Magnus Pehrsson och Tommy Jacobson avgår

Magnus Pehrsson avgår som manager i Djurgården Fotboll med omedelbar verkan. Som en direkt konsekvens av omständigheterna kring detta väljer även Djurgården Fotbolls styrelseordförande Tommy Jacobson att lämna sin post.

Magnus Pehrsson lämnar sin post som en omedelbar konsekvens av ett direkt hot mot honom som anställd inom Djurgården Fotboll och som privatperson. Hoten har uttalats via telefon efter förlusten mot Elfsborg men också under ett oannonserat besök i samband med tisdagens A-lagsträning där tre personer från en inofficiell supportergrupp uttalade sin besvikelse över de sportsliga resultaten. Samtidigt poängterades i hotfulla ordalag vilka konsekvenser fortsatta dåliga resultat skulle få för Magnus Pehrsson som person. En händelse som polisanmälts av Djurgården Fotboll.

Den brist på motivation och passion för sitt arbete som Magnus Pehrsson känt efter detta har lett fram till hans beslut att med omedelbar verkan lämna sin tjänst i föreningen.

– Hela situationen är naturligtvis både obehaglig och olycklig. Det långsiktiga arbete som jag lagt ned tillsammans med spelare och ledare, från ungdomsfotboll till a-lag, påverkas nu drastiskt av några enskilda individers brist på respekt för föreningen och mig som person. Som situationen blev efter måndagens och tisdagens händelser kändes min situation, både privat och som manager inom Djurgården Fotboll, ohållbar och jag har därför tagit beslutet att lämna föreningen. Jag hoppas nu att det här blir en stark signal för att detta aldrig mer får hända inom en förening som Djurgården, som jag har ett stort hjärta för. Jag vill samtidigt passa på att tacka alla bra supportrar för ert stöd genom åren, säger Magnus Pehrsson.

Som en direkt följd av orsaken bakom Pehrssons beslut väljer även Djurgården Fotbolls styrelseordförande Tommy Jacobson att lämna sin post.

– Att Magnus känner sig tvingad att avgå, var för mig personligen droppen som fick bägaren att rinna över. Jag brinner verkligen för denna förening och har under de senaste tre åren varit med och kämpat för att få den på fötter igen, både ekonomiskt och sportsligt. Att det finns människor som så totalt går emot både föreningens och samhällets demokratiska principer, är helt oacceptabelt för mig i min roll som styrelseordförande. Det är mitt skäl till att jag lämnar posten och jag hoppas att det sätter igång en rannsakan inom dessa supporterkretsar, att de faktiskt börjar se konsekvenserna av sitt beteende och inser effekterna och de direkta skadorna detta vållar Djurgården Fotboll, såväl anseendemässigt som ekonomiskt. Jag kommer att fortsätta stötta föreningen i det viktiga arbetet med Djurgårdsandan som trots allt är klubbens framtid, säger Tommy Jacobson.

Djurgården Fotboll beklagar innerligt och djupt att två av de viktigaste personerna i föreningen, ur ett sportsligt och engagemangsmässigt såväl som långsiktigt ekonomiskt perspektiv lämnar oss. Det skapar en känsla av bedrövelse och ett hål av sorg i Djurgårdssjälen.

Det formella beskedet om Tommy Jacobsons avgång meddelas valberedningen under måndagen. Tommy Jacobson kommer under en period finnas tillgänglig för föreningen, i syfte att göra en sådan bra överlämning som möjligt.

I morgon, lördag, spelar Djurgården en mycket viktig match mot Syrianska på Stadion. Två av våra viktigaste kuggar kommer inte att vara med på grund av yttre påverkan, hot och destruktivitet. Djurgården Fotboll är i chock, men vi kämpar vidare och kommer aldrig att vika från Djurgårdens värdegrund: Glädje, Värdighet, Respekt – Alltid Oavsett.

DJURGÅRDEN FOTBOLL

 

 • Mathias Wahlgren

  Tragiska människor det finns.

 • Kalle Kabia

  Är det här vad som kallas Djurgårdsandan?

