André Calisir lånas ut till Jönköping

Djurgårdens 20-årige försvarare André Calisir kommer att spela resten av säsongen i Jönköpings Södra.

André gjorde 6 matcher i A-laget förra säsongen men i år har det blivit mindre speltid och därför kommer han att spela resten av säsongen i superettanlaget Jönköping.
– Det här är en bra lösning som alla tre parter är nöjda med. Under våren har André glidit ur matchtruppen och det här blir en bra möjlighet för honom att fortsätta att utvecklas och spela matcher kontinuerligt på en bra nivå, säger DIF:s manager Magnus Pehrsson.

André själv är som sagt nöjd med upplägget och vill öka på dosen av matchspel.
– Jag kände att det inte blev så mycket speltid och att jag behövde få spela mer seniorfotbollsmatcher. Så det var mest därför, men jag trivdes jättebra i DIF och hoppas verkligen att jag kommer tillbaks om det går bra i Jönköping, säger André.

Jönköping är ju med i toppstriden i Superettan så det lär bli en bra nivå ändå?
– Verkligen. Jag får se om jag får speltid där, men jag hoppas självklart på det. Men som sagt det är en bra klubb som ligger bra till för att gå upp i allsvenskan. Så det blir spännande och roligt, fortsätter André.

Som tabellerna ser ut i nuläget skulle Jönköping teoretiskt sett kunna vara ett säkrare kort om du vill spela allsvenskt nästa år.
– Haha! Nej, jag hoppas givetvis att vi går upp och Djurgården stannar kvar så får vi se vilket lag jag spelar för då.

Det finns en del gamla DIF-bekantingar i Jönköping.
– Charles Simba känner jag ju bra, han spelade ju i DIF förra året. Sedan känner jag även tränaren (Lasse Ericsson, U21-tränare i DIF 2007-2009). Det är honom jag framför allt har haft  kontakt med. Han har ringt och kollat av läget både när jag varit i Skellefteå och i Djurgården.

Sedan finns ju även Tomas Backman och Pär Cederqvist i klubben.
– Pär Cederquist blev ju skadad precis så det var tråkigt att inte han kan vara med. Jag har inte träffat Pär eller Tomas förut men det ska bli roligt att lära känna dem.

Kommer du att spela ytterback?
– Nej, jag kommer förmodligen att bli mittback. Med det är precis som det var i Djurgården också att vill de att jag spelar ytterback så kommer jag absolut att göra det, avslutar André.

Peder Ernerot

  • Pingback: André Calisir lånas ut till Jönköping | Lågoddsare

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=1491050791 Pero Zečević

    Mycket bra gjort av DIF! Han får typ ingen speltid med a-laget så bättre att han lånas ut och får spela på seniornivå, han kommer säkert utvecklas jävligt mycket.