Åtvidabergs 27-årige vänsterback är klar för Djurgården. Jesper Arvidsson har skrivit på ett treårskontrakt.

– Det är en spelare som har varit bland allsvenskans fem bästa vänsterbackar i år. Han har utvecklat sin defensiv och blivit en bra försvarsspelare även om han i grunden är en anfallande ytterback med ett bra passningsspel, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson.

181 cm långe Arvidsson fostrades i Götene IF och värvades till Elfsborg inför säsongen 2003. Han gjorde åtta matcher för Boråsklubben innan han lånades ut till Åtvidaberg som senare köpte honom. Genombrottet kom i Superettan 2009 då Arvidsson med sex mål, fem assist och flera bra insatser bidrog starkt till avancemanget till Allsvenskan. Den senaste säsongen blev det tre mål för ÅFF, varav två på frispark. På meritlistan finns även två U21-landskamper.

– Han har potential att utvecklas i en ny miljö med större kravställning. Han kan ta ytterligare ett steg som spelare och utmärka sig ännu mer, säger Magnus Pehrsson.

DIF FOTBOLL