”Daja” klippte Häcken

Med ett sent segermål ordnade Daniel ”Daja” Sjölund Djurgårdens fjärde raka seger i allsvenskan. På ett soligt Stockholms stadion förblev allsvenskans  målgladaste lag BK Häcken mållöst.

De formstarka göteborgarna kom till Stockholm med en beryktad offensiv ledd av skyttekungen Mattias Ranegie och började matchen bäst. Djurgårdens första målchans skapades efter drygt tio minuter då en bollförande Sebastian Rajalakso tog sig inåt i planen från sin vänsterkant. Rajalakso fick en hyfsad träff men bollen rullade halvmetern utanför stolpen. Tio minuter senare mullrade Rajalaksos höger med bättre inställt sikte, men då stod Häckens målvakt Christoffer Källqvist i vägen.

Vid det här laget hade Djurgården tagit ett grepp om matchen med ett väl fungerande försvarsspel över hela planen. Philip Hellquist fick nästa stora chans tack vare Mattias Jonsons fina förarbete i straffområdet, men bollen for en bit över ribban. Ett ännu bättre läge fick Christer Youssef och åter igen var det Mattias Jonson som spelade fram, men bollen gick till hörna via en Häckenförsvarare.

Det för dagens svartvita Häcken var inte heller ofarligt och kom till flera avslut. Bland annat testade duktige vänsterbacken Kari Arkivuo DIF-målvakten Pa Dembo Touray med ett bra skott. Den omskrivne Mattias Ranegie var däremot oväntat osynlig.

– Det känns som det är ett högt tempo i matchen och att Djurgården har skapat de farligaste chanserna. Vi slår bort den sista eller nästa sista passningen lite för enkelt, sa Häckens försvarsjätte Mattias Östberg till Canal Plus i halvtid.

– Vi har väl tagit initiativet i matchen men det beror till stor del på att Häcken spelar ett omställningsspel. Vi ska försöka aktivera våra anfallsspelare lite tidigare, tyckte Djurgårdens manager Magnus Pehrsson.

Djurgården inledde den andra halvleken riktigt darrigt med en defensiv som påminde om den eländiga våren. John Chibuike var väldigt nära att ge gästerna ledningen men Touray kunde hålla nollan intakt med lika stora delar tur som skicklighet.

Stormen bedarrade lyckligtvis omgående varpå matchen återtog en liknande skepnad som under första halvlek med chanser åt båda håll, men nu med ett visst övertag för Häcken. Efter 55 minuter ersattes Mattias Jonson av Johan Oremo som presenterade sig med ett tung vänsterskott strax utanför målet. Tio minuter senare lämnade även Christer Youssef plats för Kennedy Igboananike i anfallet.

Kennedy var högst inblandad i Daniel Sjölunds segermål i den 79:e minuten. Nigerianen mötte Kasper Hämäläinens uppspel med en direktskarvning som gav Sjölund massor av yta fram till straffområdet där han behärskat placerade matchens enda boll i mål. Extra skönt för Sjölund som inte gjort mål i allsvenskan på två år.

– Vi har haft en fantastisk vecka. Vi jobbar hårt och är stabila bakåt och det är skönt att det ger lite poäng. Sen spelar vi riktigt bra i första halvlek men får en dipp i andra. Vi ska inte sväva iväg nu utan måste fortsätta att kriga, konstaterade segerskytten Sjölund till Canal Plus efter matchen.

David Bogerius

Djurgården-Häcken 1-0 (0-0)
(79) 1-0 Daniel Sjölund
Publik: 7008
Varning: Kasper Hämäläinen
Domare: Martin Hansson

Pa Dembo Touray – Kebba Ceesay, Jani Lyyski, Joona Toivio (k), Petter Gustafsson – Philip Hellquist (Joel Riddez, 83), Kasper Hämäläinen, Daniel Sjölund, Sebastian Rajalakso – Mattias Jonson (Johan Oremo, 55), Christer Youssef (Kennedy Igboananike, 65)

Ej inbytta på bänken: Tommi Vaiho, Prince Ikpe Ekong, Gale Agbossoumonde, Emil Bergström, Joakim Alriksson

Avslut: 12-11
Avslut på mål: 5-6
Hörnor: 9-6
Frisparkar: 7-8
Bollinnehav: 56-44

 • http://micka85.blogspot.com/ Mikaela Persson

  Min kära vän daja e kung :D

 • http://www.facebook.com/people/Martin-Lundberg/634735956 Martin Lundberg

  Otrolig miss av Kennedy i slutet, annars var han bättre än han varit på ett tag.

