Djurgården väljer att inte utnyttja sin option på att förlänga kontraktet med den amerikanske backen Gale Agbossoumonde som därmed lämnar föreningen vid månadens slut.

- Gale har varit hos oss i ett halvår och jag tycker att han har utvecklats steg för steg, men i samband med att han hamnade utanför laget när vi började vinna så har det varit svårt för honom att ta ytterligare steg. Det är främst i matchspelet som utvecklingen sker och därför har jag gjort bedömningen att vi inte ska utnyttja optionen. Han lämnar oss i nästa månadsskifte, men om det dyker upp något provspel eller en annan klubb så tar vi givetvis hänsyn till det och kan släppa honom tidigare säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson.

I nuläget är det inte aktuellt att värva en ny mittback enligt Magnus.

-Nej, det finns inga sådana planer då jag anser att vi har spelare för den positionen i den befintliga truppen.