Elfsborgs kväll på Stadion

Djurgården inkasserade sin sjunde förlust för säsongen på torsdagskvällen. Efter 0-1 i en jämn match mot Elfsborg är det sex poäng upp till Syrianska på kvalplatsen.

Tabellfyran Elfsborg kom till Stockholms stadion på torsdagen. Nästjumbon Djurgården tog emot med måndagens 0-3-förlust mot Mjällby i färskt minne. Managern Magnus ”MP” Pehrsson hade gjort en ändring i startelvan då Joel Perovuo ersattes av Emil Bergström på mittfältet. Därmed fick Emil, som fyllde 18 för en vecka sedan, chansen att spela centralt mellan Daniel Sjölund och Kasper Hämäläinen.

– Elfsborg är det bästa lag vi har mött sedan jag tog över, sa manager ”MP” inför matchen men av detta syntes till en början inte mycket. Ett skott på mål under de första 45 minuterna var två mindre än vad hemmalaget åstadkom.

Kennedy Igboananike var närmast nätkänning, först framspelad av Sebastian Rajalsko och sedan av en företagsam Kebba Ceesay, men Ante Covic stod rätt placerad i Elfsborgs mål. Djurgården var det bättre laget i en mållös halvlek där tempot sjönk rejält efter en pigg inledning.

– Det känns bra, vi låser dem i uppspelsfasen så de blir stressade och gör enkla misstag. Vi jobbar som ett lag idag och det är en bra början men vi måste in och hota dem med mer folk framför mål. Då kommer vi att ta det här, analyserade Emil Bergström klockrent i Canal Plus under halvtidsvilan.

Djurgården skapade lika många målchanser (två) i andra halvlek (skott av Kennedy och Joel Riddez) medan Elfsborg var något giftigare. Forwarden Lasse Nilsson blixtrade plötsligt till efter en dryg time och drog bollen i ribban, framspelad av Oskar Hiljemark, Elfsborgs bäste för dagen.

En kvart senare hade Nilsson bollen för andra gången i matchen och då prickade han in matchens enda mål. En misslyckad DIF-rensning följdes av stora svårigheter med att få undan bollen och då högg Lasse Nilsson som en kobra i straffområdet.

– Vi gör mycket rätt i den här matchen men vid ribbskottet och målet tappar vi noggrannheten. I övrigt gör vi det bra och ligger närmast segern, konstaterade Magnus Pehrsson efteråt.

Några kvitteringschanser skapades aldrig av ett slokande Djurgården. Mycket av kraften på mittfältet hade försvunnit när Emil Bergström byttes ut efter 66 minuter. Bergströms insats var en av ljuspunkterna liksom Kebba Ceesays första halvlek. I den andra drog Ceesay tyvärr på sig ett gult kort och är därmed avstängd i nästa omgång (Göteborg borta).

David Bogerius

Djurgården-Elfsborg 0-1 (0-0)
(79) 0-1 Lasse Nilsson

Publik: 6444
Domare: Jonas Eriksson
Avslut: 10-12
Avslut på mål: 5-5
Bollinnehav: 52-48
Hörnor: 2-2
Frisparkar: 7-12
Varningar DIF: Kebba Ceesay

Djurgårdens lag
Pa Dembo Touray
Kebba Ceesay (Gystafsson, 88), Joona Toivio, Gale Agbossoumonde, Joel Riddez (k)
Philip Hellquist, Emil Bergström (Youssef, 66), Kasper Hämäläinen, Sebastian Rajalakso (Björk, 82)
Daniel Sjölund (släpande), Kennedy Igboananike

Bänk: Tommi Vaiho, Jani Lyyski, Petter Gustafsson, Joel Perovuo, Christer Youssef, Mattias Jonson, Calle Björk

 

 • Anonym

  Se upp Falkenberg…fyyyyyyy faaaaaaaaaaaaan va tråkigt&fyyyyyyyyy faaaaaaaaaaaan va dåligt..hur många år ska misshandeln av våra fina färger få fortsätta…hur många insläppta mål ska backlinje&dembo bara stå&titta på..hur många av Djurgårdens anfallare är vindögda?…en stark grogg nu så att jag kan sova efter ännu en kväll av frustration&besvikelse…godnatt

 • David Jungler

  FAN gubbar vi vet att ni kan, alla säger att vi har en dålig trupp.. vi har nästan exakt samma trupp som förra året där vi inte var långt ifrån fjärdeplatsen. NI KAN få in det i skallen så vänder vi på det här nu för det är självförtroendet som saknas. KÄMPA DJURGÅRN!!

