Oavgjort mot Helsingfors

Djurgården spelade 2-2 (1-2) mot Helsingfors i Myrbackahallen i finska Vaanta på lördagen. Djurgårdens mål i träningsmatchen gjordes av Brian Span och Erton Fejzullahu. Philip Sparrdal Mantilla var nära att avgöra på övertid men träffade stolpen.

Blåränderna fick en drömstart mot det gultröjade Helsingfors och tog ledningen redan i matchminut nummer 6. Målet var ett resultat av en fin prestation av vänsterbreddaren Brian Span som därmed blev målskytt för andra matchen i rad. Ledningen stärkte Djurgården som inledningsvis var det bättre laget inför fullsatta läktare (cirka 1000 åskådare).

Efter en fin framspelning från Erton fick Daniel Amartey chansen att öka på ledningen men avslutet gick precis utanför stolpen. I stället kunde de finska mästarna gå från 0-1 till 2-1 under några olycksaliga minuter i den första halvlekens slutskede. Kvitteringsmålet kom efter en hörna och följdes raskt av ytterligare en boll i nät bakom Kenneth Höie.

Efter en pigg inledning på den andra halvleken tappade Djurgården åter initiativet i matchen. Helsingfors hade chanser att rycka ifrån med ett 3-1-mål men i stället visade Erton vilken pålitlig målskytt han är och slog till med en kvittering efter en fin framspelning av Simon Tibbling. Under slutskedet gick båda lagen för ett segermål och chanserna avlöste varandra. Strax efter att Peter Nymann var ytterst nära ett tredje djurgårdsmål med en nick träffade Helsingfors, som var farliga på fasta situationer, ribban med en frispark. Djurgården var sedan nära ett segermål men inbytte Philip Sparrdal Mantilla sköt i burgaveln på tilläggstid.

Matchen slutade 2-2 (1-2) vilket får ses som ett rättvist resultat sett till utvecklingen. Djurgården svarade för en ojämn insats där inledningarna av de båda halvlekarna kan sättas på pluskontot.

Helsingfors-Djurgården 2-2 (2-1)
(6) 0-1 Brian Span
(36) 1-1
(40) 2-1
(69) 2-2 Erton Fejzullahu

Djurgårdens lag: Kenneth Höie – Peter Nymann, Mattias Östberg, Joona Toivio, Jesper Arvidsson – Sebastian Rajalakso (Philip Hellquist, 60), Daniel Amartey, Simon Tibbling, Brian Span (Nahir Oyal, 68) (Sparrdal, 88) – Erton Fejzullahu, Luis Solignac (Chibsah, 73)

Bänk: Hampus Nilsson, Petter Gustafsson, Emil Bergström, Philip Sparrdal Mantilla, Yussif Chibsah,

Rex-Travel-logo640

 • ejaay

  Varför insistera med Rajalakso? Vad tillför han till laget?

  • NoNo

   Nej, bättre är att skita i en kontrakterad spelare och därmed förstöra sin egna investering… smart. Jättesmart.

   • ejaay

    Det finns 5 andra spelare som kan spela på den positionen, ingen har haft lika många chanser som raja.

    De är alla ”kontrakterade”, smart att bara pröva en spelare som inte visat mycket under en lång period…smart. Jättesmart.

    • rickard

     Håller med, fattar inte heller varför rajalakso ska få chans på chans när han aldrig presterar..han kämpar, men de kvittar om allt annat han gör ät värdelös kvalitet på!

 • åhfan

  0 mål av #9 rollen på 7 matcher nu. Vad sägs om att ta in den där offensiva spetsspelaren som vi alla vet att vi saknar?

 • SignIP

  Det ska bli intressant att se vem som är på gång som målskytt. Någon måste det ju bli, annars ser det mörkt ut framåt.