21-årige mittfältaren Philip Hellquist lånas ut till Superettanlaget Assyriska under resten av säsongen. Det blir första gången som Hellquist representerar ett annat klubblag än Djurgården.

– Jag tror att det här kommer att vara bra för mig. Jag har kommit fram till det här beslutet tillsammans med Djurgården och jag går till Assyriska för att utvecklas som fotbollsspelare. Jag har inte funderat på hur det här påverkar mina framtidsplaner, men jag kommer att gå dit med min vanliga inställning och alltid göra mitt bästa, säger Philip Hellquist som därmed återförenas med förre djurgårdaren Christer Youssef.

– Ja, genom honom har jag lite koll på Assyriska. De spelar på det stora hela en attraktiv fotboll tycker jag. Det är offensivt och med ett bra passningsspel.

Ur-djurgårdaren Hellquist erkänner att det kommer att kännas konstigt att spela i en annan tröja än den blårandiga:

– Visst är det så, det blir lite annorlunda, men samtidigt känns det kul och som en nystart. Nu kommer jag till en klubb som jag ska hjälpa att komma upp i Allsvenskan och jag hoppas få mycket speltid.

Djurgårdens manager Magnus Pehrsson understryker att han fortfarande tror mycket på Hellquist som fotbollsspelare.

– Men det är viktigt att han hamnar i en miljö där han får vara en viktig spelare på en position som passar honom bäst – i en offensiv central roll. I Djurgården är konkurrensen väldigt hård just på de positionerna. Det var väldigt osäkert om Philip skulle få spela flera matcher från start vilket han behöver. Jag upplever nu att vi tillsammans har hittat den bästa lösningen, säger Pehrsson.

Assyriska och Hellquist står inför en tuff utmaning i Superettan som innehåller lag som GIF Sundsvall, Örgryte, Brage och GAIS. Och redan i helgen väntar allsvenskt motstånd i form av Helsingborg i Svenska Cupen.

– Jag tror att vi får tillbaka en bättre fotbollsspelare till säsongen 2014, säger Magnus Pehrsson.

DIF FOTBOLL