Drömträff i slutminuten sänkte Djurgården

Samtidigt som hockeylaget tog emot Leksand på ett fullsatt Hovet träningsspelade fotbollens A-lag mot Norrköping på Nya Parken. Efter ett sent segermål för hemmalaget fick Djurgården åka hem till Stockholm med en 1-2-förlust.

”Peking” kom till spel nyss hemkomna (i tisdags) från ett träningsläger i Turkiet, men lyckades ändå ta hem segern.

– Det är kanske inte optimala förutsättningar att spela så här nära inpå hemkomst, sa Norrköpings manager Janne Andersson till klubbens hemsida inför matchen och syftade på omställningen gällande både väder och underlag (från gräs till konstgräs).

Det var mycket riktigt Djurgården som såg piggast ut och hade mest kvalitetstid på motståndarnas planhalva i den första halvleken, men det var ändå Norrköping som skapade de två hetaste chanserna. Båda gångerna var Kenneth Höies stolpar inblandade, den andra gången till och med två gånger (skott från Heidar Thorvaldsson), men den första halvleken slutade mållös. Djurgården hade trots flera bra försök svårare att skapa riktigt farliga chanser och såg ut ofta att stanna upp och vänta lite för länge när lägena väl kom.

Magnus Pehrsson testade en ny uppställning där Yussif Chibsah placerats som ytterback till höger om Mattias Östberg och på det centrala mittfältet fick Simon Tibbling en offensivare roll som släpande framför Andreas Johansson och Daniel Amartey. Blåränderna vann mycket boll på mitten medan Peter Nymann såg ut att trivas i en offensiv position på högerkanten där Djurgår’n skapade mycket och ofta.

Spelkvalitén sjönk i den andra halvleken och när IFK tvingades byta ut en skadad Heidar Thorvaldsson efter en timme såg det ut som att deras segerchanser förminskades rejält. Inhoppare som James Frempong och Christopher Telo ville dock annorlunda och satte rejäl fart på Djurgårdens högerkant. Frempong grejade en frispark som Martin Smedberg Dalence, som så många gånger förr, skruvade direkt i mål vid närmaste stolpen.

Djurgården bytte också in piggt folk och en av dessa, argentinaren Luis Solignac såg ut att rädda oavgjort när han stötte in kvitteringen i den 82:a minuten. 1-1 är inget populärt resultat hos Djurgården som gick för ett segermål, men avgörandet kom i stället från hemmalaget.  Matchklockan tickade på den 90:e minuten när Lars Krogh Gerson fick drömträff en bra bit utanför straffområdet. På de två övertidsminuter som återstod lyckades Djurgården inte skapa några kvitteringschanser.

Magnus Pehrsson och Djurgården har nu en och halv vecka på sig innan tävlingssäsongen börjar. Djurgården möter Umeå i Svenska Cupen på Grimsta söndag den 3 mars.

Norrköping-Djurgården 2-1 (0-0)
(70) 1-0 Martin Smedberg Dalence
(82) 1-1 Luis Solignac
(90) 2-1 Lars Krogh Gerson

Djurgårdens lag: Höie – Chibsah (Rajalakso, 75), Östberg, Bergström, Arvidsson – Nymann, Amartey, Johansson Tibbling (Solignac, 75), Span (Hellquist, 65)  – Fejzullahu
Ej inbytta: Nilsson, Toivio, Donyoh

 • Blue_Saints

  Tyvärr klasskillnad mellan lagen…
  Allt annat än bottenstrid ser jag som en rejäl bonus i år.

  • Stockholms Stolthet DIF

   din kommentar gjorde mig deprimerad

   • http://www.facebook.com/bengt.andersson.186590 Bengt Andersson

    mig också, ser ingen röd tråd / ingen tanke vad gäller laguppställningarna.
    har MP flippat ut, totalt?

  • Fredde_E

   Tror också det blir samma visa som sista åren, vi har inte så pass bra lag att vi ska slåss om top 4.

  • Fredde

   Hatar att sitta å försvara Djurgården efter en förlust, men så illa var det faktiskt inte borta mot Norrköping som kom 5:a i Allsvenskan senast.

  • Martin Engström

   Tycker du så fortfarande?

   • Blue_Saints

    Japp..

    • Martin Engström

     :/

 • Anton Eriksson

  Spårad startelva och byten för den delen. Borde inte det vara dags att börja nöta in den riktiga elvan?

 • Hejadif

  Jag börjar bli orolig..

 • Marcus Andersson

  Förstår inte, körde vi typ 4-2-3-1 med Erton längst upp och Tibbe bakom? :O Förstod inte texten riktigt!

 • Andree

  När fan ska vi bli som det laget vi var 02-05?

  • GameOnOff

   aldrig!!!

  • ViktorDenStore

   Det kommer nog inte hända på väääääldigt länge. Det är ju bara Erton som skulle kunna ta en plats i det laget…

  • Johan Andersson

   Problemet är att ett bra lag i Allsvenskan måste kunna hämta hem spelare från Europa med erfarenhet och passion för klubben. DIF kan inte göra det och det är priset vi betalar för att ha värvat ihop våra SM-guld i början på 2000-talet. När nu Adde hämtats hem strax innan pensionen så finns det mig veterligen en djurgårdare kvar där ute och det är Micke Dorsin. Sorgligt men sant.
   On the bright side så inledde ju DIF en jättesatsning på ungdomarna för några år sedan. Detta kommer ju att ta lång, lång tid men om allt går som det ska så kanske DIF plöjer 6 raka guld åren 2020-2026 med 11 urdjurgårdare i startelvan. : )
   När jag skriver detta kommer jag iofs på MFF som ju inte har så många veteraner i startelvan. De har å andra sidan Sveriges bästa skåning i laget som i min mening borde ta sitt förnuft till fånga och komma tillbaka till DIF så vi får en ordentlig högerback.

  • Christian Lindberg

   Tänk innan 02, hade ”vi” väntat i 36 år. Jag som börja gå med storebrorsan på matcher när jag var liten hörde alla ”Hoppas vi får se vårt kära DIF ta ett SM-guld innan vi dör” Nu blev det 3 och klart som fan hoppas vi på fler. Men det kan också ta många många herrans år igen.

 • GlenJohnsoon

  Måste in en anfallare som kan leka lite med erton nu. Det känns förjävla tunt..

 • disqus_7qTp2pSc1W

  Rättvis seger som var i underkant

 • Hampus Kokk

  Som folk redan sagt, man börjar bli orolig inför kommande säsong. Det är samma gamla visa som förra året, Resultat som slutar lika. Vi spelade lika mot IK Frej, ett lag i div.1. Ett lag som DIF, som spelar i Allsvenskan ska det vara klasskillnad och vinst, oavsett om det inte är hela A-truppen eller att det är första matchen på säsongen.
  Som sagt, börjar bli riktigt orolig.

 • http://www.facebook.com/pkhaledian Poia Khaledian

  Vinnarmentalitet?

 • caffe21

  vi måste fan ta norrköping om vi äns ska ha en chans i år…!

 • Christian Lindberg

  En U 21 spelare som alltid levererade senaste åren är Trimi Makolli han liksom Salle matic har utvecklats enormt och vi har en egen Messi i dem. Spelare som alltid är spelbara rättvända bra blick för spelet bra skott passningar behöver bara allsvenskt tempo så låt dem spela och spara pengarna. Vi behöver inte köpa flera nya om vi använder de mest lovande vi har. Så vi inte behöver bygga helt från början.