Ineffektivt DIF föll i cupen

Djurgården är utslaget ur svenska cupen. Trots flera feta chanser för både Kennedy Igboananike och Christer Youssef gjorde Göteborg matchen enda mål i slutet av matchen.

Djurgården och framför allt Daniel Sjölund inledde matchen starkt och serverade frilägen till både Christer Youssef och Kennedy Igboananike. Youssef missade målet medan Kennedys avslut räddades av Marcus Sandberg mitt i IFK-målet. Sedan en hårt jobbande Kennedy blivit fälld fick även Sebastian Rajalakso chansen men frisparken från straffområdeslinjen gick över.

– Det är klart att det handlar om självförtroende, speciellt i deras straffområde. Hade vi haft det hade vi vetat var målet är och satt dit bollen. Men det är ett problem som vi har haft även tidigare under säsongen, sa Daniel Sjölund till TV4 Sport i halvtid.

Det outtröttliga regnet gjorde Ullevis plan till rena halkbanan och spelarna lyckades inte alltid hålla sig på benen. Göteborg, som saknade Tobias Hysén och Stefan Selakovic på grund av skador, skapade inledningsvis inte mycket framåt. När Robin Söder fick ett läge slutade det inte bättre än att han varnades för filmning sedan han försökt dyka till sig en straffspark. Reprisbilderna visade att domaren Jim Pettersson uppfattade situationen rätt. Efter 35 minuter var det emellertid mycket nära ett ledningsmål för hemmalaget sedan Andreas Drugge nickat Nicklas Bärkroths högerinlägg i ribban. Returen gick ut till Tobias Sana som inte fick avslutet på mål.

Djurgården fortsatte att skapa målchanser i andra halvlek. Christer Youssef hade den första men Marcus Sandberg kunde rädda utan ansträngningar. Strax efter fick Rajalakso utrymme för högersläggan men en IFK-fot styrde ut till hörna. Efter en timmes spel jobbade Daniel Sjölund åter fram ett friläge till en lagkamrat men åter igen riktades avslutet, den här gången av Kennedy, rakt på Sandberg.

I det här läget av matchen var Djurgården det klart bättre laget. Bättre skärpa alternativt större självförtroende i och strax utanför Göteborgs straffområde hade gett de gulklädda en välförtjänt ledning. När målet aldrig kom kunde Göteborg arbeta sig tillbaka in i matchen, ta över den och skapa möjligheter till ett segermål under de sista 20 minuterna. Nicklas Bärkroth var riktigt nära men inhopparen Emil Bergströms brytning var perfekt. Avgörandet kom i stället i den 88:e minuten när Joel Allansson slog in bollen som Andreas Drugge hann först på med pannan.

Drugges nickmål blev matchens enda vilket innebar ytterligare en tung förlust för Djurgården. För fjärde matchen i rad gick laget mållöst från planen. På söndagen var det ineffektiviteten och orken som blev lagets fall. Göteborg var klart starkare i matchens slutskede men hade aldrig haft den energin om Djurgården fått en normal utdelning på sina chanser tidigare under matchen.

David Bogerius

Göteborg – Djurgården 1-0
(88) 1-0 Andreas Drugge
Publik: 3987
Domare: Jim Pettersson
Varningar DIF: Christer Youssef

Djurgårdens lag:
Målvakt: Pa Dembo Touray
Backlinje: Kebba Ceesay, Joona Toivio, Gale Agbossoumonde, Joel Riddez (k)
Mittfält: Christer Youssef, Kasper Hämäläinen, Philip Hellquist, Sebastian Rajalakso
Anfall: Kennedy Igboananike, Daniel Sjölund

På bänken: Emil Bergström, Joakim Alriksson, Calle Björk, Joel Perovuo, Petter Gustafsson, Jani Lyyski, Tommi Vaiho

Byten: (60) Youssef ut – Gustafsson in
(75) Sjölund ut – Bergström in
(88) Hämäläinen ut – Björk in

 • Anonym

  Byt ut bortatröjorna, vilket lag blir rädda när det kommer killar i kycklingfärgad klädsel.
  Men det klart allt är en hönsgård i år så då passar kycklingfärgade tröjor.
  Kommer nästa års matcher spelas på Stadion eller på Kristineberg?

 • Walliiiiin

  MP,  jag undrar när vi supportrar får svaret på varför snubben som springer som ett as men vet inte vad bollkänsla är(Igboananike) får spela match efter match?

 • Anonym

  För hellvete..hur kan man tappa matcher sista 10 minuterna ideligen..dags att se över denna egenkostruerade stryrketräning som bara DIF tydligen kör..på beskostnad av boll&löpträning..jag vet iochförsig inte fysträningens upplägg men kan bara konstatera att de matcher som DIF är bra med i så tappar man sista 10..mycket felpass&bolltapp..samt att skadelistan ALLTID är förbannat lång..kanske inte så mycket att göra  detta redan besudlade år..men den här”resan”mot Nordens ledande lag får nog börja i superettan..

