Tung premiärförlust på Olympia

Helsingborgs ghanan David Accam spolierade den blårandiga premiärglädjen med sina två mål i en match där DIF tappade möjligheten till poäng på grund av en svag insats under den första halvleken.

Det bjöds på ett strålande solsken och en ganska väntad blårandig startelva när DIF gästade Olympia i den allsvenska premiären 2013. Den blårandiga  matchinledningen var dock inte fullt lika strålande och redan i fjärde matchminuten var hemmalaget i ledning. Mattias Lindström kunde enkelt peta in en retur efter att Kenneth Höie parerat Alejandro Bedoyas skott från nära håll och rejäl uppförsbacke för DIF direkt.

Djurgården repade dock mod efter det ineldande dråpslaget och hade sedan det mesta bollinnehavet under resten av den första kvarten, dock utan att skapa några riktigt heta chanser. De bästa avslutslägena kom efter inlägg från Simon Tibblings högerkant men halvleken togs sedan mer och mer över av Helsingborg och i 31:a minuten kom hemmalagets andra mål. HIF:s hyperfarlige ghanan David Accam, som även var inblandad i förspelet till 1-0, gick på skott strax utanför straffområdet och bollen for in i bakom en chanslös Höie.

En mardrömsinledning och värre skulle det bli. Bara några minuter senare var det dags för Accam ånyo som alltför enkelt fick vandra rakt in mot DIF-målet och trycka in 3-0. Innan dess hade dessutom Djurgården haft en gyllene reduceringsmöjlighet när Amadou Jawos inspel från höger så när nådde fram till en framrusande Erton Fejzullahu i straffområdet.

I 41:a minuten osade det katt igen när Mattias Lindström var farligt framme med ett skott från nära håll som gick strax över ribban. Men raset stannade vid tremålsunderläge och Magnus Pehrsson fick en chans att samla styrkorna i halvtid.
– Vi gick i fällan som vi hade målat upp innan när Helsingborg vinner boll centralt och kommer i snabba omställningar. Vi var för naiva och borde ha spelat bollen mera på kanterna som vi pratat om innan. Så vi måste bli mer konkreta i andra halvlek och undvika de centrala bolltappen, kontaterade Magnus Pehrsson till C Moore i pausen.

Det såg också betydligt mer positivt ut i inledningen och DIF hade omgående en mycket bra omställning där Nahir Oyal och Erton nästan lyckades tråckla sig igenom den för dagen kompakta, blåröda defensiven. Ett par minuter senare kom nästa bra läge när Erton snappade upp en andraboll efter ett inlägg från Oyals vänsterkant, men skottet smet dessvärre utanför.

I 54:e minuten fick sedan Brian Span kliva in istället Simon Tibbling och DIF fortsatte att skapa tryck för att få till en reducering. Med lite hjälp från domare Strömbergsson kunde den också ha kommit i form av en straffspark. Men Christoffer Anderssons putt på Andreas Johansson, som just skulle nicka in Brian Spans inlägg, gick obemärkt förbi.

Med tjugo minuter minuter kvar kom två nya DIF-chanser där de båda inhopparna Luis Solignac och Brian Span var nära att spräcka nollan, där speciellt Spans höger yttersida var nära att smita in. Men det ville sig inte för Djurgården och inte heller den sent inbytte Yussif Chibsah kunde spräcka Pär Hanssons nolla, trots ett bra läge mitt i boxen i 85:e minuten.

En riktigt tung inledning av allsvenskan för blåränderna och det var givetvis inga uppåtpekande mungipor hos manager Magnus Pehrsson efter matchen.
– Det är klart att jag är otroligt bitter och bedrövad över vår första halvlek. Just är jag mer nöjd med vår andra halvlek där vi ändå visar moral men sett som premiärmatchen är det så klart ett stort minus och inte alls den start vi hade hoppats på. Så det finns en hel del frågetecken som vi måste räta ut till på torsdagens cupmatch mot Norrköping, summerade MP för C Moore efter matchen.

När det gäller publikmatchen var dock läget betydligt ljusare där de tusentals tillresta DIF-supportrarna visade hög klass och moral genom hela matchen med en mycket volymstark insats där hemmapubliken sjöngs ut. Något som bådar gott inför Stadionpremiären mot Mjällby den 8 april då förhoppningsvis årets första seger bärgas – både på planen så väl som på läktaren.

