En riktig järnkamin har lämnat oss. Natten mellan måndag och tisdag avled Tommy Berggren, 62 år gammal, efter en tids sjukdom.

Tommy Berggren spelade i Djurgårdens A-lag mellan 1968 och 1982 och gjorde 291 matcher och 55 mål. 1978 blev han Djurgårdens senaste allsvenska skyttekung med hela 19 mål. Samma säsong gjorde han även debut i A-landslaget och nickade in ett mål direkt mot Danmark.

– Det första jag tänker på när det gäller Tommy är att han var väldigt snäll. Det var inte för inte som vi kallade honom “Baloo” säger DIF Ungdoms sportchef Tommy Davidsson som spelade ihop med Berggren i tio år i Djurgården.

Snällheten till trots är det få spelare som förtjänat epitet “järnkamin” lika mycket som Tommy Berggren.

– Han var ett fysiskt praktexemplar och hade en oerhörd spänst. När han var som bäst gjorde han mål på allt, framför allt på nick. Men råkade han köra över en motståndare så klappade han om honom efteråt, minns Tommy Davidsson.

Tommy Berggren hade liksom hela hans familj ett mycket stort Djurgårdshjärta. I julklapp i år hade han önskat sig en ny Djurgårdsvimpel och biljetter till den sista matchen på Stadion.

Djurgården Fotboll kommer aldrig att glömma “Baloo”. Våra tankar går till hans familj och anhöriga.

DIF FOTBOLL

Läs mer om Tommy Berggren här