Häckens mittback Mattias Östberg har skrivit på för Djurgården. Förhoppningsvis är han spelklar till fredagens match mot Gefle.

– En kanonförstärkning. Det är en väldigt bra och erfaren spelare med ledaregenskaper och det var vad ville ha in i backlinjen nu när Marc Pedersen är långtidsskadad och Kebba Ceesay blivit utlandsproffs, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson.

Den 190 cm långe Mattias Östberg är född i Falun och fick sin fotbollsuppfostran i Östansbo IS. Via Ludvika FK, IFK Norrköping, Stoke City, Brage och GAIS kom han till BK Häcken 2008. Sammanlagt har det så här långt blivit 188 allsvenska matcher.

Att Mattias Östberg slutet av augusti uppnår en ålder av 35 är naturligtvis inget som undgått Magnus Pehrsson:

– När det gäller äldre spelare så är det viktigt att man har spelat mycket och inte haft en massa skadeuppehåll. Förra året spelade Mattias alla matcher i Häcken och året innan 25-26 stycken så jag är inte orolig. I och med att kontraktet är på ett och ett halvt år så tar vi heller inte någon stor risk. I stället kan man prata om en förlängning inför varje säsong.

DIF Fotboll