 • Pingback: Ineffektivt DIF ute ur cupen | Lågoddsare

 • Anonym

  Går laget på semester nu!? Putte hallå hallå… agera. Dags att sänka målsättningen från topp 6 kanske, eller ska du dra igen?

  Det är vi som är Djurgården!

 • Anonym

  0 mål

 • Anonym

  det vore kul att höra om det finns en eller flera anledningar till att det blivit så här
  från djurgårn…… alltså tränare och ledare …..eller om alla är överaskade att det blivit så här.
  det är ju inte ett dåligt ras så att säga JAG skulle vilja höra er som har varit med på resan
  vad som gått snett.
  *otur
  *spelartruppen
  *ledarna
  *supportrarna
  *arenafrågan…*eller någonting annat?????
  *

  • Anonym

   Titta tillbaka lite tompa. Hur slutade vi förra säsongen? Vi har ju bara fortsatt som vi slutade den. Uppenbart är att spelarmaterialet överskattats på det gruvligaste. Har man spelare som är tekniskt duktiga men inte har spelförståelse så måste väl sådant synas på träningarna kan man anta. Finsk sisu i Djurgården är ingenting värt om man saknar spelförståelse. Finsk eller gambisk landslagsman, vad är det värt, praktiskt taget ingenting men i Djurgården är man tydligen oerhört imponerad. Banda sa i en blogg till mig i DN att inte saknar vi Kjällström, Elmander, Isaksson och Rehn därför att de spelare vi har ska skolas till samma klass. Kistas KaKa kallar man Hellqvist. Det är irriterande att läsa sånt om en medelmåtta. Nu gäller bara att försöka gneta sig till ett nytt kontrakt eller lika bra att börja om i superettan. Ta fram en NY manual och börja om.

   • Anonym

    Hej tack för inlägget du verkar var påläst, många bra synpunkter
    Och jag håller fullständigt med, analysen är klockren
    Och dessutom är jag chockad över att Djurgården fotboll
    Har missbedömt läget så gruvligt….
    Du har ju sett det innan Jag har förstått det innan…vad då jo att Dif inte räcker till!!!!!
    Tompa19

    • Anonym

     Hej Tompa. Man kan skoja till det lite. Alla våra spelare med tveksamhet i svenska språket. Har dom förstått innebörden i frasen”Full fart framåt, håll tätt bakåt.” Dom kanske tror att det betyder: ”Full fart bakåt, håll tätt framåt…”

 • Anonym

  Jag hoppades att Magnus Persson hade tittat ordentlig på spelarna och medans han väntade skulle han lösa detta, men men men…efter hur många förluster byter man MANAGER?. Youssef såg du inte Barcelona igår??…..  Sjölund leker du kurragömma eller

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000692393929 Rufio Blad

   I och för sig så var Sjölund en av de bättre spelarna på plan, där han friställde både Youssef och Igboananike. Tyvärr så vet inte de två senaste hur man lobbar en boll…

 • http://twitter.com/MPkron Mats pettersson

  ,,

 • http://www.facebook.com/people/Linus-Pettersson/100000043883481 Linus Pettersson

  snälla Youssef du ska göra minst 1 assist och 1 mål idag , börja visa hjärta nu Djurgårn !

 • Anonym

  Spelartruppen 

  • Anonym

   Det mest begåvade som skrivits här i spalten har Marydif och jag måste upprepa det:
   S P E L A R T R U P P E N.

 • Pingback: Ineffektivt DIF föll i cupen | Lågoddsare

 • Anonym

  nu ska vi inte deppa det kommer massor av roliga matcher
  så var vänliga och köp biljetter och annat krimskrams så ska det nog ordna sig
  upp med hakan nu alla djurgårdare!!!!

 • Anonym

  jajustdet kom just på det att det är omöjligt att vinna en match om inte gör några mål ;)

 • Anonym

  Orkar inte mer. När börjar hockeyn?

 • Anonym

  eller fäktningen

 • Pingback: Ineffektivt DIF ute ur cupen | Djurgården Fotboll

 • Anonym

  Mest anmärkningsvärt var de underliga bytena. Att de flesta inte kan slå en precis bredsida till en kompis och att vi skjuter som halta löss visste vi redan, men dagens byten var en ny negativ påminnelse om vår oförmåga. När Sjölund byttes ut försvann allt hopp om seger. Inget extra ont om Petter, men vi fick ett osynligt mittfält och ett tröttkört fladderanfall med Kennedy och Philip, som numer beskrivs, inte som bolltrollare utan som ”9 mål förra året” och ”ung”. Det räcker inte, vilket bevisas av dessa mållösa matcher. Bergström in i st f en hungrig Alriksson är också ett oförklarligt drag – rörde Bergström bollen? Efter dessa byten fanns det bara ett lag på banan och det var inte gulklätt.
  Rajalakso har blivit en bra mycket bättre spelare, men måste avsättas som frisparksartillerist eftersom han aldrig träffar mål med liggande boll. Kasper blir alltför defensiv och vi tappar kvalitet framåt genom hans position – fram med honom och sätt något tacklingsvilligt yrväder att städa framför backlinjen. Vi får tacka den Högste för Toivio – han frälser oss ideligen och har samma placeringsförmåga som toastmastern på Nobelfesten. En klippa!!!

