Den burkinske landslagsmittfältaren Adama Guira har skrivit på för DIF. Kontraktet sträcker sig över hösten med en option på förlängning i tre år.

Adama Guira var på besök och provspelade för Djurgården i förra veckan och gjorde ett mycket gott intryck. Så pass gott att DIF skriver kontrakt med den 23-årige Burkina Faso-födde mittfältaren som spelat i spanska Segunda Division B de tre senaste åren. Där har han i tur och ordning representerat klubbarna Gavà, Alicante och Logroñes och spelat kontinuerligt på det centrala mittfältet i samtliga. Men nu går han alltså som Bosman till DIF under hösten och manager Magnus Pehrsson är mycket nöjd med uppgörelsen som innebär att DIF har en option på förlängning i tre år inskrivet i kontraktet.
- Vi har rekryterat Adama av flera olika anledningar. Den viktigaste anledningen är att vi tycker att det är en spelare som är intressant både på kort och lång sikt. Så när vi fick möjligheten att skriva ett kontrakt på säsongen ut så får vi en spelare som kan konkurrera om en startplats direkt på det centrala mittfältet. Men vi får också en möjlighet att utvärdera honom ordentligt om det är en spelare som ska vara med på längre sikt. Så det har blivit en alldeles utmärkt lösning som inte är så betungande ekonomiskt heller, säger Magnus.

Adama blir spelklar i samband med att transferfönstret öppnar den 1 augusti men han får en dryg månad på sig att acklimatisera sig ytterligare på Kaknäs innan dess.
- Han kommer ju att komma hit redan i slutet av juni vilket gör att han har drygt fyra veckor på sig att integreras i gruppen och i vårt sätt att spela och träna. Det innebär att han ska kunna prestera direkt när transferfönstret öppnar, vilket har varit en avgörande del i beslutet, fortsätter MP.

Och om du ser till hans egenskaper som spelare?
- Med sin erfarenhet från tre år i Spanien så är han redan en etablerad spelare, trots att han bara är 23 år. Han kändes väldigt lätt att coacha och har en fin fysik i både styrka, snabbhet och uthållighet. Men han är även en bra passningsspelare och väldigt lojal, en riktig lagspelare. Det kommer vi ha användning av, framför allt under den här hösten.

Hur har den sociala biten funkat på Kaknäs?
- Det märks att han är väldigt europeiskt anpassad. Han smälte in väldigt bra och lärde sig direkt de sociala koderna, så den delen kändes också bra, avslutar Magnus.

Klicka här för att läsa intervjun med Adama på dif.se

Peder Ernerot