Årets första seger bärgades i Gävle

Djurgården tog årets första seger i säsongens tredje träningsmatch. Gefle besegrades med 2-1 (1-0) efter mål av Andreas Johansson och Nahir Oyal.

Stockholms Stolthet fick en smakstart på matchen med ett tidigt ledningsmål av Andreas Johansson. ”Adde” fick visa att han kvar förmågan att näta sedan Luis Solignac dukat upp med en fin framspelning.

– Det kändes som att vi hade kontroll hela matchen. Innermittfältet låg bra i defensiven, sa assisterade tränaren Anders Johansson. Managern Magnus Pehrsson är sjuk och var kvar i Stockholm.

Djurgården var det spelförande laget på Strömvallen och hade flera chanser, bland annat genom Solignac och Sebastian Rajalakso, att öka på ledningen. I den andra halvleken blev spelet jämnare men efter ett bra djurgårdsanfall fick Nahir Oyal chansen på en frispark strax utanför straffområdet och prickade in 2-0 till gästerna. Matchuret hade då passerat timmen.

Gefle bytte in Johan Oremo och flyttade upp laget för att nå en reducering – en satsning som också lyckades. Då återstod emellertid bara ett par minuter av matchen och under dessa var DIF närmast ett ytterligare mål, men Ertons kontring slutade med ett stolpskott.

Nästa veckoslut väntar ny matchning mot allsvensk motstånd då Djurgården möter Örebro (fredag) och Öster (lördag) i Stockholm.

Gefle-Djurgården 1-2 (0-1)
(4) 0-1 Andreas Johansson
(67) 0-2 Nahir Oyal
(89) 1-2 Erik Törnros

Startelvan mot Gefle: Höie – Nymann, Bergström, Toivio (Sparrdal, 46), Arvidsson (Gustafsson, 46) – Rajalakso (Godsway, 88), Amartey (Chibsah, 80), Johansson, Oyal (Span, 67) – Erton, Solignac (Hellquist, 75)

FOTO: Johanna Lundberg

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000894873206 Elias DrängaFan Blomqvist

  Känns smått overkligt att Adde nätat igen. Fantastiska minnen som kommer upp i huvudet igen. Känner på mig att detta blir en oförglömlig säsong! Alltid, oavsett!

 • lustigtjomme

  Det här låter bra! Kungen är tillbaka och målar genast!

 • Eric Blomqvist

  Skulle vara roligt med highligts och intervjuer

 • Pingback: Årets första seger bärgades i Gävle | Lågoddsare

 • Daniel

  Philip sparrdal är snudd på väderlös .. Slår bort 2 m passningar, passar in bollen rakt i banan, men framförallt ett taffligt försvarsspel, väldigt synd att Jarl skadade sig. Sen gör hellquist ett väldigt bra inhopp, kul!