Djurgårdens 18-årige mittfältare Simon Tibbling skrev på ett nytt kontrakt med Djurgården på tisdagen. Kontraktet sträcker sig över fyra och ett halvt år.

– Det känns väldigt glädjande att bitarna har fallit på plats, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson.

Fotbollskarriären inleddes som femåring i Grödinge SK och fortsatte i Brommapojkarna innan Tibbling byte rödsvarta ränder mot blåa på tröjan inför fjolårets säsong. En säsong som slutade med att han valdes till “Årets junior” i DIF och flyttades upp från U19- till i U21-truppen.

– Han har haft en väldigt stark utveckling sedan han började träna med A-laget för nästan exakt ett år sedan. Under våren började han prestera bättre och bättre i U21-laget och hade tagit så många steg tempomässigt att han började få ut mer av sin teknik och sitt passningsspel på den här nivån. Men det stora lyftet är utvecklingen av hans arbetskapacitet och defensiva kvaliteter, säger Perhsson.

Simon Tibbling fyllde 18 förra veckan då han även spelade två landskamper med P18-landslaget. I augusti utsågs han till månadens tipselitspelare sedan han som 17-åring gjort sju allsvenska matcher från start (plus en som inhoppare) . Nu är han uppe i tio matcher och vet fortfarande inte hur det känns att förlora med A-laget.

– Under EM-uppehållet var han en av våra bästa spelare på träningarna och de matcher vi spelade, så han fick chansen från start mot Göteborg (3 juli) och tog den. Han har inte varit superbra i alla matcher sedan dess men tillräckligt för att behålla sin plats i elvan, säger Magnus Pehrsson.

DIF Fotboll