Helsingborg-DIF 3-0 (3-0)

1-0 Mattias Lindström (4)
2-0 David Accam (31)
3-0 David Accam (34)

Domare: Markus Strömbergsson
Publik: 11201
Varningar DIF:
Jesper Arvidsson, Erton Fejzullahu

Startelva DIF:

Kenneth Höie
Peter Nymann – Emil Bergström – Mattias Östberg – Jesper Arvidsson
Simon Tibbling (Span 54) – Daniel Amartey – Andreas Johansson (Chibsah, 81) – Nahir Oyal
Erton Fejzullahu – Amadou Jawo (Solignac, 62)

Ej inbytta: Hampus Nilsson, Marc Pedersen, Petter Gustafsson

Skott i målställning: 0-0
Skott: 5-3
Hörnor: 4-3
Tilldömda frisparkar: 10-9
Offsides: 0-4
Gula kort: 2-2

 

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000481655977 Kevin Daniel Kadre

  Förstärkning till försvaret direkt, innan det stänger i midnatt! agera, men bra 2:a halvlek

  • FyDig

   Almebäck?

 • Freo83

  Ännu en säsongstart där drömmar och förväntningar kraschlandar….Men vi måste stötta vårt DIF nu och hoppas att detta var årets sista och enda djupdykning. Bryt ihop och kom igen… Alltid oavsett…även fast det just nu bara är tungt….jävl…tungt…

  • fingerpointer

   Alltid oavsett..bra där Freo….skall bara torka tårarna

  • Klockrent

   Tänkte först gå in och totalsåga allt och alla här…men men Vi får f..n nu jävl…visa vem som har de bästa fansen Alltid oavsett!!!

   • fordfocus

    Synd att det inte räcker att ha de bästa fansen. Det är OK att såga spelet – det är klubben och skölden vi aldrig kan svika. Jag har varit trogen DIF i snart 60 år och kan aldrig svika våra färger, men ha åsikter om spelare och spel måste vi få ha. Våra representanter ska ha god klass och brinna för DIF med samma intensitet som vi fans gör, eller hur?

    • Fredde_E

     Exakt, det som utgör en trogen supporter, man sågar som sagt inte klubben utan dom som ska prestera som stab och spelare ska vara beredda på kritik.

 • PatoAlexandre

  Två kantiga mittbackar går inte att ha bredvid varandra.

  • Juan Salenko

   Är väl inte direkt mittbackarnas fel i nåt läge? Gillar inte att hänga ut spelare, men Nyman på ena, Arvidsson på andra, och allmänt riktigt uselt av mittfältet att släppa igenom spelare med fart hela tiden, bara en gång som någon ens försökte bromsa avancerande spelare.

   Men det är fan ingen katastrof, dålig inställning över lag, rädsla? Bryt ihop och kom igen

   • Klangen91

    Så du tycker inte 3-0 är en katastrof? Jag ser på det så här, under försäsongen är vi obesegrade, vi möter inte något värstingmotstånd direkt och nu när vi sätts på test ordentligt så står vi där och ser dumma ut, typ. Jag vill inte peka ut någon som gjorde en horribel insats idag utan kan bara konstatera att markeringen utav våra 2 backar i mittlåset inte dög idag i minst 2 utav mållägena, sen håller jag med om att våra innermittar kunde gjort det bättre defensivt. Men, Östberg känns som en avdankad spelare i dagens match och Emil kändes smått osäker vilket vi inte är vana vid.

    Slutsats, in med Marc istället för Mattias hemma på stadion, så får han ett kungligt välkomnande dessutom!

    Nu kämpar vi, bröder & systrar igenom den här skiten och tar tre pinnar hemma den 8:e!

    • Juan Salenko

     Vad för markeringsmiss i mittförsvaret? Det är yttermittfältare som kommer in i banan som ligger bakom alla 3 målen, alla gånger från vår högerkant, ska de markera spelare uppe på mittfältet?

     • Klangen91

      Jag kan ju givetvis ha fel, men på min stream med halvtaskig kvalité så trodde jag det var Emil eller Mattias som ”jagade” Accam. Men du har säkert rätt, i så fall så oavsett vem så var det allt för dålig markering, my bad om det var fel spelare!

     • Juan Salenko

      Nyman som missar första målet, Amartay hamnar efter på ena målet. Emil som styr in ena målet när han försöker täcka skott. Arvidsson som gjorde en bra match på det stora hela kommer lite snett in på ena målet. Om det är något man ska klaga på så är det att samspelet inte fungerar helt och att man inte är mer aggressiva och stöter, men det kan ju även slutat med att man säljer sig helt och blir överspelade istället.

