Djurgården tog årets första seger i säsongens tredje träningsmatch. Gefle besegrades med 2-1 (1-0) efter mål av Andreas Johansson och Nahir Oyal.

Stockholms Stolthet fick en smakstart på matchen med ett tidigt ledningsmål av Andreas Johansson. “Adde” fick visa att han kvar förmågan att näta sedan Luis Solignac dukat upp med en fin framspelning.

- Det kändes som att vi hade kontroll hela matchen. Innermittfältet låg bra i defensiven, sa assisterade tränaren Anders Johansson. Managern Magnus Pehrsson är sjuk och var kvar i Stockholm.

Djurgården var det spelförande laget på Strömvallen och hade flera chanser, bland annat genom Solignac och Sebastian Rajalakso, att öka på ledningen. I den andra halvleken blev spelet jämnare men efter ett bra djurgårdsanfall fick Nahir Oyal chansen på en frispark strax utanför straffområdet och prickade in 2-0 till gästerna. Matchuret hade då passerat timmen.

Gefle bytte in Johan Oremo och flyttade upp laget för att nå en reducering – en satsning som också lyckades. Då återstod emellertid bara ett par minuter av matchen och under dessa var DIF närmast ett ytterligare mål, men Ertons kontring slutade med ett stolpskott.

Nästa veckoslut väntar ny matchning mot allsvensk motstånd då Djurgården möter Örebro (fredag) och Öster (lördag) i Stockholm.

Gefle-Djurgården 1-2 (0-1)
(4) 0-1 Andreas Johansson
(67) 0-2 Nahir Oyal
(89) 1-2 Erik Törnros

Startelvan mot Gefle: Höie – Nymann, Bergström, Toivio (Sparrdal, 46), Arvidsson (Gustafsson, 46) – Rajalakso (Godsway, 88), Amartey (Chibsah, 80), Johansson, Oyal (Span, 67) – Erton, Solignac (Hellquist, 75)

FOTO: Johanna Lundberg