Amadou Jawo byter Elfsborg mot Djurgården

Med knappt tre veckor kvar till den allsvenska premiären förstärker Djurgården spelartruppen med en anfallare från Elfsborg. Amadou Jawo lånas säsongen ut.

– Det känns fantastiskt. Jag är stockholmare och jag följer Djurgården i både fotboll och hockey sedan jag var tio år. Det betyder väldigt mycket att äntligen få chansen och kunna vara med och bidra, säger Amadou Jawo.

28-årige Amadou föddes i Gambia men flyttade till Sverige som femåring. Han växte upp i Täby tillsammans med nio syskon inklusive storebror Omar som spelar i Syrianska. Moderklubben heter IK Frej men inför säsongen 2004 gick Amadou Jawo till Vallentuna. Som den store djurgårdssupportern han är ville han gärna vidare för spel i den blårandiga tröjan, men han kom inte längre till provspel i två matcher med U21-laget. I stället blev han värvad till Gefle inför säsongen 2008 där han gjorde tio mål innan flyttlasset rullade till Borås och Elfsborg sommaren 2009.

– Amadou Jawo är en spelare som vi känner väldigt väl till. Det är en offensiv förstärkning som ska kunna spela längst fram i nummer nio- positionen och förhoppningsvis bidra med ett djupledsspel, men också vara på plats i boxen och göra det ”enkla” målen. Jag tror att han kan passa bra ihop med omgivningen, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson.

DIF FOTBOLL

  • Christian Lindberg

    Välkommen till världens finaste klubb! Ser fram emot ditt & Ertons sammarbete!

  • Think_DIF

    Härligt med en järnkamin!