  • fordfocus

   Pedersen måste vara given nästa gång.

  • FyDig

   Almebäck kan vara svaret

 • Hejadif

  Starta med Span nästa match!

  • fordfocus

   Allt annat är tjänstefel.

 • Kalle Kabia

  Längtar ni tills hockeyn börjar?

  • Martin Engström

   Nej verkligen inte.

 • fordfocus

  Vad är försäsongsresultaten värda en sån här dag? Inte ett jota. Avklädda och utskåpade står vi där och orkar knappt gråta – ”Är det den här nivån i Allsvenskan? Det kunde väl någon ha berättat innan!” HIF mötte ett nervöst damlag, som inte markerade sina motspelare och inte rörde på rumpan eller tog ett polkasteg när vi hade bollen. Pågarna kunde lugnt spela sig fram till den ena farligheten efter den andra – vi lät dom hållas och backade och backade. Ännu mer ledsamt var att se oförmågan att skapa ett eget spel – fotboll bygger på rörelse till fri yta där man kan vara spelbar/avlastningsgubbe för kompisen och där var vi usla. Sen saknar vi snabba spelare (Peter Mikkelsen undantagen). Modern fotboll handlar om snabba räder utan evinnerliga sidledspass/bakåtpass och vi har inte farten. Erton må vara omskriven/uppskriven, men han agerade trögt, ibland lojt, och HIF tog lekande lätt ifrån honom hans vapen.
  Inte mycket beröm att dela ut – Peter M, Brian S, Andreas J var godkända.

 • Juan Salenko

  Vi kan bättre och kommer vara bättre, bara se till att ta med pjucken in på plan från start istället för att gå in så tveksamma. Kämpa Djurgården

 • Martin Engström

  Nu måste ni agera på spelarmarknaden! En mittback MÅSTE in innan transferfönstret stängs.

 • hannes94

  kanske skulle chibsah spelat mittback ändå. värre än det här hade de nog inte blivit. försvarspelet var ju inte värd nån stående ovation direkt

 • Blue_Saints

  Alltså vi kunde fått Peter Larsson men fick Östberg istället, han är ja, mindre bra…

  • Juan Salenko

   Betala de pengarna för en spelare som varit skadad i stort sett hela karriären är lite självmord, vill ju inte göra en Shaaban/Maestro av det hela…

   • Blue_Saints

    Nu är jag inte med, vem har varit skadad i stort sett hela karriären?

    • Juan Salenko

     Peter Larsson, killen har bland annat diskbråck… var bland annat osäkert in i det sista om han ens skulle starta idag

  • FyDig

   Almebäck vill lånas ut!!!!! Kan va något

 • ViktorDenStore

  Så det blev alltså 4 miljoner kronor och tre mål i baken för att sälja Toivio?

  • NoNo

   Tror du vi hade något val? Är 99% säker på att det var en vidareförsäljningsklausul som tvingade oss att sälja vid bud över 4 millar… MP sa ju själv i en intervju att det var skit att han försvann så nära säsongen.

   Kom igen..

   • ViktorDenStore

    Det är klart det kan ha varit så att en försäljning var omöjlig att undgå, men då bör man ju ha gjort klart med en vettig backup.

  • Fredde_E

   Det jag sa vid försäljningen, tappa den enda stabila mittback vi har förutom Marc är självmord.
   Om man nu ”tvingas” sälja Toivo så får man öppna stor plånboken och skaffa en minst sagt lika bra ersättare för det finns inte inom DIF i nuläget.

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=701637336 Lucas Åkerlund

  Jag vet inte men jag tyckte spelet ryckte upp sig betydligt mycket mer när adde och Luis började hota i djupet, än vad man gjort i första. Sen måste man gå in hårdare på mittplan, ska de komma förbi ska de iaf bli jagade

 • Bengrot

  Det är väl bara att se fram emot en ny nionde plats. Laget ser verkligen inte bättre ut än förra året.

 • http://twitter.com/DavidNilsson72 David Nilsson

  Sjukdomen heter ”bekvämlighet” Och botas enbart med kriga, kriga, kriga….

 • DIFilur

  Dra inte för stora växlar av det här. Det har gått en match. Att förlora borta mot Helsinborg är ingen katastrof. Många lag kommer att göra det. Visst, det fanns lite att önska försvarsmässigt. Men jag är övertygad om att detta inte är vårt första mittbackspar när Pedersen är helt redo. Han spelar kanske redan mot Mjällby.

