Ungt Djurgårdslag föll mot Örebro

Djurgården, med ett lag som till största delen bestod av U19-spelare, förlorade årets första träningsmatch på Stadshagen. Nyblivna superettanlaget Örebro kom till huvustan med en A-lagsuppställning, vägde tyngre och vann rättvist med 2-0.

Blåränderna började piggt i fredagskvällens snöstorm men den ungdomliga entusiasmen avtog en aning sedan Sphetim Hassani utnyttjat en misslyckad undanrensning och prickat in 0-1. Djurgården försökte, främst på vänsterkanten där Jakob Glasberg och Kristijan Cosic utmanade på gästernas planhalva, men hade svårt att skapa kvitteringschanser. Vänsterbacken Glasberg, född 1995, var matchens stora utropstecken, lyckad både defensivt och offensivt.

– Det var den tuffaste match jag spelat, men det kändes bra. Jag tycker vi stod upp bra mot dem, sa Glasberg efter matchen.

Hemmaget inledde även den andra halvleken lovande men den landslagsmeriterade ÖSK-keepern Oscar Jansson hade en lugn dag på jobbet. Det fanns intentioner men några riktigt farliga målchanser skapades aldrig. Argentinaren Luis Solignac såg inte ut att vara överförtjust i det snötäckta underlaget som försvårade bollbehandlingen.

När Örebros AIK-lån Alhassan ”Crespo” Kamara fick både bollen och gott om yta i straffområdet kunde inte en utrusande Hampus Nilsson hindra tvåan från rulla in i början av andra halvlek.

0-2 (0-1) blev slutresultatet i en match där ÖSK:s rutin och tyngd blev avgörande, men det unga djurgårdslaget förtjänar beröm för sin insats.

Startelva DIF:

Hampus Nilson – Philip Sparrdal Mantilla, Erik Wåhlin, Nemanja Bacic, Jakob Glasberg – Sasa Matic, Yussif Chibsah, Philip Hellquist,  Kristijan Cosic – Christian Rubio Sivodedov, Luis Solignac

Bänk: Brva Pishdari, Marijan Cosic, Filip Milenkovic, Douglas Landvik, Kenneth Höie (mv)

DIF FOTBOLL