Ike Fofanah lånas ut

Djurgården lånar ut ghananen Ike Fofanah till division 2-klubben Arameiska Syrianska / Botkyrka IF under våren.

– Vi jobbade hela 2012 med hans rehabilitering och det gick precis enligt planerna så han var tillbaka knappt ett år efter att skadan inträffade. Vi har investerat väldigt mycket tid i det här och är glada över att vi har lyckats, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson.

Sakta men säkert har träningen intensifierats för 18-årige Fofanah som kom skadad till Djurgården men nu går för fullt på passen.

– Med en så lång frånvaro som han har haft är han långt från vår startelva. Det viktiga för honom nu är nu att han kommer igång och spelar regelbundna matcher och därför har vi hittat den här lösningen som jag tror blir väldigt bra för honom. Förhoppningsvis blir han snabbt en viktig spelare för dem och då kan vi göra utvärderingen på hur långt han har kommit ikapp det som vi rekryterade honom för, säger Magnus Pehrsson.

I Armeniska Syrianska finns redan Kristijan Cosic och Sasa ”Salle” Matic som lånats ut från Djurgården samt tränarna Johan Wilny och Dali Savic med gedigen Djurgårdsbakgrund.

– Det är så klart positivt. Det gör det lättare att hålla koll på våra utlånade spelare och vi vet att träningen påminner om det vi själva gör, säger Pehrsson.

DIF FOTBOLL

 • Fredde_E

  Hmmm världsspelare som får rehab matchas i div2, känns lite långt ner i systemet om han nu var så bra som det lät när han kom hit.

  • Andreas Ståkkholm Koskinen

   De enda som sagts var att han vann skytteligan i Sierra leone. Annars har det ju varit extremt tyst.

  • Marcus Andersson

   Han har ju varit skadad hur länge som helst, klart han är rostig och jag tror verkligen på honom.