blivit de guld som sedan följde. Men det är nog bara en mental ursäkt för att det är ”bra att åka ur” då vi ”ändå tjänar på det i längden”…..  Det är nog tyvärr kört i år.

 • Anonym

  Vi blir helt avklädda och det är ingen vacker syn vi bjuder publiken på. I en miljö med distinkt spelande gultröjor står vi generade och otympliga utan några attraktiva inslag i vårt spel. Vi jagar efter bolluslingen, men når den på fel sida kortlinjen. Vi jagar efter gultröjor, men når dom strax efter att de passat bollen till fri kompis. Vi jagar vinst och poäng, men vi har inte laddat bössan.
  Vi hade en gång ett gäng som fick beröm för sina snabba kontringar – idag har vi ett långsamt, passningsosäkert lag som oftast spelar bollen i backlinjen tills alla gultröjor hunnit tillbaka, då slår vi långt och högt på vår kortaste spelare som möter Bagar´n Rosengren och förlorar varje gång.
  Speluppfattningen hos Gale får mig att ropa ”Jani Lyyski” med bruten, längtansfull stämma.
  Våra skottförsök får Asper att le och bollkallarna springer långt. Hörnor, inlägg och frisparkar är nitlotter eftersom ingen kan nicka. De få målchanser, som mirakulöst dyker upp, sumpas och ingen talar längre om otur.
  Var kommer alla skickliga motståndare ifrån och var hittar vi alla våra enbenta, träbenta och ofarliga krigare, som ska försvara våra färger?
  Vi har slagit bottengänget Halmstad och spelat två O-O-matcher. 5 pinnar totalt. Sanningen kan inte döljas: Vi är det andra bottenlaget.
  Jag instämmer med Alexander Gjörup  – Här behövs nya spelare snabbt!

 • Anonym

  Skärpning för i helvete Magnus Pehrsson. Vi vet alla att du har risigt material att jobba med men du måste väl för fan kolla vilka som presterat tidigare under säsongen! Alriksson är den enda mittfältare som visat lite vilja och kunnande och faktiskt gjort det bra i sina inhopp. Finns ingen allsvensk spelare som är mer värd några chanser från start, särskilt som vi absolut inte har några bättre alternativ. Inte för att jag tror han är skillnaden mellan vinst och förlust i denna match men kom igen nu! Nu måste även Vaiho få en ärlig chans! Ska det behöva vara världens mest otacksamma jobb att vara 2:a keeper i DIF? Det mest tråkiga är att jag ser ingen som helst framtid i den här truppen. Det finns ett par förmågor som kan komma att nå hyfsad allsvensk klass men de som är ordinarie idag (både äldre och yngre) är talanglösa.

 • Anonym

  Den här säsongen liknar fan ingenting och nu går tåget! Jag är riktigt, riktigt orolig.

  Hur kunde någon tro att denna spelartrupp skulle duga till topp 6?! Jämförde man överhuvudtaget med de andra lagens spelartrupper?

  Kebbas insats i år duger för en högerback i botten av Superettan, inte för en spelare i DIF. På hur många mål har han tappat sin gubbe? Hur många misslyckade passningar och mottagningar har han gjort? 

  Petter G kommer aldrig bli något annat än en utfyllnadsspelare, Pervuo har inte tempot och ingen vinnerskalle, och när Kennedy underpresterar som han gör har han inte på plan att göra. Lägg till det en taktiskt omogen Gale, en rostig Jonson, en vimsig Youseff och en Dembo som fortsätter med sina vansinnestabbar så hjälper det inte att det finns kvalitet hos Raja, Hellqvist, Kasper, Toivvo och Daja. Ingenting hjälper så länge halva startelvan består av spelare som inte håller måttet.

  Så dags nu för DIF-ledningen att se sanningen i vitögat. Egentligen behöver vi en ny målvakt, en ny högerback, en ny mittback, en ny innermittfältare, två nya yttrar och en ny toppforward för att ha en slagkraftig trupp, men kan vi få PetterHansson, Matias Concha, Kristoffer Nordfeldt och Jawo så räcker det förhoppningsvis till nytt kontrakt.

  Elfsborg nästa… Jag kommer vara där som vanligt, trots allt…

 • Anonym

  Skärpning för i helvete Magnus Pehrsson. Vi vet alla att du har risigt material att jobba med men du måste väl för fan kolla vilka som presterat tidigare under säsongen! Alriksson är den enda mittfältare som visat lite vilja och kunnande och faktiskt gjort det bra i sina inhopp. Finns ingen allsvensk spelare som är mer värd några chanser från start, särskilt som vi absolut inte har några bättre alternativ. Inte för att jag tror han är skillnaden mellan vinst och förlust i denna match men kom igen nu! Nu måste även Vaiho få en ärlig chans! Ska det behöva vara världens mest otacksamma jobb att vara 2:a keeper i DIF?

