Daniel Amartey klar för Djurgården

På söndagsmorgonen anlände Daniel Amartey  från Ghana. Den nyblivne 18-åringen är nu klar för Djurgården.

– Vi har ju planerat för det här sedan han kom till Djurgården för första gången (sommaren 2011) så det känns givetvis bra att alla papper mellan klubbarna och Daniel är klara. Nu kan vi börja på det första riktiga kapitlet med honom och det ser jag verkligen fram emot, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson.

Huvudpersonen själv är också nöjd med klubbvalet.

– Jag är riktigt glad nu, även om jag är trött efter resan. Nu ska jag göra mitt yttersta för att hjälpa Djurgården att vinna Allsvenskan. Jag vet att många har stora förväntningar på mig och jag ska göra allt jag kan för att leva upp till dem.

Många har redan sett Daniel spela för Djurgården då han under tidigare besök har spelat en del U21-matcher på mittfältet i den blårandiga tröjan. Om han ska framhålla en kvalitet som som han är mest nöjd med så är det passningsspelet.

– Jag tycker att jag är bra på ganska många saker inom fotbollen, men passningsspelet är det jag behärskar bäst.

DIF FOTBOLL

 

 

 

 

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000894873206 Elias DrängaFan Blomqvist

  Ska bli otroligt spännande att följa ”Dan” i Djurgårdströjan. Bra back-up till Adde och Tibbling som förmodligen kommer spela på mittfältet. Men frågan är vad som händer med Chibsah?

  • Guest

   Sälj han till gnaget

 • http://twitter.com/Sebastiank_ DIF171

  Riktigt bra! Hur långt tid sträcker sig kontraktet på?

  • http://www.facebook.com/alexander.hoijer Alexander Höijer

   Hade varit kul att veta faktiskt. :)

 • Hampus

  Vad finns för fakta kring honom mer än ”ålder”? Längd, vikt, hur många mål gjorde han senaste säsongen för sitt dåvarande klubblag? Såna viktiga saker.
  Oerhört dålig info måste jag säga och det gör att man känner stor skepsis inför denna värvning. Man får känslan av att han är en okänd lirare som ”kommer från gatan” och som inte klubben själva har koll på känns det som. Har vi inte haft tillräckligt många såna värvningar genom åren och som också varit lika med floppvärvningar?
  Lite mer kött på benen kring Amartey skulle inte vara dumt. Transfermarkt har heller ingen födelsedata eller längd och vikt på honom, vilket gör att man känner ännu mer frågetecken kring denna snubbe. Och som sagt, ni skriver heller inte hur långt kontrakt ni skrivit med honom. Vore kul om ni kunde sluta mörka en massa saker kring värvningar ni gör, inte minst som kring denna.

  • aldrig

   Skojar du eller? Han har ju varit i DIF fram och tillbaka i 1,5 år och spelat en mängd U21-matcher. Jag tror att Magnus och övriga som sett dessa matcher har stenkoll.

   Stark defensiv mittfältare som även kan spela mittback. Bra passningsspel, spelförståelse och en fantastisk fysik för hans ålder. Så skulle jag beskriva honom.

  • derp16

   ”Klubben själva inte har koll på”, de har scoutat honom sedan han var 16
   år? Och anledningen till att det inte ”finns” någon information om honom är att han spelade i ligan i Ghana vilken det nästan inte finns någon information alls om på de Transfersidor jag stött på. Men är 100% säker på att DIF vet exakt hur lång han är och hur mycket han väger. Var lugn, kött på benen kommer.

  • allyouwantistostayloose

   Mörka en massa saker? Amartey har varit i Djurgårn till och från sedan augusti 2011. Om du söker på hans namn så får du fram 36 artiklar där han omnämns, bland annat intervjuer och rapporter från hans U21-matcher i Djurgårn.

  • Adam135

   Hampus Bergman det enda din kommentar säger är att du har dålig koll på Djurgården. Han har spelat massor i U21 och gjort det riktigt bra. Denna värvning är väl den mest scoutade vi gjort på flera år.

  • Juan Salenko

   Om jag minns rätt var en av anledningarna till att han inte var lika mycket i Djurgården som det var tänkt var väl att han spelade med Ghanas U20 eller U21 landslag, vilket inte är helt illa ;)

 • Stockholms Stolthet DIF

  Nye Obi Mikel!!!!!

  • http://www.facebook.com/profile.php?id=100003117567566 Fredrik Karlén

   Mikel suger verkligen. Hellre nya Yaya Toure ;)

   • Stockholms Stolthet DIF

    Tänkte mer på att Mikel började sin europakarriär i en skandinavisk klubb ;) Lyn I norge om jag inte missminner mig! men så sant, hellre Yaya ;)

 • Haverchuck

  Åh en sådan härlig dag! Välkommen Daniel!

 • difson6

  Är han född 95 eller 94, någon som vet?

  • GTL19

   Han är född 94 men sent. Runt 20 dec..

 • Hedlund

  Hoppas att detta kommer bli en värvning som inte bara kommer stärka på sikt utan att han även kommer kunna tävla om en plats i elvan.