Hampus Nilsson klar för Djurgården

DIF förstärker på målvaktssidan och skriver ett tvåårigt kontrakt med 22-årige målvakten Hampus Nilsson.

För drygt två veckor sen anslöt Hampus Nilsson för provträning med Djurgården och den 190 cm långe målvakten med skånska IFK Osby som moderklubb har uppenbarligen gjort ett mycket gott intryck på Magnus Pehrsson och tränarteamet.

– Hampus har bekräftat till och med mer än det våra referenser sa då vi tog hit honom. Han är en målvakt som vi tycker passar väl in och som är tillräckligt bra för att spela i Djurgården, säger Magnus som gläds åt att Hampus har kommit bra in i gruppen och tar för sig på träningarna.

– Han har en bra utstrålning och är väldigt aktiv i sin kommunikation. Dessutom är han vältränad och har ett bra luftspel där han både är orädd och har en bra tajming. Utöver det har han en bra reaktionsförmåga där han visat bra kvaliteter i en-mot-en-situationer och vid snabba skott på träningarna.

Hampus har tidigare varit kontrakterad av Helsingborg (skrev på 2008) och har sedan dess varit utlånad till Högaborgs BK, IFK Värnamo och nu senast Ängelholms FF där han gjorde 13 matcher i Superettan i fjol. Nu blir det alltså en flytt norröver till huvudstaden, något som Hampus är mycket nöjd med.

– Jag är överlycklig att allt är klart nu. Det första jag gjorde var att ringa farsan och berätta, säger Hampus som inte tycker att det varit några problem att ställa om till spel i en betydligt större förening än tidigare.

– Efter första passet så var jag inne i gänget och jag har blivit otroligt väl omhändertagen. Sen har upplägget varit väldigt bra att kunna komma in och träna ordentligt och få spela match i stort sett direkt. Så jag känner att jag har kunnat prestera från dag ett, konstaterar Hampus som påpekar att han tänker ge Kenneth Höie en rejäl match om förstatröjan.

– Tanken var väl att jag skulle komma hit som andremålvakt, men jag kan aldrig vara nöjd med att sitta på bänken. Jag är här för att slåss om förstaplatsen, avslutar han.

DIF Fotboll

 • http://www.facebook.com/jkmatts Matts Lantz

  har varit lite oroväckande på Målvakts Fronten ska bli Intressant

 • http://twitter.com/Sebastiank_ DIF171

  Välkommen till världens finaste klubb Hampus!

 • dif__stockholm@hotmail.com

  Underbart med en målvakt med bra utståling…..

 • http://www.facebook.com/KristofferFridman Kristoffer Fridman

  Bra med konkurrens om rollen som första målvakt. Hoppas det kan höja både Höje och Hampus själv.

 • JD111

  Välkommen Hampus.

 • Raddle

  Välkommen Hampus,snart får du uppleva hur det är att spöa Gnaget.
  Närmare himlen kan du inte komma.

 • Pingback: Hampus Nilsson klar för Djurgården | Lågoddsare

 • Haverchuck

  Av det jag sett känns detta som en bra värvning! Hampus känns som en väldigt bra backup till Höie. Förhoppningsvis en framtida Isaksson ;)