 • Anonym

  Efter en seger är vi tillbaka i vardagen. Kul. Det sjuka är att varje match känns motståndarna helt odugliga, men vi är hela tiden snäppet sämre. Overkligt… 

 • Anonym

   Instämmer helt !! Djurgår’n förväntas vara en toppklubb i Sverige. Nu är det mycket nära samma misär som på 90-talet enligt mig. Som sagt…fira en seger mot HBK som om guldet vore hemma. läste i Aftonblaskan att spelarna hade firat i omklädningsrummet efter cupsegern mot IFK Luleå !!!??? Var ligger ribban ? jag kan tala om det, den ligger på backen !!

  Det är helt skituselt att 10-talets mesta mästare inte kan hantera bollen, skyller på solen, blir bortkomna emot allt motstånd osv. Och det är inget som har rasat nu de senaste veckorna, vi låg under med 0-2 mot Assyriska i ett nedflyttningskval för två säsonger sen och var riktigt illa ute. Klockan slog där…för två år sen !!

  Pengar måste fram, fantasi och vilja måste finnas, klubbkänsla och proffesionalism måste hittas.
  Hur kan det komma sig att en klubb av den här kalibern inte inser det ?? Hur ser förvärven ut de senaste åren ? det är närmare ett hänggäng utanför systemet än pålitliga fotbollsspelare som har plockats in. Och som tidigare kritiker här under, Pa Dembo..han borde göra nåt annat än att flänga runt i målet. för länge sen !!

  Om Jonson skulle vara hel, så ja. I Övrigt så är det bara Sebbe Rajalakso och Philip Hellkvist som håller hyffsad klass i vårt lag idag. Tyvärr

 • http://www.facebook.com/people/Björne-Lennerby/687417697 Björne Lennerby

  Det är bara att instämma i den stora frågan just nu… VARFÖR spelar inte MP Kimmen?? Det är ju fullständigt obegripligt! Han är väl den enda positiva överraskningen i år! Inte för att jag har ngt emot Emil som kom in igår… men ändå…han spelade ju back senast han kom in! Varför har Kimmen hamnat i frysboxen? Ngn som vet?…NÅT måste ju ha hänt för inte har väl MP missat alla matcher vi spelat innan han kom?

 • Anonym

  Gårdagen tog fan priset- Det var nog den sorgligaste samling sk. fotbollsspelare jag nånsin sett.  Det började försiktigt men med en positiv känsla. Tycker att MP verkat inpräntat nån sorts struktur i spelet som höll i sig… ja några min. Kebba gör som vanligt sista åren en dålig match och orsakar indirekt målet. Som sig bör så blev det ju total härdsmälta efter ett mål i baken och förnedringen var given.

  Det är trist när man efter en dålig insats inte kan plocka ut ett fåtal som var underkända.  I DIF anno 2009- 2011 så är det snarare regel än undantag att nämna hela startelvan samt inhoppare. Det finns knappast nån eller nåt som räknas som ljus i mörkret. Det existerar inte en enda person som på egen hand kan vända en match med vilja och beslutsamhet.

  + MP e nog det bästa som har hänt DIF sista åren. Får han bara en trupp som är värd namnet så kommer han att lyckas. Inte ens Mr Gus ” jag lyckas i alla lag” Hiddink skulle kunna hålla denna truppen borta från superettan.

  +  nu när MP e manager så slipper man höra Bandas patetiska efter matchen kommentarer om att det går bra nu….. på träningarna.

  – KEBBA e ett stort jävla skämt, CY e ett stort  jävla skämt, KENNEDY e ett jävla skämt, JOEL e ett jävla skämt, DEMBO kom igen nu, OREMO e ett jävla skämt, alla i tränarstaben förutom MP e ett stort jävla skämt, den som SCOUTAT i dif sista åren e ett stort jävla skämt.

  Tommy, ring HM jr. nu och be på dina bara knän. Utan förstärkningar så är vi nere i superettan snabbare än nån kan säga: Djurgården är en misshandlad och misskött förening.

 • Anonym

  Fullständigt bisarrt att man kritiserar den enda (Adelsohn) som ser läget som det är. Hela föreningen genomsyras av en självbild som inte uppdaterats sen framgångarna för 10 år sen. Vi är inte bättre! 

  Det är så uselt skött på alla plan under så många år att vi borde straffas genom att åka ur hela seriesystemet.  Vi har en keeper som i ett decennium skaffat sig ett helt galleri med tavlor men som lik förbannat får nytt kontrakt. ”Men vadå, han är ju skön och gör ju idioträddningar ibland? Han drar ju den där roliga ramsan ibland också, han kan vi ju inte släppa?” Det är på en sådan nivå som klubben styrs. Ett stort skämt är vad det är. Stå inte i tv och skyll på solen utan SÄTT PÅ DIG EN KEPS! Det finns inga ursäkter. Borde rendera i avstängning och böter från föreningen. Istället blir det ryggdunk och ”Kamala Vesta”. 

  Vi har en högerback som inte kan stava till positionsspel och som har en nonchalans och arrogans inför sitt arbete som inte skulle accepterats på någon annan arbetsplats. 

  Vi har en styrelse som tycks budgetera med ett publiksnitt på 80 000 och som därefter skriver rent löjligt lukrativa kontrakt med medelmåttor(at its best!).  ”Men vi hade ju ett bra snitt för 10 år sen?” 