  • Anonym

   Truppen är skit rakt igenom…

 • Anonym

  Torsk igen då, som vanligt. Pinsamt! Dif levererar inte mot övriga
  bottenlag och de överraskar aldrig mot topplag. Jag kan acceptera detta
  om de går ut och är ärliga och säger att vi inte har spelare och pengar
  att vara kvar i allsvenskan. Men icke. Det bara bajsas ut floskler om att det vänder snart och det är mycket kvar att spela om. Det är sjukt låg nivå på DIF just nu.

 • Anonym

  Jag skiter högaktningsfullt i om vi spelar bättre, nu e jag jävligt trött på att läsa att vi spelar bättre än det andra laget. 4 målchanser på Stadion är katastrof! När ska Kennedy lära sig passa? E det någon som e medveten om hur många spelmål vi har gjort i år? Å försvaret är katastrof likaså. Inte konstigt att anfallarna inte gör mål kanske när det enda som tränar mot är allsvenskans dåligaste försvar. Ja, vi har faktiskt det om man ser tabellen, flest insläppta.

  • Anonym

   Kanske svårt att veta hur man gör mål eller slå en passning till närmaste försvarare när man varit i gymmet&gjort tunga benböj hela vintern..men jag är ju ingen fotbollsprofet..

 • Anonym

  Det spelar ingen roll att vi är först på bollen, spelar disciplinerat och kämpar oss blåa i ansiktet. Vi har inget anfall och då är det ohyggligt svårt att vinna matcher. Nu har vi spelat i 4,5 timmar i ett sträck i allsvenskan utan att peta in en enda boll!!!! Det bär emot att skriva det men Kennedy är faktiskt totalt ofarlig och jag tror att det är dags att ta bort honom ett tag och testa nåt annat. Vi får ingen tyngd med honom nästan ensam på topp. Hellquist är svag när han spelar på mitten, han ska istället springa likt en gasell på topp istället. Ihop med Rajalakso kanske i anfallet??? Nåt måste göras, annars väntar Superettan. Nu måste du tänka helt om, MP! Våga nåt istället för att med en dåres envishet smådutta med laget. Vi duger inte så här så nu kräver vi STORA FÖRÄNDRINGAR.

 • Pingback: Elfsborgs kväll på Stadion | Lågoddsare

 • Anonym

  Det känns som att Superettan är extremt nära, jag har inga som helst positiva vibrationer från den här första tredjedelen av säsongen – kan inte se hur vi ska kunna ta speciellt många fler poäng än de vi har om det fortsätter så här. Jag önskar att jag kunde vara mer optimistisk.

 • Anonym

  Jag hoppas att ni har kokat ihop något enormt på värvningsfronten för vi åker ur så det sjunger om det med denna trupp.
  Truppen är för dålig – Alldeles för många spelare som inte håller för mer än en allsvensk bottenstrid. U21 killarna borträknade.

 • Anonym

  Dags för folk att inse att LAGBYGGET är fel i grunden, att träningsupplägget är fel och att det är självmord att inte ha en enda ”ledare” i laguppställningen när Jonson alltid är skadad.

 • Anonym

  För att slippa kval behövs 1.68 poäng per match…. med detta anfall får man väl bli glad om dom lyckas näta en gång till under året, se tidigare säsonger i Allsvenskan med 16 lag och inse att det är tack och godnatt för denna gång.
  Ses på Stadion mot Falkenberg nästa år.

  • mllundqvist

   1.68 poäng per match fixar vi aldrig, det är vad ett topplag gör. Hur bra vi än spelar fortsättningsvis kommer vi vara indragna i bottenstriden till sista match, i bästa fall. För att ha en chans nu måste vi alltså ta 5 segrar på kommande tio matcher annars är det över. 

 • mllundqvist

  Kanske dags att slänga in Kimmen nu? Vi förtjänar detta när vi envisas att spela spelare totalt ur form. Hur kan Daja och Hellqist få starta match efter match?

 • Anonym

  hjälp, det är ju ingen i DIF som skulle färga i något annat allsvenskt lag, Detta är ju inte spelarnas fel utan de som av någon anledning fått härja fritt i klubbledningen i flera år nu.. titta bara på senaste raden av tränare (mp undantaget). 
  Scoutingen har ju som ingen kan ha missat varit under all kritik, men den främsta uppgiften senaste åren verkar ändå vara att skinna supportrarna och erbjuda så usel kvalitet på fotboll som möjligt i utbyte, men det värsta kanske ändå är att dem gör det för att vi kommer och tittar ändå, man har ju inget val !?

