Djurgården vann lördagens genrep inför den allsvenska premiären. Kalmar FF besegrades med 3-1 (1-1) efter mål av Amadou Jawo, Nahir Oyal och Godsway Donyoh.

- Ytterligare en bra förberedelse för Allsvenskan. Det var en tät och tuff match och skönt att vi vann den, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson.

Målskyttet på Stadshagen inleddes av Djurgården efter en kvart. En misslyckad högerhörna följdes av ett skottförsök strax utanför straffområdet. Skottet blockerades men bollen studsade vidare till en omarkerad Amadou Jawo mitt i straffområdet. Elfsborgslånet gjorde inga misstag och rullade in sitt första mål i Djurgårdströjan.

15 minuter senare kunde Kalmar kvittera efter en frispark. Värnamoförvärvet Jonathan Ring slog in den mot straffområdet där mittbacken Erik Israelsson enkelt kunde nicka bollen utom räckhåll för Kenneth Höie i DIF-målet. Det var långt ifrån den enda frisparken som domare Johan Hamlin blåste för på Stadshagen. Det märktes att den allsvenska premiären närmar sig när det satsades hårt och ofta på gränsen till det tillåtna i närkamperna.

- Vi har sett ganska bra ut under de sista fyra matcherna men idag kom vi upp på den nivån där vi måste vara i attityd och press- och duellspel. Vi tappade lite av det mot Åtvidaberg senast, säger Pehrsson som fick undvara Erton Fejzullahu och Simon Tibbling på grund av landslagsuppdrag.

Kalmar hade en kort men riktigt bra period med mycket boll på hemmalaget planhalva under den andra halvleken, men Djurgården lyckades ta sig ur greppet, flytta upp spelet och ordna en frispark när den hårt uppassade Jawo gjordes ner strax utanför straffområdet. Frisparksläget blev perfekt för vänstermittfältaren Nahir Oyal som slog till med en förstklassig vänsterskruv. Det var Oyals andra frisparksmål för säsongen och det kom i ett intensivt skede av matchen, minuterna efter att DIF-mittfältaren Daniel Amartey sparkats ner av Jonathan McDonald och fått hjälpas av planen. Lyckligtvis tydde de allra aförsta prognoserna på att det inte var någon större fara med Amartey.

- Det borde ha varit rött kort, tyckte Magnus Pehrsson om McDonalds kapning.

När Kalmar flyttade upp laget under slutskedet skapades flera kontringslägen för Djurgården. I den tredje övertidsminuten ordnade två inhoppare, Sebastian Rajalakso och Godsway Donyoh, 3-1 med ett fint samarbete. Rajalakso serverade och Donyoh avslutade kliniskt. Målet fastställde slutresultatet i försäsongens sista träningsmatch inför cirka 1000 åskådare.

Djurgården -Kalmar 3-1 (1-1)
(15) 1-0 Amadou Jawo
(30) 1-1 Erik Israelsson
(75) 2-1 Nahir Oyal
(93) 3-1 Godsway Donayoh
Domare: Johan Hamlin
Publik: Cirka 1000

Djurgårdens lag: Höie – Nymann, Östberg, Pedersen (Bergström, 60), Arvidsson – Span (Rajalakso, 80), Amartey (Gustafsson, 70), Chibsah, Oyal – Johansson (k) (Broberg, 65) – Jawo (Donyoh, 80)

DIF FOTBOLL
Foto:
Johanna Lundberg