Djurgården är utslaget ur svenska cupen. Trots flera feta chanser för både Kennedy Igboananike och Christer Youssef gjorde Göteborg matchen enda mål i slutet av matchen.

Djurgården och framför allt Daniel Sjölund inledde matchen starkt och serverade frilägen till både Christer Youssef och Kennedy Igboananike. Youssef missade målet medan Kennedys avslut räddades av Marcus Sandberg mitt i IFK-målet. Sedan en hårt jobbande Kennedy blivit fälld fick även Sebastian Rajalakso chansen men frisparken från straffområdeslinjen gick över.

– Det är klart att det handlar om självförtroende, speciellt i deras straffområde. Hade vi haft det hade vi vetat var målet är och satt dit bollen. Men det är ett problem som vi har haft även tidigare under säsongen, sa Daniel Sjölund till TV4 Sport i halvtid.

Det outtröttliga regnet gjorde Ullevis plan till rena halkbanan och spelarna lyckades inte alltid hålla sig på benen. Göteborg, som saknade Tobias Hysén och Stefan Selakovic på grund av skador, skapade inledningsvis inte mycket framåt. När Robin Söder fick ett läge slutade det inte bättre än att han varnades för filmning sedan han försökt dyka till sig en straffspark. Reprisbilderna visade att domaren Jim Pettersson uppfattade situationen rätt. Efter 35 minuter var det emellertid mycket nära ett ledningsmål för hemmalaget sedan Andreas Drugge nickat Nicklas Bärkroths högerinlägg i ribban. Returen gick ut till Tobias Sana som inte fick avslutet på mål.

Djurgården fortsatte att skapa målchanser i andra halvlek. Christer Youssef hade den första men Marcus Sandberg kunde rädda utan ansträngningar. Strax efter fick Rajalakso utrymme för högersläggan men en IFK-fot styrde ut till hörna. Efter en timmes spel jobbade Daniel Sjölund åter fram ett friläge till en lagkamrat men åter igen riktades avslutet, den här gången av Kennedy, rakt på Sandberg.

I det här läget av matchen var Djurgården det klart bättre laget. Bättre skärpa alternativt större självförtroende i och strax utanför Göteborgs straffområde hade gett de gulklädda en välförtjänt ledning. När målet aldrig kom kunde Göteborg arbeta sig tillbaka in i matchen, ta över den och skapa möjligheter till ett segermål under de sista 20 minuterna. Nicklas Bärkroth var riktigt nära men inhopparen Emil Bergströms brytning var perfekt. Avgörandet kom i stället i den 88:e minuten när Joel Allansson slog in bollen som Andreas Drugge hann först på med pannan.

Drugges nickmål blev matchens enda vilket innebar ytterligare en tung förlust för Djurgården. För fjärde matchen i rad gick laget mållöst från planen. På söndagen var det ineffektiviteten och orken som blev lagets fall. Göteborg var klart starkare i matchens slutskede men hade aldrig haft den energin om Djurgården fått en normal utdelning på sina chanser tidigare under matchen.

David Bogerius

Göteborg – Djurgården 1-0
(88) 1-0 Andreas Drugge
Publik: 3987
Domare: Jim Pettersson
Varningar DIF: Christer Youssef

Djurgårdens lag:
Målvakt: Pa Dembo Touray
Backlinje: Kebba Ceesay, Joona Toivio, Gale Agbossoumonde, Joel Riddez (k)
Mittfält: Christer Youssef, Kasper Hämäläinen, Philip Hellquist, Sebastian Rajalakso
Anfall: Kennedy Igboananike, Daniel Sjölund

På bänken: Emil Bergström, Joakim Alriksson, Calle Björk, Joel Perovuo, Petter Gustafsson, Jani Lyyski, Tommi Vaiho

Byten: (60) Youssef ut – Gustafsson in
(75) Sjölund ut – Bergström in
(88) Hämäläinen ut – Björk in