Erton Fejzullahus mål såg till att DIF fick med sig ett rättvist kryss på Södertälje Fotbollsarena i en match som slutade med det inte helt obekanta resultatet 1-1.

Magnus Pehrsson och tränarteamet valde att – precis som mot IK Frej senast – att ge 45 minuters speltid till alla spelare, med undantag för lagkapten Joona Toivio och provtränande målvakten Hampus Nilsson som fick chansen att visa upp sig under säsongens andra träningsmatch mot Syrianska.

DIF inledde piggt och redan i första minuten var Luis Solignac ytterst nära att få en tå på ett lurigt inspel från högerkanten av Brian Span. Efter fem minuter var det sedan farligt bakåt när ett snarlikt inspel från Syrianska nådde en fristående Luca Gerbino som sköt över trots ett fint läge mitt i boxen. Strax därefter var Gerbino farligt framme igen efter en djupledslöpning och den här gången tog skottet i ribbans underkant och Hampus Nilsson och DIF-försvaret kunde pusta ut.

Syrianska fortsatte dock att oroa det blårandiga försvaret inledningsvis men det var Luis Solignac som skulle få nästa stora chans i 17:e minuten. “Lucho” löpte sig fri i djupled och rundade utrusande Dwayne Miller i SFC:målet, men dessvärre blev vinkeln för snäv för Solignac och avslutet rullade bredvid mål.

I den 22:a minuten fick sedan Syrianska lite medflyt i form av en ganska generöst tilldelad straffspark när Robert Massi lättvindigt gick omkull i närkamp med Philip Sparrdahl Mantilla. Besim Kunic tog straffen och placerade den mitt i mål när Hampus Nilsson chansade åt sidan.

Men DIF ger som bekant aldrig upp och i 31:e minuten kom kvitteringen. Philip Hellquist snappade upp bollen på mittplan och drev upp hela vägen in i Syrianskas straffområde. Philip slog sedan en snabb vrickning till framrusande Erton Fejzullah som behärskat drog in bollen med vänstern.

Erton var även nära ett andra mål tre minuter senare när DIF fick ett utmärkt frisparksläge ett par meter utanför Syrianskas straffområde. Dessvärre smet hans skott precis utanför Millers högra stolpe och några fler heta avslutslägen blev det inte innan domaren blåste av halvleken.

I andra halvlek var det ett snudd på nytt lag som klev ut med bara Joona Toivio och Hampus Nilsson kvar från startelvan. Inledningen blev trots det snudd på identisk med den första halvlekens när Tim Söderström omgående var farligt framme med en nick på ett inspel från Sebastian Rajalaksos högerkant.

“Raja” fortsatte att övertyga till höger där han tillsammans med Peter Nymann och Tim Söderström skapade mycket under den första kvarten av halvleken och strax därefter fick även Hampus Nilsson tillfälle att visa kvalitet när han med en fotparad räddade Raby Georges farliga avslut.

Med timmen spelad var sedan nyförvärvet Godsway Donyoh mycket nära att fira det nyss påskrivna kontraktet med ett mål. Förarbetet skedde återigen på högerkanten via firma Rajalakso och Nymann som till slut serverade Andreas Johansson mitt i boxen. Adde sköt ett hårt pressat skott men dessvärre var linjemannnens flaggan uppe när Godsway stötte in returen.

Det var DIF som ägde bollen mest och Syrianska hade inte mycket farligheter frånsett ett par halvfarliga lägen för Berisha. Så mycket heta avslutslägen blev det dock inte för Djurgården heller, men det fanns istället skäl att glädjas åt en mycket övertygande insats på mittfältet av Daniel Amartey. Tyvärr tvingades denne till ett byte efter en otäck smäll i 82:a minuten och U19-mittbacken Erik Wåhlin fick hoppa in och ta en något ovan position på det centrala mittfältet.

Men med bara övertidsminuter kvar gavs sedan ett sista gyllene läge för ett segermål när DIF fick en snabb omställning med fyra-mot-tre-läge, men Godsway Donyoh valde att gå på ett avslut själv som enkelt fångades av Miller. 1-1 igen således och trots allt ett resultat som kan betecknas som någorlunda rättvist sett till hela matchen.

Nu väntar Gefle på Strömvallen på lördag och förhoppningsvis kan det vara dags för årets första seger då.

Syrianska-DIF 1-1 (1-1)

1-0 Besim Kunic (22, straff)
1-1 Erton Fejzullahu (31)

Startelva DIF:

Halvlek 1

Hampus Nilsson

Philip Sparrdal Mantilla – Mattias Östberg – Joona Toivio – Petter Gustafsson

Yussif Chibsah – Simon Tibbling

Brian Span – Erton Fejzullahu – Philip Hellquist

Luis Solignac

Halvlek 2

Hampus Nilsson

Peter Nymann – Emil Bergström – Joona Toivio – Jesper Arvidsson

Daniel Amartey (Erik Wåhlin 82) – Andreas Johansson

Sebastian Rajalakso – Tim Söderström – Nahir Oyal

Godsway Donyoh