Andreas Johansson, 34, återvänder till Djurgården. Mittfältaren som hade stora framgångar i blårandigt under åren 2000-2004 har skrivit på ett tvåårskontrakt.

– Jag har alltid känt att ska jag komma tillbaka till Sverige så vill jag till Djurgården. Det är en dröm som jag har haft i bakhuvudet hela tiden så det ska bli jättekul, säger “Adde”.

Under sin förra sejour hos Stockholms Stolthet vann han två SM-guld, ett SM-silver och ett cupguld. Sammanlagt blev det 124 seriematcher och 44 mål. Ett fantastiskt facit för en mittfältare.

– Mina fem säsonger var i stort sett en enda stor positiv resa. Jag spelade “tia” och hade en roll som var skräddarsydd för mig. Jag tänkte inte så mycket på defensiven utan överlät det mer eller mindre åt andra i laget.

Utlandskarriären inleddes 2005 i England med Wigan Athletics och fortsatte i Danmark hos Ålborg (2007-2010) och Odense innan han nu återvänder till Stockholm.

– Det är ett bra och naturligt steg att ta medan jag fortfarande har något att bidra med, säger “Adde” vars spelstilen är lite annorlunda nu jämfört med 2004:

– Ja, den stora skillnaden är att jag ligger längre ner i plan, deltar mer centralt i uppbyggnadsfasen och tar ett defensivt ansvar.

Andreas Johansson ansluter till Djurgårdens träning efter juluppehållet i början av januari.

DIF FOTBOLL