Oavgjort mot IK Frej i premiären

Tim Söderströms sena kvittering räddade oavgjort åt DIF i årets första träningsmatch mot IK Frej.

Med bara två veckors träning i ryggen var det dags för årets första träningsmatch för DIF. Division 1-laget IK Frej stod för motståndet och MP och tränarteamet hade bestämt sig för att spela matchen med så gott som två olika elvor för varje halvlek. Det var det något äldre gardet som inledde och samtliga av de tre nyförvärven Andreas Johansson, Luis Solignac och Jesper Arvidsson fanns på planen från start .

Det var mycket DIF inledningsvis, men det handlade mest om halvhanser som ofta ledde vidare till en del hörnor. Luis Solignac och Martin Broberg kamperade ihop på topp och med kvarten spelad fick Solignac ett friläge efter att Broberg nickat fram bollen till honom. Domaren blåste dock av innan avslutet för en knuff som inte kändes alltför hård i förstaläget av Broberg.

Frej hade inte mycket framåt men hann sticka emellan med en farlig kontring kort därefter. I övrigt var det mest blårandigt bollinnehav och i 24:minuten fick DIF ett gyllene läge med en frispark bara metern utanför Frejs straffområde. Nahir Oyals stegade fram och sköt men skottet räddades av Frejs målvakt.

Tre minuter senare fick Frej matchens dittills bästa målchans med ett ypperligt läge mitt på straffområdeslinjen, men skottet gick högt över. Kort därefter fick Nahir Oyal en fin yta på vänsterkanten efter ett fint samarbete mellan Solignac och Broberg, men Nahir drog ett skott utanför där kanske ett inlägg hade varit att föredra.

Mycket mer hände inte framåt i en ganska chansfattig halvlek men det var glädjande att se den ivrigt kommunicerande Mattias Östberg i backlinjen gasta mycket och Andreas Johansson, som spelade i en central mittfältsroll, visade med önskvärd tydlighet att bolltouchen och speluppfattningen är intakt från guldåren.
– Det är skönt att vara igång igen och spela match och det var några okej saker i första havlek. Sen är det klart att vi borde ha gjort några mål också men det kommer framöver, sa Adde om sin första halvlek i DIF-tröjan sen återkomsten.

Andra halvlek inleddes som den första med en frisk DIF-offensiv. Med i stort sett hela laget bytt – bara Kenneth Höie, Petter Gustafsson, Yussif Chibsah och Sebastian Rajalakso fortsatte – öste blåränderna på framåt, men precis som i första halvlek kom DIF inte till de riktigt heta avslutslägena. I 63:e minuten slog dock nyss inkomne Jacob Glasberg ett fint inlägg från högerkanten som Alhaji Kamara gick upp och skallade, men nicken gick tyvärr en bit utanför.

Därpå hade både Tim Söderström och Sasa Matic ett par bra initiativ utan att komma igenom hela vägen. Istället var det Alhaji Kamara som fick det bästa läget i 74:e minuten efter en elegant framspelning av Simon Tibbling men skottet gick dessvärre metern utanför.

Det var stundtals ganska tradigt spel i den senare delen av andra halvleken och det såg ut att sluta som en mållös tillställning. Men med några få minuter kvar av matchen överraskade Frej med en lurig djupledsboll som Jesper Stenberg stötte in i bakom en chanslös Kenneth Höie och plötsligt såg det ut som att 2013 skulle inledas med en besk förlust.

Tre minuter senare kom dock repliken och det var den för dagen mycket pigge Tim Söderström som dundrade in kvitteringen.
– Jag fick bollen av Kristijan (Cosic), tar med den i steget och sen var det bara att sätta dit den när jag  kom fri, sa Tim som i övrigt tyckte att det var en typisk ”första-matchen-för-säsongen”  med mycket fram och tillbaks och lite konstigt spel överlag.

Minuten efter målet blåste domaren av matchen och nu väntar ytterligare ett par veckors nötande och kalibrerande av anfallsspelet innan det är dags för nästa drabbning mot Syrianska den 26 januari.

DIF-IK Frej 0-0 (0-0)

0-1 Jesper Stenberg (87)
1-1 Tim Söderström (90)

Startelva DIF:

Kennet Höie

Petter Gustafsson – Mattias Östberg – Philip Sparrdal Mantilla – Jesper Arvidsson

Nahir Oyal – Andreas Johansson – Yussif Chibsah – Sebastian Rajalakso

Martin Broberg

Luis Solignac

Andra halvlek:

Kenneth Höie

Petter Gustafsson (Jacob Glasberg, 60)- Erik Wåhlin – Yussif Chibsah – Frej Ersa Engberg

Sebastian Rajalakso (Sasa Matic, 60)- Simon Tibbling – Philip Hellquist – Brian Span

Tim Söderström

Alhaji Kamara (Kristijan Cosic, 75)

DIF FOTBOLL

Bilder: Johanna Lundberg