Kamanor och Kamara nya inslag i DIF

Två spelare från Sierra Leone – Mohamed Kamanor och Alhaji Kamara – ansluter till A-truppens träning på Kaknäs. Kamanor kommer att träna i tio dagar och spela en U21-match medan Kamara stannar längre.

– Kamara är en striker som vi hittade i Sierra Leone på en scoutingresa i somras. Han är snabb, stark och går direkt på mål. Han kommer att vara här på lån resten av säsongen men vi har en köpoption, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson.

Kamara väger 70 kg fördelat på 180 cm och fyllde 18 i april. Trots sin unga ålder har han redan debuterat i Sierra Leones landslag. Han tillhör Sierra Leone-klubben FC Kallon där han gjort 13 mål på 31 seriematcher. I samma klubb har Mohamed Kamanor, som fyllde 19 förra året, fått sin fotbollsutbildning. Under våren har han spelat för för Umeå FC i Superettan.

– Det är en högerback med fina offensiva kvaliteter. Han har gjort en bra vår i Umeå och anpassat sig mer och mer till svensk fotboll. Han kommer förmodligen att spela minst en U21-match under tiden som han är hos oss, berättar Magnus Pehrsson.

DIF Fotboll

 • Pingback: Kamanor och Kamara tränar med DIF | Lågoddsare

 • http://www.facebook.com/people/Tommy-Hallonbaath/100001703032212 Tommy Hallonbaath

  Sjukt spännande! Älskar ”Silly-season” =)

  Dock så bör vi ju överväga vår spelmodell om vi ska ta in fler forwards. I dagsläget är det ju 4 som konkurerar om 1 plats…

 • http://twitter.com/NestorCaaf NesC

  Hmm. Ännu en 18-årig anfallare som ”redan gjort A-landslags debut”. Det betyder att Sierra Leone har minst två 18-åringar som gjort A-landslagsdebut som båda tränar med DIF. Hur många till finns det undrar man?

  • Anonym

   När det gäller Fofanah så sägs han vara riktigt, riktigt lovande. Han vann ju Sierra Leones Premier League redan som 17-åring. Nu håller ju inte den ligan så hög klass, vad kan det vara för nivå  div 2 eller 3 i Sverige kanske? i alla fall så är det bra att vinna skytteligan så ung.

 • http://www.facebook.com/people/Lotus-Öjemark-Anderson/1604409005 Lotus Öjemark Anderson

  Anfallare och ytterbackar känns ju som det sista vi behöver, dessutom nu när Riddez verkar vara tillbaka. Sen gör ju både Keene och Santos ett grymt bra jobb där fram! 

  • http://twitter.com/saganshus X

   Jag förstår vad du säger, men det behövs väl knappast spelare på några positioner i dagsläget egentligen? Med Tibbling som central mittfältare tillsammans med Daja och Chibsah  Hellquist och Bergström så står vi oss väl även på mitten. Yttrar finns det som bekant gott om. Men det behövs ständig påfylllning i U-21 och det kommer vara spelare som försvinner. Så visst behövs det hela tiden nya spelare.

  • http://www.facebook.com/people/Tommy-Hallonbaath/100001703032212 Tommy Hallonbaath

   Fast efter säsongen ser det genast annorlunda ut:
   – Keene (Kungen) Lån som tar slut vid årsskiftet = Vi kanske inte får ha kvar honom
   – Santos – Skrev på för 1 år (alltså nu) + 1 års köpoption = Vi kanske inte….
   – Björk – Jr som inte övertygat som startspelare hittils
   – Kennedy – Drar tyvärr efter säsongen 
   – Fofanah – Är 17 år och kom hit skadad…

   När det gäller ytterbackar:
   – Ceesay – Är egentligen mittback, men verkar hur som helst lämna 
   – PG – är bra offensivt, men håller inte defensivt
   – Dahlén – Bästa yttern defensivt, men kontraktet går ut vid årsskiftet
   – Riddez…. Håller inte alls
   – Sparris – Kanske är en ”up´n coming”

   Är det dock något vi har överskott på så är det mellan-bra mittfältare som är 175 cm långa och väger 68 kg…

   • Andrew Moran

    Dif har en option på keene vilket gör att elfsborg inte kan ta tillbaka honom om djurgården vill ha keene.

   • Andrew Moran

    Dif har en option på keene vilket gör att elfsborg inte kan ta tillbaka honom om djurgården vill ha keene.

 • Anonym

  Vill ha mer svenskar i laget. Sorry. Men arbetet att fånga upp alla unga spelare i sthlmsområdet borde förbättras avsevärt. 

  • http://twitter.com/Ridderstrale St Adam

   Självklart är lokalspelare en nödvändighet, vi måste ju odla fram morgondagens VM-spelare och dylikt. Samtidigt tycker jag inte någonting som detta är fel och Djurgården är nog den klubben som satsar mest på lokaltalanger av samtliga storklubbar i Sverige, vill man räkna Malmö som en storklubb faller väl de också dit. Annars är det rätt tomt. Men Tibbling, Bergström, Hellquist (som dock gått och blivit kass av någon anledning), Youssef etc.

   Tycker definitivt inte vi satsar för mycket på internationella spelare. Spännande tillskott dessa två, hoppas allt fungerar som det ska!

   • Anonym

    Både Göteborg och Helsingborg har länge satsat på ungdomar från området också. När slutar Youssef vara talang? Utöver de du räknar upp har vi också Daniel Jarl, Sebbe Rajalakso (båda Enköping, kom unga), Vaiho samt Kasa, Trimi och Sparris i u21. Tycker vår ungdomssatsning är bra, redan har vi flera i A-laget och i närheten av det i klubben. Sedan vill vi väl alla i slutändan att Djurgården ska gå bra, för det behöver vi värva. Gillar då när vi satsar på yngre spelare som dessa, som då förhoppningsvis kan växa upp och bli riktiga djurgårdare i framtiden.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000708602068 Dennis Karlsson Skogsfjord

  vi skulle nog behöva en riktigt snabb ytter mittfältare som kan ta sig förbi dom flesta snabba spelarna i Allsvenskan 

  • http://www.facebook.com/people/Tommy-Hallonbaath/100001703032212 Tommy Hallonbaath

   Som t.ex. Span eller Nymann? Eller menar du en mer etablerad (äldre) spelare till denna position?

 • Bengrot

  Sierra Leone? Att ha spelat med deras landslag är väl ungefär som att ha tränat med Brommapojkarna. Det här låter inget spännande överhuvudtaget, satsa på lokala förmågor istället.

 • Anonym

  Tack! Äntligen lite information