  Bullshit-föreningen Djurgården Fotboll pratar alltid i floskler i stil med ”Nordens bästa klubb”, helt utan förankring i verkligheten. Kortsiktighet är det enda vi har tid och råd med! Åk ner till Mjällby, Trelle, Gais och ställ 10 man bakom bollen och ta med den poäng vi har från början. Istället fortsätter samtliga vara fånigt naiva och ha ”visioner” om att vi ska rulla ut motståndarna. Hallå!? Ska vi rulla ut City borta också om vi kommer ut i Europa igen? 

  VAKNA!

 • Anonym

  Fullständigt bisarrt att man kritiserar den enda (Adelsohn) som ser läget som det är. Hela föreningen genomsyras av en självbild som inte uppdaterats sen framgångarna för 10 år sen. Vi är inte bättre! 

  Det är så uselt skött på alla plan under så många år att vi borde straffas genom att åka ur hela seriesystemet.  Vi har en keeper som i ett decennium skaffat sig ett helt galleri med tavlor men som lik förbannat får nytt kontrakt. ”Men vadå, han är ju skön och gör ju idioträddningar ibland? Han drar ju den där roliga ramsan ibland också, han kan vi ju inte släppa?” Det är på en sådan nivå som klubben styrs. Ett stort skämt är vad det är. Stå inte i tv och skyll på solen utan SÄTT PÅ DIG EN KEPS! Det finns inga ursäkter. Borde rendera i avstängning och böter från föreningen. Istället blir det ryggdunk och ”Kamala Vesta”. 

  Vi har en högerback som inte kan stava till positionsspel och som har en nonchalans och arrogans inför sitt arbete som inte skulle accepterats på någon annan arbetsplats. 

  Vi har en styrelse som tycks budgetera med ett publiksnitt på 80 000 och som därefter skriver rent löjligt lukrativa kontrakt med medelmåttor(at its best!).  ”Men vi hade ju ett bra snitt för 10 år sen?” 

  Bullshit-föreningen Djurgården Fotboll pratar alltid i floskler i stil med ”Nordens bästa klubb”, helt utan förankring i verkligheten. Kortsiktighet är det enda vi har tid och råd med! Åk ner till Mjällby, Trelle, Gais och ställ 10 man bakom bollen och ta med den poäng vi har från början. Istället fortsätter samtliga vara fånigt naiva och ha ”visioner” om att vi ska rulla ut motståndarna. Hallå!? Ska vi rulla ut City borta också om vi kommer ut i Europa igen? 

  VAKNA!

 • Anonym

  Fullständigt bisarrt att man kritiserar den enda (Adelsohn) som ser läget som det är. Hela föreningen genomsyras av en självbild som inte uppdaterats sen framgångarna för 10 år sen. Vi är inte bättre! 

  Det är så uselt skött på alla plan under så många år att vi borde straffas genom att åka ur hela seriesystemet.  Vi har en keeper som i ett decennium skaffat sig ett helt galleri med tavlor men som lik förbannat får nytt kontrakt. ”Men vadå, han är ju skön och gör ju idioträddningar ibland? Han drar ju den där roliga ramsan ibland också, han kan vi ju inte släppa?” Det är på en sådan nivå som klubben styrs. Ett stort skämt är vad det är. Stå inte i tv och skyll på solen utan SÄTT PÅ DIG EN KEPS! Det finns inga ursäkter. Borde rendera i avstängning och böter från föreningen. Istället blir det ryggdunk och ”Kamala Vesta”. 

  Vi har en högerback som inte kan stava till positionsspel och som har en nonchalans och arrogans inför sitt arbete som inte skulle accepterats på någon annan arbetsplats. 

  Vi har en styrelse som tycks budgetera med ett publiksnitt på 80 000 och som därefter skriver rent löjligt lukrativa kontrakt med medelmåttor(at its best!).  ”Men vi hade ju ett bra snitt för 10 år sen?” 

  Bullshit-föreningen Djurgården Fotboll pratar alltid i floskler i stil med ”Nordens bästa klubb”, helt utan förankring i verkligheten. Kortsiktighet är det enda vi har tid och råd med! Åk ner till Mjällby, Trelle, Gais och ställ 10 man bakom bollen och ta med den poäng vi har från början. Istället fortsätter samtliga vara fånigt naiva och ha ”visioner” om att vi ska rulla ut motståndarna. Hallå!? Ska vi rulla ut City borta också om vi kommer ut i Europa igen? 

  VAKNA!

 • http://www.facebook.com/people/Juan-Martinez-Suarez/752453553 Juan Martinez Suarez

  Dessvärre börjar tåget gå när det gäller att hålla sig kvar i Allsvenskan….Efter Elfsborgs matchen har MP nästan 20 dagar på komma  upp med en gedigen och strukturerad plan tillsammans med styrelsen.  Ta tillvara på den annars blir det Div1 fotboll nästa år….

 • Pingback: NEEEEEEEEEEEEEEEJ ! « DJ Jens