Djurgården spelade 2-2 (1-2) mot Helsingfors i Myrbackahallen i finska Vaanta på lördagen. Djurgårdens mål i träningsmatchen gjordes av Brian Span och Erton Fejzullahu. Philip Sparrdal Mantilla var nära att avgöra på övertid men träffade stolpen.

Blåränderna fick en drömstart mot det gultröjade Helsingfors och tog ledningen redan i matchminut nummer 6. Målet var ett resultat av en fin prestation av vänsterbreddaren Brian Span som därmed blev målskytt för andra matchen i rad. Ledningen stärkte Djurgården som inledningsvis var det bättre laget inför fullsatta läktare (cirka 1000 åskådare).

Efter en fin framspelning från Erton fick Daniel Amartey chansen att öka på ledningen men avslutet gick precis utanför stolpen. I stället kunde de finska mästarna gå från 0-1 till 2-1 under några olycksaliga minuter i den första halvlekens slutskede. Kvitteringsmålet kom efter en hörna och följdes raskt av ytterligare en boll i nät bakom Kenneth Höie.

Efter en pigg inledning på den andra halvleken tappade Djurgården åter initiativet i matchen. Helsingfors hade chanser att rycka ifrån med ett 3-1-mål men i stället visade Erton vilken pålitlig målskytt han är och slog till med en kvittering efter en fin framspelning av Simon Tibbling. Under slutskedet gick båda lagen för ett segermål och chanserna avlöste varandra. Strax efter att Peter Nymann var ytterst nära ett tredje djurgårdsmål med en nick träffade Helsingfors, som var farliga på fasta situationer, ribban med en frispark. Djurgården var sedan nära ett segermål men inbytte Philip Sparrdal Mantilla sköt i burgaveln på tilläggstid.

Matchen slutade 2-2 (1-2) vilket får ses som ett rättvist resultat sett till utvecklingen. Djurgården svarade för en ojämn insats där inledningarna av de båda halvlekarna kan sättas på pluskontot.

Helsingfors-Djurgården 2-2 (2-1)
(6) 0-1 Brian Span
(36) 1-1
(40) 2-1
(69) 2-2 Erton Fejzullahu

Djurgårdens lag: Kenneth Höie – Peter Nymann, Mattias Östberg, Joona Toivio, Jesper Arvidsson – Sebastian Rajalakso (Philip Hellquist, 60), Daniel Amartey, Simon Tibbling, Brian Span (Nahir Oyal, 68) (Sparrdal, 88) – Erton Fejzullahu, Luis Solignac (Chibsah, 73)

Bänk: Hampus Nilsson, Petter Gustafsson, Emil Bergström, Philip Sparrdal Mantilla, Yussif Chibsah,

Rex-Travel-logo640