Adama Guira klar för DIF

Den burkinske landslagsmittfältaren Adama Guira har skrivit på för DIF. Kontraktet sträcker sig över hösten med en option på förlängning i tre år.

Adama Guira var på besök och provspelade för Djurgården i förra veckan och gjorde ett mycket gott intryck. Så pass gott att DIF skriver kontrakt med den 23-årige Burkina Faso-födde mittfältaren som spelat i spanska Segunda Division B de tre senaste åren. Där har han i tur och ordning representerat klubbarna Gavà, Alicante och Logroñes och spelat kontinuerligt på det centrala mittfältet i samtliga. Men nu går han alltså som Bosman till DIF under hösten och manager Magnus Pehrsson är mycket nöjd med uppgörelsen som innebär att DIF har en option på förlängning i tre år inskrivet i kontraktet.
– Vi har rekryterat Adama av flera olika anledningar. Den viktigaste anledningen är att vi tycker att det är en spelare som är intressant både på kort och lång sikt. Så när vi fick möjligheten att skriva ett kontrakt på säsongen ut så får vi en spelare som kan konkurrera om en startplats direkt på det centrala mittfältet. Men vi får också en möjlighet att utvärdera honom ordentligt om det är en spelare som ska vara med på längre sikt. Så det har blivit en alldeles utmärkt lösning som inte är så betungande ekonomiskt heller, säger Magnus.

Adama blir spelklar i samband med att transferfönstret öppnar den 1 augusti men han får en dryg månad på sig att acklimatisera sig ytterligare på Kaknäs innan dess.
– Han kommer ju att komma hit redan i slutet av juni vilket gör att han har drygt fyra veckor på sig att integreras i gruppen och i vårt sätt att spela och träna. Det innebär att han ska kunna prestera direkt när transferfönstret öppnar, vilket har varit en avgörande del i beslutet, fortsätter MP.

Och om du ser till hans egenskaper som spelare?
– Med sin erfarenhet från tre år i Spanien så är han redan en etablerad spelare, trots att han bara är 23 år. Han kändes väldigt lätt att coacha och har en fin fysik i både styrka, snabbhet och uthållighet. Men han är även en bra passningsspelare och väldigt lojal, en riktig lagspelare. Det kommer vi ha användning av, framför allt under den här hösten.

Hur har den sociala biten funkat på Kaknäs?
– Det märks att han är väldigt europeiskt anpassad. Han smälte in väldigt bra och lärde sig direkt de sociala koderna, så den delen kändes också bra, avslutar Magnus.

Klicka här för att läsa intervjun med Adama på dif.se

Peder Ernerot

 • Anonym

  Välkommen till världens finaste klubb! Kul! Bra lösning att han är under hösten och sedan utvärdera, som i fallet med Gale som försöker spela sig till en plats.

 • Anonym

  Välkommen!

 • http://twitter.com/zAjtarN carlan

  Amazzing!

 • Pingback: Adama Guira klar för DIF | Lågoddsare

 • Anonym

  Intressant! Bra gjort DIF!

 • Pingback: Adama Guira klar för DIF | Djurgården Fotboll

 • http://twitter.com/conundrer firstname last

  Om han är en lojal lagspelare som påstås, hur kommer det sig då att DIF är killens 5:e klubb på 5 säsonger?

  • Anonym

   Han kanske hittar hem nu

 • Anonym

  Såg han spela i U21 mot hif och tyckte mig se en intressant spelare som kanske kan bli en tillgång. Givetvis är det svårt för mig att avgöra efter ha sett honom spela i 90 minuter, men han hade det ”där” som man ser hos vissa fotbollsspelare.

 • Anonym

  Välkommen till Djurgår’n! Världens finaste klubb och Stockholms stolthet!

 • http://www.facebook.com/tim.thelin Tim Thelin

  Ta hem tauer när vi ändå håller på. Lite hjärta tack!

 • Anonym

  Grymt! Vi behöver kreativitet på mittfältet. En grovjobbare bredvid Kasper är perfekt.

 • Anonym

  Vi behöver inte nya mittfältare.MP vad gör du???Kanske mittfältet har varit vår bästa del i år med kappe, philip och joel  det kan vi inte säga om baklinjen och anfall.

 • http://www.facebook.com/people/Tobias-Vintfjärd/666735140 Tobias Vintfjärd

  Gött en mittfältare klar…bara en anfallare och ett par backar kvar så kanske vi kan va kvar i allsvenskan!!