Djurgården och Manchester Citys samarbete fortsätter. Som ett led i detta lånas nu den ghananske forwarden Godsway Donyoh ut till Djurgården under 2013.

Samarbetet mellan Stockholm stolthet och de regerande Premier League-mästarna inleddes förra året då Man Citys utvecklingschef Patrick Vieira och Scouting and Recruitment Operations Manager, Fergal Harkin, besökte Stockholms Stadion och Kaknäs. Under höstlovet var två DIF-juniorer, Marijan Cosic och Christian Rubio Sivodedov, liksom fystränaren Jordi Gonzalezmed Manchester City och lite senare på året kom 18-årige Godsway Donyoh från Manchester till Stockholm för att träna med Djurgårdens A-trupp och även delta i några träningsmatcher. Godsways spel imponerade och nu är det klart att Djurgården lånar forwarden under 2013.

– Det är en spelare som vi hade sett innan han kom dit och som vi snabbt fattade tycke för. Jag är glad över relationen till Manchester City som nu resulterat i att vi har fått hit en spelare som förhoppningsvis gör vårt lag bättre. Kombinationen av att han är en extremt talangfull spelare som passar in i vårt sätt att spela och att Manchester City tror på honom gör honom intressant för vårt lag säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson.

DIF FOTBOLL