  • Gustaf_DIF

   Skitkul din pundare

 • http://ljusetitunneln.tumblr.com/ Diegito

  Jävla skit också!!! Trött man blir på allt negativt skit som inte har med det sportsliga att göra! Tycker vi supportrar ska ta och ransaka oss själva ordentligt! Titta på hur vi skadar den klubben vi älskar! Vi har alla ett ansvar!

 • Martin Engström

  Helvete!

 • http://twitter.com/JakobLundblad Jakob Lundblad

  fan….. tack för allt Magnus och Tommy!

 • Bluemooon

  den här klubben gör allt för sina supportrar, men de här snorungarna som bara förstör för hela klubben, andra fans och för svenskfotboll. Sen finns det några få idioter som gång på gång visar deras inkompetens! är så jävla trött på såna här personer som inte visar respekt för sin förening!

  AVGÅ DFG

  • XBand

   Ja, det enda som skulle kunna rädda den här situationen på sikt är att DFG går ut officellt och säger att de lägger ner sin ”verksamhet”. Man undrar ju hur DFG ser på nyrekryteringen av en tränare till DIF – tror de att det finns någon med tränarutbildning som vill ställa upp här näst?

 • Äkta djurgårdare

  Vågar ni inte gå ut med era namn ni som hotar … ynkryggar som bygger upp en idenitet på att vara dumma i huvudet , Patetiskt

  • Siluro123

   Vad tror du dessa element är fegare än FEGA

 • Guest

  Vi har spenderat mer än de flesta klubbarna i sverige ändå så ligger vi sist klart det är MPs fel, spelarmaterialt finns (delvis).

  Att huliganer gör som de gör är katastrofalt och får inte hända men just med den här incidenten tror jag mer på att det är en del av det stora aspektet.

  Jag vill förklara mig lite bättre det huliganer gör är inte okej någonstans det jag menar är att det kanske var sista droppen för mp men att han ändå skulle bli sparkad under veckan.

  • Nicklas W

   Att tvingas avgå efter hot är så fel som det bara kan bli, ingen är nöjd med inledningen, men vem fan kommer vilja ta över nu tror ni?

   • ejaay

    U21 tränaren i allafall vid tillfället, Han har gjort ett rätt bra jobb.

  • Mats

   Även om det är som du säger så är det fullständigt vansinnigt att bli utsatt för så allvarliga hot att man inte kan stanna på sitt arbete. Eller tycker du det är ok eftersom du inte nämner ett ord om det?

   • Erik Kallin Eliasson

    Det gör han ju iofs… ”att huliganer gör som de gör är katastrofalt och får inte hända”… Hur tolkar du det? Tänk efter först innan du skriver något i fortsättningen.

  • Siluro123

   Du är fan korkad i huvet grabben!!

   • ejaay

    läs igen redigerade för att förklara mig lite bättre.

    • Siluro123

     Detta handlar inte om hur det gått för MP som tränare utan att han blivit hotad av drägg och då borde inte du börja snacka om att MP inte räcker till!! Dessutom verkar det inte som det går att förklara för dig, du hajar nog inte ändå.

     • ejaay

      Tror dessa hot kommer rätt konsekvent och jag är helt emot allt detta, Det ska inte hända! Däremot tror jag att han inte skulle avgå om det hade kommit ett hot efter en förlust match om dif tagit lite mer poäng(visserligen skulle troligen inte hoten finnas där, men det har hänt innan.)

 • Nicklas W

  Fy fan alltså…ni idioter som hotat, dra åt helvete era jävlar….fan vad mycket ni har förstört, hoppas ni är nöjda mer er själva era jävla svin

 • HeatherStreet

  Nu kan jag GARANTERA att det blir fritt fall för Djurgårdens IF Fotboll. Ni som ligger bakom detta, samt det som hände i primärmatchen på Stadion är personligt ansvariga för detta. Jag kommer aldrig förlåta er som grävt graven för mitt kära DIF…..ALDRIG!!!!!

