Djurgården lånar ytter från Fluminense

Djurgården förstärker truppen med en 19-årig ytter från Brasilien. Pablo, vars fullständiga namn är Pablo Dyego Da Silva Rosa, lånas av Rio-klubben Fluminense och tränar för första gången med Djurgården på onsdagen.

– Jag ser honom som en ytter som kan spela på båda kanterna även om han är högerfotad. Han tillhör Fluminenses U20-lag och jag har sett honom spela bland annat under mitt besök i Rio tidigare i år. Det är en väldigt snabb spelare som uppträder obrasilianskt på så sätt att han spelar med få tillslag och löper mycket. Det gör honom väldigt effektiv och han har också gjort mycket mål och assist, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson.

Under de första veckorna i Stockholm har Pablo hjälp av Jesper Norberg som bland annat agerar tolk.

– Vi är naturligtvis medvetna om att acklimatiseringen är avgörande för hur snabbt Pablo kan komma in i laget och vara med och bidra. Med Jesper Norberg skapar vi bästa möjliga förutsättningar, säger Magnus Pehrsson.

Samarbetet mellan Djurgården och Fluminense tar nu fart på allvar. I maj kommer brasseklubbens U20-lag till Stockholm för att spela träningsmatcher mot Djurgårdens U21-lag och Dalkurd och senare i år kommer Djurgårdens chefsscout Khaled El-Ahmad att besöka Rio för ytterligare scoutingverksamhet.

– Den höga nivån på Fluminenses A-lag i kombination med en oerhört stark ungdomsakademi gör att de finns många väldigt bra spelare som antingen spelar med U20-laget eller lånas ut till klubbar i Europa. Spelarna håller absolut tillräckligt hög klass för Allsvenskan och Djurgården, säger Magnus Pehrsson.

Enligt avtalet med Fluminense lånar Djurgården Pablo i två år.

DIF FOTBOLL

 • Niklas

  Köp option?

 • Hedlund

  Bem-vindo Pablo!

 • http://www.facebook.com/people/Fabian-Frejd/637346142 Fabian Frejd

  Finns typ ingen info om honom någonstans, inte ens eliteprospects har något om honom ..
  Men det ska bli spännande att se vad han går för, lite bilder från hans träning Wille? :)

  • Magnus Moland

   Han är 1,74 lång, väger 66 kg och är född 8 mars 1994. Det är det som finns på Fluminenses hemsida.

 • John

  Fy fan vad denna dg är en härlig dag! Forza DIF!!!

 • Nico Lantz

  Välkommen Pablo – bättre med ett lån än ett köpa à la Quirino!

 • Juan Salenko

  Lån på 2 år det är ju schysst, lite längre än vanligt, om man var taggad innan så blev det inte mindre efter nya DA och det här lånet.

 • Philip Rydgren
 • John

  Jösses vad snabb han är :) :) :) acceleration som en ferrari!

 • JD111

  Spännande!

 • Hejadif

  Säker på att han inte är född 1974 i stället för 1994? ^^

 • ejaay

  Målkung!

 • waien

  Nice Djurgårn!!!!!!

 • Jan Aspelin

  Coolt!!