  Det här var en match vi skulle ha vunnit. Blåvitt var rejält dassiga i 75 minuter och vi borde ha gjort tre, minst. Men vi kan inte skjuta eller chippa eller placera skalet utom räckhåll för keepern, så nollan står fast för vårt lag. Det enda man väntar på mot slutet är ju hur de andra ska göra sitt mål – MFF, Elfsborg, IFK.
  Trist.

 • Anonym

  I VÄNTAN PÅ FÖRSTÄRKNING!

  Bra spel stundtals men på tok för långsamt,en lisa som för övrigt laget delar med de flesta.
  Det fattas explosivitet i anfallet,inget drag på yttrarna,uselt skytte,speciellt vid frisparken,
  som vanligt hela kroppen bakom bollen och högt över,långsamt försvarsspel,ingen stadga
  samt  så fattas det en ledare i försvaret med fighting spirit. MP har tvingats ta över något han inte haft möjlighet att varken forma eller påverka,på kort sikt har det blivit bättre men det duger
  inte för vidare avancemang i tabellen, inga köp  för tillfället,väntans tider stundar.
  Vi kan bara hoppas att killarna käkar dunderhonung tills transferfönstret öppnar.
   

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=1299108621 Johannes Paul Sulo

  då blir det superettan nästa säsong :'( 

 • Anonym

  mp är rätt

 • Anonym

  Av alla hörnor vi slagit har en resulterat i mål. Av alla frisparkar vi slagit har ingen gått i mål.
  Detta bör vara tillräckliga signaler till bossarna att här finns viktiga utvecklingsområden. Det finns mängder av frisparksvarianter, som kan ersätta en riktig knorrfantom med prenumeration på kryssen. Eller låt några träna en kvart varje träning tills grejerna sitter.
  Hörnor likadant. När vi inte har mer än Toivio inne i gröten är det bättre att köra med varianter som siktar till att skapa farliga inlägg utifrån banan, snett in mot mål. Då kan vad som helst hända inne i hönsgården.
  Kompetensutveckling krävs också vad gäller markeringsspelet. Det är bara i backlinjen man kan ana viss kunskap i ämnet. Resten springer sig trötta genom att jaga bollen när den flyttas mellan motståndarna. Mycket listigare är att täcka bort en gubbe var, så bollhållaren saknar avlastning och tvingas rulla hem till målvakt (?).
  Det finns flera områden, som kraftigt kan förbättras, men det tar vi en annan gång.

 • Anonym

  Grattis till semestern! Måste vara oerhört tufft arbete att sparka boll 1,5 timme varannan dag och match en gång i veckan. Brevbärare på vintern 10 timmars pass är ju ingenting mot att sparka boll. För någon träning för att få ihop spelet och ta igen den tappade bollträningen efter vinterns fys behövs ju inte alls… vi ligger ju tryckt och säkert i serien.

  100% för skölden och för oss 10-tusentals som älskar DIF!

 • Pingback: Att vara Djurgårdare är ett HELVETE just nu :( « DJ Jens

 • Anonym

  DET ÄR LÄTTARE ATT KRITISERA ÄN ATT SE DET POSITIVA.

  Ge MP och laget allt stöd de kan få av oss som älskar DIF-det kan ge positiva vibbar till laget om de känner att de har fansens stöd i vått som torrt. För det kunde vi se att Göte Borg var inte bättre än DIF mer än nicken som gav målet som inte på något vis var otagbart,någon uv på stadions hedersläktare lär ha tyckt till om Dembo men kritiken är bara ett uttryck för missnöje,han minns
  ISAKSSON/Concha/Koivasto/Johannesson/Stensson. För när MP och gänget med muskler har byggt färdigt är vi också med där uppe i tabellen.

 • Anonym

  håller med diforever att det är lätt att kritistera PROBLEMET ÄR ATT DIF HAR SATT SIG I DENNA SITS SJÄLVA genom att tala om för alla att vi är ett topplag TOPP 6 och när man gör det så bjuder man in till kritik och är värda det
  skulle vilja vara mer konstruktiv men det är svårt…..Jag tycker iallafall att Magnus P är helt rätt och helt fel att peka ut en eller annan spelare.
  så kom igenDIF