Nahir Oyal till Djurgården från 2012

En 20-årig mittfältare förstärker Djurgården från och med nästa säsong. Det är Syrianskas Nahir Oyal som har skrivit på ett fyraårskontrakt som gäller från 2012.

– Det känns jättebra, säger Nahir Oyal. Sedan Magnus Pehrsson hörde av sig så har allt gått väldigt fort. Jag känner ingen i Djurgården men vad jag har förstått så är det en väldigt bra klubb där jag tror att jag har stora möjligheter att utvecklas.

Förra året gjorde han succé som utlånad till Valsta Syrianska med sex mål på lika många matcher i division 1. Syrianska plockade tillbaka Oyal lagom till toppmatchen mot GIF Sundsvall som han avgjorde med ett drömmål. Se målet här. Under våren har det blivit två allsvenska matcher från start plus några inhopp.

– Nahir är en vänsterfotad ytter som skjuter näst intill lika bra med högern. När jag tittar på spelare så vill jag främst veta om de klarar av det anfalls-, försvars- och omställningsspel som jag vill att vi ska spela och det gör Nahir. Han är snabb, uthållig och har en bra spelintelligens, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson.

Vid tre tillfällen har han varit kallad till pojklandslagsläger på Bosön men några landskamper har det inte blivit ännu. Bland klubbens supportrar har han gått under namnet ”Nahiraldo”, något som kom till under brassen Rivaldos storhetstid.

– Det var mer när jag var yngre men Rivaldo hade en bra vänsterfot precis som jag. Min största förebild var annars Ronaldinho när han var som bäst. säger Nahir Oyal som härmed hälsas varmt välkommen till Djurgården.

David Bogerius


 • Pingback: Nahir Oyal till Djurgården från 2012 | Lågoddsare

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=1650941242 Vincent Schultz

  3 nya mittfältare – personligen tycker jag att det är den positionen vi behöver förstärka minst. En anfallare tycker jag är mycket mer aktuellt.

  • måndagsmannen

   Antagligen någon som hinner försvinna till det att han äntrar Stadion.

 • Anonym

  Välkommen till Djurgår’n. Slit och kämpa för vår klubb.

 • http://www.facebook.com/Fotbollsgustav Gustav Olsson

  Vi behöver bättre målvakter

 • http://www.facebook.com/marvin.durmaz Marvin Durmaz

  den nya sharbel touma .. han kommer göra chaos med resten av allsvenskan ;)
  grattis nahir

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=628166863 Jonathan Andersson

   touma är ingenting!

 • Anonym

  Gjorde mål idag mot Trelleborg!

 • http://www.facebook.com/people/Mostafa-Heidari/100002548122470 Mostafa Heidari

  välkommen till djurgården