Kasper Jensen klar för DIF

Det har varit ett flitigt spekulerande kring vem som ska ta över målvaktströjan i DIF efter Pa Dembo Touray, men nu är det klart. Den 29-årige dansken Kasper Jensen har skrivit på ett treårskontrakt med Djurgården och ansluter till A-lagets träning i början av januari. Kasper kommer närmast från Midtjylland i danska Superligan, men han har även hunnit med fem och ett halvt år i Tyskland där han har samlat på sig gott om målvaktsrutin.

– Jag värvades till Werder Bremen som ung och spelade för deras reservlag första säsongen. Året efter flyttades jag upp till deras förstalag och det var en stor utmaning för mig även om det var svårt att ta en ordinarie plats i startelvan. Därefter spelade jag ett år för Carl Zeiss Jena (3rd Liga)och sedan två år i Paderborn (2. Bundesliga). Jag trivdes bra i Tyskland men fick en förfrågan om att komma hem och spela för Midtjylland 2010 och det passade bra då, säger Kasper.

Men Djurgården lockade bevisligen ännu mer och när Magnus Pehrsson hörde av sig med en förfrågan om ett kontrakt så var Kasper med på noterna. Att MP inte var helt obekant för Kasper gjorde inte saken sämre.

– Jag träffade Magnus personligen för första gången när jag kom hit, men jag kände till honom väl via gemensamma bekanta som känner eller har varit kollegor med Magnus. Sen spelade jag även ungdomsfotboll i Aalborg innan jag for till Tyskland så jag hade bra koll på honom innan jag kom hit.

I Midtjylland har konkurrensen med den haussade danske U21-landslagsmålvakten Jonas Lössi varit stenhård och eftersom klubben gärna prioriterar yngre spelare så var det ett enkelt val för Kasper att flytta till Stockholm.
– För mig är det en stor utmaning att komma till Djurgården. Jag får en möjlighet att spela mycket fotboll och jag ser Allsvenskan som en liga som är jämnstark med danska Superligan. I Danmark är det egentligen bara två lag, FC Köpenhamn och Bröndby som har en rimlig möjlighet att vinna serien. Men i Allsvenskan är det många lag som är med och slåss om guldet vilket gör den mera spännande. Så när jag fick ett erbjudande om att spela för DIF såg jag det som ett erbjudande som inte gick att tacka nej till.

När man träffar Kasper slås man av det lugn och den stabilitet som han utstrålar. Egenskaper som även går igen i hans målvaktsspel, enligt honom själv.

– Jag skulle nog betrakta mig som en offensiv målvakt i bemärkelsen att jag alltid försöker att vara så delaktig som möjligt i varje match genom att ligga steget före och mota bort bollen tidigt innan chanserna uppstår. Det är viktigt att hjälpa mittförsvaret så mycket som möjligt genom att vara aktiv i spelet, plocka ner inlägg och kommunicera mycket. Men på det stora hela tycker jag nog att jag är en allround-målvakt. Sen har alla målvakter sina svagheter men jag tycker nog att jag har jobbat fram en hög lägsta-nivå med tiden.

Åldern ger onekligen en viss pondus och han gör ingen hemlighet av att han gärna dirigerar sina medspelare i försvaret vid behov.

– För mig är kommunikationen med backlinjen väldigt viktig. Det som händer på min del av planen är mitt ansvar precis som anfallaren har ansvar för det offensiva spelet. Men där bak måste jag och backlinjen fungera som en solid enhet där vi har total koll på det som sker. Det tar lite tid att nå dit, men det är något som vi måste jobba hårt på och jag är övertygad om att det kommer att bli bra, säger Kasper som medger att det mesta är nytt för honom i Djurgården. Men han har ändå en viss koll på föreningen sedan tidigare.
– Jag har hört en del om några av spelarna innan som Joona Toivio och Kasper Hämäläinen. Men en spelare känner jag personligen och det är Peter Nymann. Vi spelade ihop i ett halvår i Sønderjyske innan jag flyttade ner till Bremen. Så honom känner jag bra och vi har hållt kontakten under åren som gått.

Kasper är väl medveten om att förväntningarna är högt ställda på honom. Något han hoppas kunna leva upp till och på så sätt kunna lyfta laget.

– Jag måste komma ut och leverera omgående. Både genom att vara stabil och även göra de där matchavgörande räddningarna. Men för mig är det viktigt att behålla lugnet och spela så enkelt som möjligt, resten är att betrakta som bonus. Sen beträffande laget så vill jag självklart vara en del av satsningen att på sikt bli Nordens bästa fotbollslag. Jag gillar målsättningen och ser fram emot att kunna vara med och hjälpa till på vägen, konstaterar Kasper som är mycket nöjd med det han har sett och hört om DIF under sitt Stockholmsbesök.

– Jag är mycket imponerad över mottagandet från ledarna i föreningen. Jag har blivit mycket väl omhändertagen, allting har skötts professionellt och sen tycker jag att Magnus har en stor kapacitet som ledare. Ser man till Djurgården som förening så finns det väldigt mycket tradition, vilket är intressant. Det brukar innebära bra fotbollskultur och bra supportrar, man kan nästan känna lukten av fotboll när man besöker Stadion, avslutar Kasper.

