Välkommen till Tele2 Arena

Nu på söndag den 11 november 11:00-14:00 öppnar vi som bekant dörrarna till vår nya hemmaarena, Tele2 Arena. Det är ingen överdrift att säga att intresset är mycket stort, en bra bit över 3000 personer har anmält sig för att få ett första intryck av det som från och med sommaren 2013 kommer att vara vår hemmaarena.

Arenan är i dagens läge en byggarbetsplats med allt vad det innebär. Det ställer stora krav på oss som arrangerar visningen och på er som besökare. Det är mycket viktigt att vi håller oss innanför de avspärrningar som finns. Vi kommer att ha värdar på plats runt om arenan som svarar på frågor och ser till så att ingen förirrar sig iväg på byggarbetsplatsen. Värt att poängtera är att det INTE finns några fungerande toaletter på arenan så vid akut behov hänvisas man till Globen Citys offentliga toaletter.

För att allt ska flyta smidigt så uppmanar vi alla besökare att inledningsvis ta sig till Tele2 Arenas informationspaviljong som ligger vid Skyview på Globen. Där kommer ni att mötas av värdar som visar er vägen in på arenan. Entrén, eller rättare sagt bygg-grindarna öppnas klockan 11:00 på Arenans norra kortsida och vi kommer att komma direkt in på det som ska bli spelplanen. Vi kommer att avgränsa ett område på spelplanen där vi kommer att ha souvenirförsäljning och informationsbord. Vi har av förklarliga skäl endast tillträde till en liten del av arenan och en mindre del av läktaren.

Varje halvtimma kommer en kortare information om arenan att hållas via PA-system. Mellan dessa informationsstunder så kommer vi från Djurgården självfallet svara på frågor om arenan och upplägget för säsongen 2013. Innan visningen kommer vi att på www.dif.se lägga upp en karta över arenan med en sektionsindelning som visar var exempelvis klacken, premium-stolarna och aktiv sittplats kommer att vara placerade på arenan. Du kan genom att använda DIF-appen i din Smartphone stå inne på arenan och med hjälp av arenakartan lokalisera de olika kategorierna på läktaren.

På plats på Tele2Arena kommer det att finnas möjligheter att köpa souvenirer, perfekt för dig som har tänkt att ge din far en present på fars dag, som passande nog infaller på söndag.

När arenan är färdig kommer det att finnas en stor variation av mat och dryck att förtära. Allt från trerättersmiddagar, till bufféer och den klassiska korven. Utbudet på arenan på söndag är tyvärr obefintligt. Vi har därför ett samarbete med restaurang En Arena som kommer att hålla öppet från kl 11:00 och framåt. Där kan man få en öl eller alkoholfritt samt en brunchbuffé för 100 kr. Vi kommer även att ha representanter från Djurgården på plats på restaurang En Arena för att kunna svara på frågor. Restaurang En Arena ligger på Palmfeltsvägen 1 intill Globens tunnelbanestation, med andra ord ett perfekt stopp för en bit mat eller något att dricka innan eller efter ditt besök inne på arenan. Du finner mer info om En Arena på www.enarena.se

Vi tycker att det är oerhört glädjande att så många vill besöka arenan där Stockholms Stolthet kommer att spela sina hemmamatcher från och med sommaren 2013. Att se Blåränderna spela på Tele2 Arena kommer att bli en fantastisk upplevelse. Närheten till planen och faciliteter i världsklass i kombination med Sveriges bästa publik kommer att ge oss fantastiska möjligheter och upplevelser. På söndag kommer du att få en liten glimt av vad som väntar oss i framtiden och en möjlighet att testa akustiken.

 Hjärtligt välkommen på söndag!

 

 • Pingback: Välkommen till Tele2Arena | Lågoddsare

 • Pingback: Välkommen till Tele2 Arena | Lågoddsare

 • jomensåere

  Om man har anmält sig via Google docs, får man en bekräftelse via mailen om man fått plats, eller är det bara att visa upp sig på söndag?

  • Gösta

   Arenan ligger ju i Johannshov och granne med Hammarby. Dom två stadsdelarna har väl dessutom slagit ihop med varandra och blivit Hammarby en gång i tiden. Vad gör Djurgården hemma där? Vad är det för supportrar som går dit. Ishockey i all ära men detta är fotboll.

  • jomensåere

   Fick mailet idag. Ses på söndag!

 • allaeupptagna

  Detta är INTE vår nya hemmarena. Vi ska tydligen spela där, men det är lik förbannat inte vår hemmaarena och kommer aldrig att bli det hur mycket propagandacentralen än mal på.

 • Pingback: Mer info inför söndagens visning av Tele2 Arena | Djurgården Fotboll

 • http://twitter.com/NybeRabb Rasmus Nyberg

  Kommer info gällande årskorten finnas på söndag eller är ni lika jävla sent ute som vanligt