 • Anonym

  Fattar inte varför grabbarna hänger med huvudet när det går dem emot. 11 min är lång tid i fotboll och då gäller det att bita ihop och kämpa. Går man in i en looser-kostym blir man så klart en looser, men även om det ser hopplöst ut, är det faktiskt 2/3 kvar och det vore väl själve f-n om vi inte skulle kunna ta fram stora djurgårdshjärtat och kämpa oss kvar även denna gång. Kom igen nu och inga sura miner, OK?

 • Anonym

  NU måste det ske förändringar. Superettan är nära och om inte något sker drastiskt så kommer vi hamna där nästa år! Sätt in kimmen på höger/vänster kanten, Raja och Hellquist skapar ju ingeting ta ut dom. NU måste vi vinna poäng, och vi kan inte fortsätta med samma filosofi och laguppställning om vi förlorar hela tiden!

 • Anonym

  Frågan är om detta lag ens skulle klara Superettan? Frågan är varför spelare som inte kan slå en fem meters pass eller ta emot en pass utan att stöta bort den till en spelare med fel tröja? 

 • Anonym

  Spelet idag var inte alls så dumt. Dock har jag svårt för att se nyttan med en enda anfallare på topp. Kennedy blir för tok för ensam där uppe. Det har blivit bättre med Sjölund som fått en offensivare roll, men det kan bli bra mycket bättre med en spelare som inte hänger med huvudet så fort det blir lite jobbigt.

  Nu vill jag att MP visar lite pondus och bänkar dom spelare som inte kämpar och ger 100% på planen.  Ta in samtliga juniorer som tränar med A-lagstruppen och låt dom spela resten av säsongen. Det kan blir en bra förberedelse inför Superettan nästa år. Jag har ingen förhoppning av vi ska klara kontraktet i år,  inte som det ser ut nu. Motbevisa mig mer än gärna. OM det nu skiter sig – se för fan till att falla med stolthet. Skölden på tröjan ska vara dränkt av blod, svett och tårar VARJE match!!!

  Som jag ser det kan två saker kan rädda den här säsongen:

  1. Vinn höstderbyt
  2. Arenafrågan

  Men som sagt, motbevisa mig gärna…..

 • Anonym

  Dembo har varit dålig länge. Bar toppar men djupa dalar för honom med en låg medelstandard. Och jag undrar ju, ända sen det började med inköpen, sen när är finnar bra på fotboll? Varför har vi så många? Hur kunde så många sparas i den redan usla truppen till denna säsong?

 • Anonym

  Glömde ju skriva att jag tror tyvärr inte att detta laget skulle slåss om övre halvan i superettan heller tyvärr. Jag hoppas det trillar in lite mer pengar och att dom spenderas väl. Ser tyvärr mycket dystert ut.. vill inte se superettan fotboll nästa säsong!

 • Anonym

  Ända som är godkänt idag var klacken! Tack och lov att vi har Sveriges BÄSTA klack!

 • Anonym

  Vi var bättre än Elfsborg idag. Till stora delar fungerade
  det defensiva spelet över hela banan bra. Kebba visade äntligen att han kan och
  Bergström klev fram som säsongens bästa komplement till Kasper. Men vad gör det
  när vi släpper in ett skitmål och bränner de fåtal lägen som vi har?

  Jag hoppas på tio poäng de närmaste tio omgångarna. Därefter
  öppnar transferfönstret och då måste det in ett gäng klasspelare. 

  Vore också
  trevligt med ett ordentligt uttalande från styrelsehåll om varför vi ligger där
  vi ligger och vad de tänker göra åt det.

  • Anonym

   Skulle hellre säga att Hämäläinen är ett komplement till Bergström…

 • Pingback: Elfsborgs kväll på Stadion | Djurgården Fotboll

 • Anonym

  Vi ger aldrig upp??
  Vilka ger aldrig upp
  De ända som har gett upp verkar
  ju vara spelare och ledare!!
  Publiken ska ha medalj som sitter där match
  Efter match o c h dessutom betalar spelarna löner

 • Pingback: NEEEEEEEEEEEEEEEJ ! INTE IGEN ! « DJ Jens