Peder Ernerot

 • http://www.facebook.com/jespersjblm Jesper Sjöblom

  Välkommen till Sveriges anrikaste fotbollslag!

 • Pingback: Kasper Jensen klar för DIF | Lågoddsare

 • Anonym

  Välkomen till Djurgår´n, men du har jävligt mycket att bevisa innan du blir en ny Dembo.

  • Anonym

   Vill vi verkligen ha en ny ”Dumbo”? Jo jag älskade honom. Det gjorde jag verkligen, han var en ikon som alltid lättade upp stämningen, men alla dessa missar han gjorde. Matchavgörande missar som jag hoppas att vi nu kan bli utan. Vi får hoppas att det stämmer med Kasper direk,t så kan se framåt mot ett framgångsrikt 2012!

   Alltid Oavsett! Älska Djurgår’n!

   • Anonym

    DIF är så jävla mycket mer än drömmen om Champions League. Jag tar spelare med DIF-hjärtan alla dagar i veckan framför legoknektar.

    • Anonym

     Tycker inte vi ska dömma Kasper innan han har gjort sitt intryck på stadion. Tror han kommer bli en viktig pjäs kommande säsong!

     • http://www.facebook.com/people/Dennis-Särnebro/100001093711996 Dennis Särnebro

      fattar inte varför alla säger att dembo är en dålig målvakt. visst han har gjort en del missar men vilka räddningar han har gjort. dom första åren i dif så var han en av allsvenskans bästa målvakter och han har varit en stor del till att dif är bäst på 2000 talet. vill även hälsa kasper välkommen till djurgården:)

    • http://www.pija.se Niklas Nilsson

     Vi valde ju att inte förlänga med Dembo för att vi inte vill ha en Dembo i målet. Så att då hoppas Kasper är en Dembo är ju bara korkat. Hoppas snarare att han blir en Isak. 

 • Anonym

  Ett rykte stämde iaf :p Välkommen och lycka till Kasper!

 • http://twitter.com/JESPERFOR357 Jesper Skog

  Välkommen till familjen, Kasper!

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=1444118273 Albin Lurguden Andersson

  Välkommen till Sverige anrikaste klubb, Kasper Jensen!

 • http://www.facebook.com/people/Peter-Hjelm/518017699 Peter Hjelm

  Längd på kontraktet?

  • http://www.facebook.com/klarkvist Mikael Klarkvist

   Om du läser första stycket andra meningen så står det ”treårskontrakt”.

   • mllundqvist

    De la upp den informationen helt nyligen, till en början stod inget alls.

  • Anonym

   Treårskontrakt

 • mllundqvist

  Kontraktstid? Lån? Köp?

  • Anonym

   treårskontrakt

 • Anonym

  Välkommen Kasper! 

  Om det som MP säger i intervjun stämmer så låter det ju bra. Något som jag tycker 
  saknades med Dembo var just kontakten med försvaret så att det är en enhet som agerar  tillsammans.

  Med Dembo kändes det som att han tog vid när backlinjen misslyckades och då blir allting genast mycket svårare.

  Tycker för övrigt att vi borde försöka lämna Dembo bakom oss nu och fokusera på framtiden.
  Dembo gjorde mycket gott för oss men på slutet kanske det kostade mer än det smakade.

  Nu ser vi framåt och låter Kasper komma in i det hela ordentligt.

 • Anonym

  Undrar för övrigt om Jermuk är DEN Jermuk från det andra forumet som nu gått helt bananas (forumet alltså…)?

  • Anonym

   Visst är det jag, men gått Bananas vet jag inte.

   • Anonym

    Nä inte att du gått bananas. Det andra forumet har gått bananas. Fullständigt tycker jag.
    Man ser dig inte längre på det forumet.

    • Anonym

     Forum 1891. Visst är det inte längre vad det varit. Därför har många och jag själv lämnat stället.

    • Anonym

     Forum 1891. Visst är det inte längre vad det varit. Därför har många och jag själv lämnat stället.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100001533371030 Andreas Agrell

  Välkommen till Djurgår’n!!

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=1266054606 Robin Holmgren

  Bara jag som inte hittar en enda mening om hur långt kontraktet är skrivet? hm…

  • Anonym

   treårskontrakt

 • http://twitter.com/KlisterNisse K. Nilsson

  Vélkommen till Stockholm!

 • http://www.facebook.com/people/Karl-Adam-Søgaard-Widerberg/754440356 Karl Adam Søgaard Widerberg

  http://karl-widerberg.blogspot.com/2012/01/yndelige-djurgarden-far-endnu-en.html. Jag brukar normalt sett ha bra koll på danska lirare, men Kasper känner jag faktiskt inte till. Att han varit bänkad i Midtjylland, som är ett av Superligaens bästa lag, och har en utav Danmarks största målvaktstalanger som förstemålvakt betyder nog inte så mycket. Men oroande att han anser att Bundby är ett lag som kan hota FuCKerne??
  Kul för övrigt att Peter ”Tuborg” Nymann har tagits ut i danska landslagets Thailandsturné. Förvisso rör det sig ju enbart om spelare från de skandinaviska ligorna, men ändå riktigt kul. Held og lykke Peter.

