Sen kvittering grusade DIF-glädje

Det var nog med blandade känslor många av åskådarna lämnade Stadshagen efter Djurgårdens möte med Östers IF. Trots att Djurgården långa stunder spelade väldigt bra slutade matchen oavgjort 1-1. Detta efter att gästerna kvitterat sent.

– Jag är såklart väldigt besviken över resultatet men prestationen visar att vi är på rätt väg, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson efter matchen.

I snöfallet på Stadshagens IP var det Djurgården som höll i taktpinnen i matchen mot Öster. Magnus Pehrsson manade tidigt på spelarna och ville se ett bättre tempo i spelet med färre tillslag. Det tog en liten stund men efter en något tempofattig inledning fick Djurgården fart på spelet. Laget kom flera gånger runt på kanterna och med låga farliga inlägg skapades flera bra chanser. Den bästa målchansen var dock en nick av Erton Fejzullahu på ett högt inlägg från pigge högermittfältaren Brian Span.

Djurgården skapade flertalet bra chanser i den första halvleken men avsluten var inte tillräckligt effektiva. Gästerna Öster hade ett avslut på mål men då stod målvakten Kenneth Höie bra placerad. Östers farliga chanser i övrigt vinkades av för offside.

– En bra första halvlek tycker jag. Tyvärr tar vi lite för lång tid på oss i våra uppspel i första halvlek och vi kunde ha sårat dem mycket mer. De gånger vi spelar oss igenom skapar vi många lägen. Vi har ett antal jättebra inspel där vi har folk på rätt plats i boxen där vi är nära att göra mål, tycker Magnus Pehrsson

Matchens andra halvlek inleddes lite hafsigt med mycket bollbytande och många dåliga passningar men i den 52:a matchminuten bröt Daniel Amartey felpassningsfesten. Han valde då att transportera bollen längs vänsterkanten från det ena straffområdet till det andra innan han slog en passning in i banan till Erton Fejzullahu. Erton tog ett par steg tillbaka i riktning mot därifrån passningen kom innan han distinkt placerade in 1-0 med ett lågt skott.

Målet fick ordentlig fart på Djurgården och anfallen avlöste varandra. Simon Tibbling och Daniel Amartey fick fart på mittfältet och Brian Span hotade hela tiden från sin högerkant där Djurgården främst anföll i den andra halvleken. Tyvärr fick Djurgården ingen utdelning på sitt fina spel.

– I den andra halvleken är vi klart bättre än Öster och enligt mina noteringar har vi sju två i målchanser. Vi ser riktigt bra ut på många sätt. En ännu bättre halvlek, tycker MP.

I takt med att matchuret tickade och snöfallet tilltog tappade domaren kontrollen över matchen. Både Magnus Pehrsson och Östers tränare Andreas Thomsson suckade många gånger frustrerat över de beslut domaren tog och det var många som undrade vilken nivå som gällde. Hade domaren varit någorlunda konsekvent borde till exempel Erton ha fått två gula kort men nu fick han bara ett vilket gjorde att han fick fullfölja matchen. Något vi djurgårdare givetvis är tacksamma för. Om det är någon som är nöjd med domarinsatsen så är det i så fall bara domaren själv.

I matchens slutskede lyfte Öster upp spelet en aning och satte med långa bollar viss press på Djurgården. Laget hade, till skillnad från Djurgården, valt att byta in pigga ben. Precis som i den första halvleken skapade Öster få chanser. En nick i magen på Kenneth Höie var vad gästerna hade vaskat fram innan de fick en frispark ett par meter in på offensiv planhalva då det återstod tre minuter av ordinarie matchtid. En lång hög boll in mot Djurgårdens straffområde skapade oreda och efter ett till synes passivt ingripande av Kenneth Höie hamnade bollen hos inhopparen Andreas Birgersson. Den sena kvitteringen var ett faktum.

– Resultatet speglar verkligen inte matchbilden och det är ett skitresultat. Målet vi släpper in känns väldigt tafatt. Där jag står ser det ut som att det är en målvaktsboll. Den är hög och den är länge i luften men det får vi titta på, avslutar en kluven Magnus Pehrsson.

DJURGÅRDEN-ÖSTER 1-1 (0-0)
(52) 1-0 Erton Fejzullahu
(87) 1-1 Anderas Birgersson

Laget: Höie – Nymann, Bergström, Toivio, Arvidsson – Span, Tibbling, Amartey, Oyal – Fejzullahu, Rajalakso
Byten

Text: Thomas Alexanderson
Foto: Hamid Shokatyan

  • pinkon

    Härligt med lilleskutt som gästskribent!

  • Staffan Olsson

    Inget fel på referatet, det stämmer bra med vad som utspelade sig på planen. Tycker ändå att domarkritiken är väl saftig. Jag har sett betydligt värre insatser av en rättskipare än denna gång. 10 negativa rader om domarinsatsen är för mycket, tycker jag. Bättre koncentrera på spelet.

  • Pingback: Sen kvittering grusade DIF-glädje | Lågoddsare

  • http://profiles.google.com/deenyed4 deenyed4

    När kommer matchen upp? För ni sa väl att den skulle läggas upp?