Djurgården skriver kontrakt med Luis Solignac

Djurgården har skrivit kontrakt med forwarden Luis Solignac. Argentinaren lånas under 2013 med en option om köp efter lånetidens slut.

– Djurgården är en underbar och stor klubb. Jag gillar att vara här och kände att det var ett ställe som jag kunde stanna på, säger Luis Solignac som har tränat med A-truppen under november månad.

21-åringen, som nyligen gjorde hattrick i en av träningsmatcherna mot IK Frej, är 183 cm lång och bra på huvudspelet. Han beskrivs som en snabb och teknisk målskytt som tidigare varit utlånad till Braga i Portugal och Banfield i Argentina. Han tillhör Buenos Aires-klubben Club Atlético Platense som ligger i den argentinska tredjeligan.

– Det är en smart spelare som jobbar hårt men framför allt är han effektiv på plan. Vi visste att det var en bra fotbollsspelare innan vi tog hit honom och det intrycket har förstärkts, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson.

DIF FOTBOLL

 • mllundqvist

  Ok.

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000894873206 Elias DrängaFan Blomqvist

   Tråkigaste kommentaren någonsin.

   • mllundqvist

    Ja, lite gnaget över mitt inlägg men besviken över en ganska intetsägande värvning. Naturligtvis värd ett bättre välkomnande. Verkade ha bra speluppfattning i träningsmatcherna och en teknik som tillät honom att lyfta blicken när han hade bollen vilket är extremt viktigt. Välkommen!

 • JD111

  Welcome to us, Luis!

 • Fredde

  Tror han blir bra

 • Think_DIF

  Tror fan på honom!

 • Showtimes

  ”Vi ska värva spets” – Lånar in en argentinare från div 3.

  Jag och många med mig kommer vara grymt besvikna om inte en mer meriterad anfallsvärvning presenteras innan seriestart. Santos och Keene visste vi att dom kunde göra mål i Allsvenskan. Hoppas MP vet vad han gör och inte gamblar med en ”chansvärvning” bredvid Erton…

  • Christian Lindberg

   Kan inget annat än hålla med. Div 3 spelare från Argentina som gjorde ett par baljor mot IK Frej. Han verkar skön, var bra i dessa matcher och ska ha ett stort välkomnande, men hoppas inte MP chansvärvar han nu.

   • http://twitter.com/NoNo_DIF Henrik

    Tror knappast han är tänkt att vara ordinarie. Vi har inte så många anfallare heller. Vi vet inte det finansiella… säg att vi står för 60-40 eller 80-20 av en rimlig tidigare lön + en okej köpoption om vi tycker om honom… då är det en fin affär.

 • http://ljusetitunneln.tumblr.com/ Diegito

  Bienvenido Luis! Por fin un Argentino!!