 • http://www.facebook.com/people/Johan-Yxan-Axelsson/898400595 Johan Yxan Axelsson

  Välkommen Kasper!

  Alltid oavsett!! 

 • Simon Elfving

  Välkommen till klubben Kasper, hoppas du trivs i Stockholms finaste klubb. Se till att visa alla varför du valde att gå till Djurgården!!!!! :D

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=628166863 Jonathan Andersson

  äh lägg av med allt skitsnack. Han är grym på FM och det är allt som räknas ;)

 • http://www.facebook.com/people/Christian-Lindberg/100000274287571 Christian Lindberg

  Synd det inte gick med den finske landslagsmålvakten…

 • http://www.facebook.com/people/Christian-Lindberg/100000274287571 Christian Lindberg

  Gott nytt År…. men synd det inte gick få den finske landslagsmålvakten som räddade suomi flera gånger.

 • Anonym

  Snart tappar jag förtroendet för dig MP!
  ena dagen så säger du att vi ska köpa toppspelare som Marcus Olsson, Erdin Demir, Kristoffer Nordfeldt och sen nästa dag så köper du en okänd amerikan och en degerfors-spelare som bara spelat typ en halv säsong för dom… säger inte att de kommer vara dåliga för jag har fortfarande förtroende för dig MP så jag tror på det du gör men snälla varför köpte du inte Nordfeldt!!!?!!! skandal, du skulle försökt få honom till varje pris så skulle vi haft allsvenskans bäste målis!!
  Har du sett den här målisens statistik på insläppta mål?? nästan 2 per match!! Nu hoppas jag bara på toppspelaretill dif och hälsa Kasper Jensen välkommen till allsvenskans bästa klubb, du har mycket att bevisa…… Tack för mig…..Grön Traktor 

  • http://www.facebook.com/people/Rasmus-Nyberg-Rabb/663748991 Rasmus Nyberg Räbb

   vet du vad utgifter är för något, vet du vad ekonomi och planerad budget är, i dagsläget tyvär ingen vacker läsning för oss för oss Djugårdare men håller och fortsätter den här planen så kan det om en 4-5 år va en mycket bättre läsning

  • Anonym

   Nordfeldt allsvenskans bästa? Snälla säg att du skämtar..

  • Anonym

   Vad har Magnus bevisat hittills då?  Jo, han gav stabilitet till de spillror av ett lag vi hade innan han tillträdde, något som räckte till nytt kontrakt. Han har en vision som knappast någon haft sedan ”Snuffes” och Zorans tid. Nu slussar han in spelare som inte riskerar att misslyckas utan istället med större sannolikhet tillför LAGET och spelartruppen styrka- och stabilitet. Titta bara på Peter Nymann som ett exempel. Nu tar vi ytterligare en dansk och danska spelare är i allmänhet bra med en gedigen bakgrund. Först säger du att du snart tappar förtroendet för MP och strax efter säger du att du tror på det han gör. Obegripligt! Jag måste peka på vad Luleå hockey gör- och gjort de senaste åren. Dom har satsat på intressanta spelare från andraligan med en skicklig scouting och kommer troligen att kriga om SM-titeln i år. Det är mycket gemensamt mellan Pehrson i DIF och Rönnqvist i Luleå. Båda bygger upp någonting med fast hand, övertygelse och framförallt kunskap. Den här spalten har mycket blivit en klagomur och man tycker sig se att det saknas insikt, mognad, förståelse och framförallt tillit till duktigt folk som jobbar med våra hjätrefrågor i DIF. Skärpning!

   • Anonym

    asså själva meningen med texten var bara mest att jag ville ha Nordfeldt i Dif….. jag blev bara så sur för att han köpte kasper istället….. och då överdrev jag grovt och kanske inte menade allt jag skrev

    • Anonym

     Då tycker jag att vi enas om att önska Kasper Jensen all framgång framöver och givetvis MP och Banda med det som dom företar sig framöver. Du ska veta att det här som händer nu är det mest spännande som hänt sedan 1999. Vi syns på Stadion!
     Subject: [diffotboll] Re: Kasper Jensen klar för DIF

 • Andrew Moran

  Välkommen till djurgården fotboll Kasper!
   
  Min startelva 2012:  ————————Jensen————————————————

  —————–Nymann——–Toivio——————Ceesay———–Bergström/Jarl—–
  ————————————–Chibsah———–Hämäläinen——————————–
  ———————Hellqvist——————Keene?——————-Youseff——————
  —————————————————Span————————————————-

  (Anfall är bästa försvar)
  1111            1111
  1    1            1      1
  1111             1111

  1                              1
   1                            1
      1                       1
           1              1
               11111