Den finske mittfältaren Joel Perovuo lämnar DIF och ansluter till HJK Helsingfors – regerande finska mästare i Tipsligan, där även gamle DIF-bekantingen Aki Riihilahti återfinns. Transfern blev klar under fredag eftermiddag och innebär att Joel omgående blir spelklar för sin nya klubb och eventuellt kan spela match redan ikväll när HJK möter hans gamla klubb FC Honka.
En snabb affär och en lösning som både DIF och Joel är nöjda med enligt Magnus Pehrsson.
- Joel har ju inte fått så mycket speltid i A-laget på sistone beroende på truppens nuvarande utformning. Eftersom han inte har varit någon startspelare under en stor del av säsongen så känns det här som en bra lösning för båda parter.
- Det är naturligtvis aldrig kul när en spelare kommer till klubben och inte lyckas etablera sig helt, men vi får hoppas att Joel får en nystart i HJK och att han får mer speltid där. Samtidigt får vi in lite pengar till kassan från försäljningen vilket alltid är välbehövligt, säger Magnus Pehrsson angående uppgörelsen.

Joel kom till DIF i början av 2010 och har spelat 32 allsvenska under sin tid i föreningen. Det kanske mest minnesvärda målet är kvitteringen till 1-1 mot AIK i vårderbyt 2010. Ett mycket viktigt mål som bidrog till att Djurgården kunde vända och vinna matchen med 2-1.

Vi tackar Joel Perovuo för hans tid i DIF och önskar honom lycka till i HJK Helsingfors.