Samtidigt som hockeylaget tog emot Leksand på ett fullsatt Hovet träningsspelade fotbollens A-lag mot Norrköping på Nya Parken. Efter ett sent segermål för hemmalaget fick Djurgården åka hem till Stockholm med en 1-2-förlust.

“Peking” kom till spel nyss hemkomna (i tisdags) från ett träningsläger i Turkiet, men lyckades ändå ta hem segern.

– Det är kanske inte optimala förutsättningar att spela så här nära inpå hemkomst, sa Norrköpings manager Janne Andersson till klubbens hemsida inför matchen och syftade på omställningen gällande både väder och underlag (från gräs till konstgräs).

Det var mycket riktigt Djurgården som såg piggast ut och hade mest kvalitetstid på motståndarnas planhalva i den första halvleken, men det var ändå Norrköping som skapade de två hetaste chanserna. Båda gångerna var Kenneth Höies stolpar inblandade, den andra gången till och med två gånger (skott från Heidar Thorvaldsson), men den första halvleken slutade mållös. Djurgården hade trots flera bra försök svårare att skapa riktigt farliga chanser och såg ut ofta att stanna upp och vänta lite för länge när lägena väl kom.

Magnus Pehrsson testade en ny uppställning där Yussif Chibsah placerats som ytterback till höger om Mattias Östberg och på det centrala mittfältet fick Simon Tibbling en offensivare roll som släpande framför Andreas Johansson och Daniel Amartey. Blåränderna vann mycket boll på mitten medan Peter Nymann såg ut att trivas i en offensiv position på högerkanten där Djurgår’n skapade mycket och ofta.

Spelkvalitén sjönk i den andra halvleken och när IFK tvingades byta ut en skadad Heidar Thorvaldsson efter en timme såg det ut som att deras segerchanser förminskades rejält. Inhoppare som James Frempong och Christopher Telo ville dock annorlunda och satte rejäl fart på Djurgårdens högerkant. Frempong grejade en frispark som Martin Smedberg Dalence, som så många gånger förr, skruvade direkt i mål vid närmaste stolpen.

Djurgården bytte också in piggt folk och en av dessa, argentinaren Luis Solignac såg ut att rädda oavgjort när han stötte in kvitteringen i den 82:a minuten. 1-1 är inget populärt resultat hos Djurgården som gick för ett segermål, men avgörandet kom i stället från hemmalaget.  Matchklockan tickade på den 90:e minuten när Lars Krogh Gerson fick drömträff en bra bit utanför straffområdet. På de två övertidsminuter som återstod lyckades Djurgården inte skapa några kvitteringschanser.

Magnus Pehrsson och Djurgården har nu en och halv vecka på sig innan tävlingssäsongen börjar. Djurgården möter Umeå i Svenska Cupen på Grimsta söndag den 3 mars.

Norrköping-Djurgården 2-1 (0-0)
(70) 1-0 Martin Smedberg Dalence
(82) 1-1 Luis Solignac
(90) 2-1 Lars Krogh Gerson

Djurgårdens lag: Höie – Chibsah (Rajalakso, 75), Östberg, Bergström, Arvidsson – Nymann, Amartey, Johansson Tibbling (Solignac, 75), Span (Hellquist, 65)  – Fejzullahu
Ej inbytta: Nilsson, Toivio, Donyoh