 • http://twitter.com/DavidNilsson72 David Nilsson

  Vi har en spännande och intressant trupp i år, om än lite tunn.(Den är definitivt inte tunnare eller sämre än gais trupp som låg topp 5 efter halva säsongen under Manges ledning) Men det är inte där problemet ligger. Så väl tränare som spelare måste lägga FOKUS på vad dom gör på plan VARJE match! Man får inte tänka på vad som händer om man förlorar matchen, vad som händer om man förlorar en bollduell eller om man ska gå upp tätt i press eller inte. På träningen ska man nöta in allt detta så att man inte tvekar under match. Alltså FOKUS på din uppgift: Ta markering, ta löpning, gå in i duellen för att vinna den, skjut bollen i mål, då vinner du matchen.
  Bara för att du tar på dig en tröja och ett par fotbollsdojjor så är du ingen fotbollsspelare om du inte medvetet fullföljer din uppgift. Oavsett om du är proffs eller amatör. Då sparkar du bara boll….Mitt kära älskade Djurgården måste börja spela boll inte bara med panna och fötter utan med hela sin själ och hjärta som alla fans sjöng med i Helsingborg denna premiär kväll.

  • fordfocus

   Jag instämmer till 100%. Felet mot HIF var att INGEN markerade, INGEN tog löpningarna som visade kompisarna adressen på passningarna. Våra gubbs tog löpningen EFTER att bollen slogs och inte FÖRE som är grejen. Jag är inte helt säker på att allt detta kan nötas in på träningarna – det kan vara lite spelförståelse och talang med i bilden och det mesta av det står farsan och morsan för.

 • Guest

  stort cred till Dif klacken , men negativt var att , sluta för bövelen sjunga DRICKA bärs ramsan o speciellt i 10 min. tror ni det gör spelarna extra taggade? kom igen nu fyll stadion den 8:e!

 • Guest

  Så jävla besviken på insatsen idag , här sitter man och ser framemot premiären men nej det blir en plattmatch.. kan dom inte åtminstone göra 1 mål till tröst för alla nedresta supportrar?. så dåligt.. var tacksamma och bjud på bra fotboll!, spelarna sov ju i första halvlek , hade hoppats på en ännu bättre premiärmatch än den förra året mot elfsborg , att vi skulle va ännu bättre o vinna matchen. men vi sköt ju fan knappt! skjut mer! sluta dräll.. tack för mig

 • Michael Sjöblom

  En förbaskad klubb som existerat i 122 år lägger inte näsan i vädret för en simpel torsk. Däremot har laget vunnit mer än förlorat i ett sekel. Att börja tokvärva löser nog inget. Spela ihop en startelva för fasen, käre MP, och skapa en kontinuitet istället. Som för två år sen,och då med betydligt sämre spelare. Jag visste att jag skulle sakna Kebba C. Hade behövts idag. Men vad fan – det är en ny match snart.

 • JoakimSvensson

  Grabbar, vi ska tänka positivt. Andra halvlek visade många bra saker. Anfallet var lysande.

  • Christian Lindberg

   Förutom att vi inte gjorde mål då…som vanligt.

 • DIFalltidOavsett

  Tråkigt med en start som denna, laddat oerhört inför säsongen men så blir starten så här. Kan dock bara bli positivt efter detta, Marc in i mittbackslåset och Pablo på kanten så ska det kunna ta sig. Tråkigt med 3 ”misstag” som leder till målen, 1:a är kanske inte mycket att säga om men tycker att Peter ska ha bättre koll där, vid de två andra så låter vi ju Accam gå fri mot mål utan press trots att vi är 3-4spelare som bara faller. Slipa på detta Pehrsson och titta gärna också på en eventuell mittback nu innan fönstret stänger, trots ekonomin så är detta ett måste!

 • DIFilur

  Du klagar på spelarnas inställning. Hur fan är det ställt med din egen inställning??? Du är ingenting annat än ett stort skämt till supporter.

 • DIFilur

  Tror du inte dom ville vinna eller? Fjant! Ta en titta på alla dina kommentarer här. Inte en enda positiv kommentar någonsin. Bara gnäll hela tiden. Nä du! Jag tycker synd om dig faktiskt. Du verkar ha ett deppigt liv. Själv ser jag fram emot kommande matcher och jag kommer STÖTTA laget oavsett resultat.