På fredagen gjorde Djurgården klart med sommarens andra nyförvärv när danske Peter Nymann skrev på ett 2,5-årskontrakt med Djurgården.

Magnus Pehrsson fick upp ögonen för den 28-årige högerspelaren, som närmast kommer från Esbjerg, under sin tid som tränare i Danmark. Så här svarar Magnus på frågan om varför Peter har värvats:

- Det är en mycket bra fotbollsspelare, han har egenskaper som passar för den fotboll som jag vill att vi ska spela. Han fungerar bäst på högersidan, back eller mittfältare, men kan även spela till vänster om det skulle behövas. Hans spetsegenskaper är passningsspelet, snabbheten och förmågan att slå bra inlägg. Fysiken är också mycket bra och han är väldigt löpvillig. Dessutom får vi in nyttig erfarenhet i laget.

Peter Nymann är glad över flytten till Djurgården och Stockholm.

-Jag ser verkligen fram mot det, jag har spelat i Superligan i Danmark väldigt länge och kände att det var läge med ett miljöombyte och jag tror att det här är ett bra steg för min egen fotbollsutveckling. Så när Djurgården hörde av sig så var det ett enkelt beslut. Jag gillar verkligen Stockholm och Djurgården känns som en spännande klubb. Magnus har presenterat ett bra upplägg och jag ser fram mot att hjälpa Djurgården uppåt i tabellen.

När Peter, som ansluter till laget i mitten av nästa vecka, ska beskriva sig själv kommer i stort sett samma egenskaper som Magnus framhöll fram, men ett par tillägg finns att notera.
- Jag är bra man mot man, och en hyfsad dribblar.