 • Anonym

  Svår match där två formstarka lag tog ut varandra litegrann. Underbart dock att kunna kliva av planen med tre poäng! Sjölund har ju höjt sig rejält på senare tid och det är kul att just han fick göra game winning goal också! Tack för idag DIF.

  snabbapuckaromsport.blogspot.com

 • Anonym

  I går var tre poäng största glädjeämnet. Oerhört skönt att få höjd i tabellen. Spelet var i första halvlek mer än godkänt, men andra halvan en ren katastrof. Det är ofattbart hur ståtliga kämpar under pausen förvandlas till vissna tulpaner, som helt släpper taget om matchen. Ingen markering, inget stål i närkamperna, ingen rörelse, inget eget spel. Häcken kunde göra precis vad de ville på vår planhalva och vi var publik.
  Här brast det i coachningen. Nytt blod måste in och dysterkvistar ut. Rivjärn och brinnande hjärtan ska in, spelare som vill visa att de platsar från start, hungriga lirare och mitt hjärta föreslog Alriksson och Oremo. Att slänga in Kennedy mot 198 cm långskånk Söderberg var mindre klokt. Philip hade inte en siffra rätt och bofinken vet om han platsar just nu. Han bidrar inte i spelet och löpningarna dyrkar inte upp några försvarsmurar. Hans närkampsspel går i myggvikt. Inte heller Christer Y får en att tänka på jordgubbar och glass direkt – han behöver åka på Spa några veckor och ge plats för Oremo från start. Kebba är godkänd defensivt, men måste få en snabbkurs i hur man avslutar de fina upplopp han gör. Nu blir det konserverad gröt av alltihop. Antingen stenhårda, flacka inlägg mot första stolpen eller lyft mot bortre. Dit ska Pehrson ha beordrat blårandigt folk att alltid vara. Inget juniordribbel som nu.
  Helsingborg blir en värdemätare. Fågel eller fisk? Hoppas på fågel, men ingen bofink.

 • Anonym

  I går var tre poäng största glädjeämnet. Oerhört skönt att få höjd i tabellen. Spelet var i första halvlek mer än godkänt, men andra halvan en ren katastrof. Det är ofattbart hur ståtliga kämpar under pausen förvandlas till vissna tulpaner, som helt släpper taget om matchen. Ingen markering, inget stål i närkamperna, ingen rörelse, inget eget spel. Häcken kunde göra precis vad de ville på vår planhalva och vi var publik.
  Här brast det i coachningen. Nytt blod måste in och dysterkvistar ut. Rivjärn och brinnande hjärtan ska in, spelare som vill visa att de platsar från start, hungriga lirare och mitt hjärta föreslog Alriksson och Oremo. Att slänga in Kennedy mot 198 cm långskånk Söderberg var mindre klokt. Philip hade inte en siffra rätt och bofinken vet om han platsar just nu. Han bidrar inte i spelet och löpningarna dyrkar inte upp några försvarsmurar. Hans närkampsspel går i myggvikt. Inte heller Christer Y får en att tänka på jordgubbar och glass direkt – han behöver åka på Spa några veckor och ge plats för Oremo från start. Kebba är godkänd defensivt, men måste få en snabbkurs i hur man avslutar de fina upplopp han gör. Nu blir det konserverad gröt av alltihop. Antingen stenhårda, flacka inlägg mot första stolpen eller lyft mot bortre. Dit ska Pehrson ha beordrat blårandigt folk att alltid vara. Inget juniordribbel som nu.
  Helsingborg blir en värdemätare. Fågel eller fisk? Hoppas på fågel, men ingen bofink.

 • Pingback: 4 RAKA SEGRAR FÖR DJURGÅRDENS IF !!!! « DJ Jens

 • Pingback: Small Business Marketing Tip ? Are You Planning Your Marketing … | Definition Travel