U19: Förlust mot Vasalund

Djurgården gjorde inte någon bättre match men borde ändå ha tagit minst en poäng.

Efter nattes snöfall var det osäkert om Djurgårdens match mot Vasalund skulle kunna spelas, men när matchen satte igång var det inga problem med underlaget även om det såg ut så, den första halvleken var inte alls bra. Både Vasalund och Djurgården var starkare defensivt än offensivt och chanserna var få åt båda håll, men lagen hade varsin period i den andra halvleken. Djurgården var dock tama i anfallsspelet, det fanns för lite rörelse i laget och därmed heller inga alternativ. De chanser som skapades var antingen egna initiativ av spelare eller chansbollar.
– Vasalund började bäst men sedan fick vi tag i bollen och var på väg att ta över. Men vi skapade ingenting, det blev spel framför deras backlinje och då tryckte de ihop laget och försvarade sig riktigt bra, menade tränaren Anders Bengtsson.

Även starten av den andra halvleken var jämn spelmässigt, men det var Vasalund som skapade de farliga chanserna. En utvisning på Vasalunds Ardijon Berbatovci efter 55 minuter gav dock matchen en rejäl vändning, Djurgården tog över helt. Vasalund hade i princip inget framåt, men fick en frispark fem meter utanför straffområdet efter 65 minuter. Dilan Amin fick kanonträff och bollen smet in i krysset. Djurgården fortsatte att trycka på och skapade en mängd halvchanser, men riktigt nära var man aldrig.
– Vi kändes inte alls så bra i dag som jag hoppats. Vi har sett allt intensivare och fräschare ut under de senaste fyra matcherna och veckans träningar har visat att vi är på rätt väg, men i matchen är vi istället avvaktande, både offensivt och defensivt. Med lite mer fart hade vi kunnat ta den här matchen, menade Anders.

Ska man hitta något positivt har laget inte släppt in något spelmål på två matcher, men det är ju även det att man ska göra mål framåt.

Juniorallsvenskan
Djurgården-Vasalund 0-1 (0-0)
0-1 Dilan Amin (65)
Publik: Ca 100

Laget
Eric Dahlgren
Jakob Glasberg, Christoffer Folkesson, Petter Riedel (K), Frej Ersa Engberg
Carl-Johan Ågren, Douglas Landvik
Oliver Powers, Kristijan Cosic, Sasa Matic
Fredrik Espling
Inbytta spelare: Patrik Österblom, Adam El Mallah, Mladen Djordjevic.


Efter Juniorernas match var det premiär i Sanktan för Djurgårdens P97-lag som startade serien på bästa sätt genom att besegra Hammarby med 2-1.

Jonas Riedel