 • Michael Litzell

  Hemskt… Enda ordet som jag finner. Hemskt.

 • Andreas

  Jävla muppar!!!

 • Eyore

  Hot är aldrig ngnsin ok mot den som försöker jobba för Djurgården, hur dåligt jobb denna än gör.

  Däremot kan det vara rätt och t.o.m. nödvändigt med krav på avgång men en sådan process ska skötas demokratiskt.

 • http://www.facebook.com/jockewissing Jocke Wissing

  Fy fan – idag skäms jag över att vara djurgårdare. Några få individers bristande respekt för föreningen riskerar hela klubbens fortsatta framtid på elitnivå.Dags för oss supportrar att stå upp för klubben vi älskar.

 • JD111

  Helt rätt att TJ avgår. Tyvärr att det ska ske på det här sättet!

  • alltid oavsett

   hur kan du säga att TJs avgång är rätt när han bidragit med miljoner till DIF?

   • JD111

    Klubben är för fan i fritt fall!

  • Nicklas W

   Hur är det rätt? vad blir bättre av att han avgår?

 • http://www.facebook.com/janne.hans Janne Hans

  Fyfan…..

 • Fredde

  snart går spelarna också ;|

 • Tobias Linder

  Sorgens dag för mitt DIF!! Tack för allt Magnus Pehrsson och Tommy jacobsson! Måtte idioterna som orsakat dethär gå och bli ihjäl slagna!

 • Gustav Jonsson

  Tråkigt! Förstår att han lämnar. Hot är aldrig OK, och hoppas de personer som gör detta någon gång vaknar upp. Extra trist då jag hade en känsla av att vändningen var på väg imorgon.

 • alltid oavsett

  Helt jävla sanslöst att vissa DIF supportrar saknar så mycket värdighet.. kasta päron och hota sina tränare är väl fan heller rätt sätt att nå framgång.. patetiskt

 • smeknamn1

  Det här är så jävla tragiskt. Skäms ögonen ur mig. Fyfan. Hur kan man tro att man hjälper klubben man lever för genom att hota dess främsta företrädare och göra alla spelare och ledare inom klubben rädda och osäkra? Helvete.

 • Äkta djurgårdare

  varför viker ni er för dessa , ni vet ju vilka det är , man skall faktiskt polisanmäla dessa personer så att dom får straff, Om alla bara viker ner sig så vinner idioterna, dom är inte så modiga egentligen, dom vågar ju inte ens tala om för alla vilka dom är, SNÄLLA häng ut alla i DFG med namn och bild , så är dom inte så många sen,,,,Riktiga Djurgårdare viker sig aldrig

  • fordfocus

   Instämmer med dig, Äkta Djurgårdare, och hoppas innerligt att dessa sluskar blir offentliggjorda och kännbart straffade! Låt dom få känna vreden från oss tusentals ÄKTA supportrar – en dos av deras egen medicin! Jag hoppas att spelarna nu går ut och spelar för Magnus och Tommy med kallt huvud och hett hjärta även om dom kanske hellre skulle ha velat möta tre sluskar innanför eget straffområde och glatt tagit ett par utvisningar!

  • Johan

   Jag tror inte det handlar om att vika sig. Oavsett om man tar hotet på allvar eller inte så är ju glädjen för det man gör totalt död. I övrig håller jag med dig

 • Fredde_E

  Finns det inte en säkerhets organisation inom DIF som ska finnas tillhands för ledare och spelare ?
  Borde dom inte backat upp ledarna ?
  Sen kan jag bara hålla med övriga, riktigt pissigt att det ska gå till såhär även om man inte tycker MP levererat.

 • alltid oavsett

  Helt jävla sanslöst att vissa DIF supportrar saknar så mycket värdighet.. kasta päron och hota sina tränare är väl fan heller rätt sätt att nå framgång.. patetiskt

 • Daniel

  mår illa. det här var det absolut värsta som kunde hända.

 • http://twitter.com/cmagdotse Magnus Gustavsson

  Fega kräk, ni som har uttalat hoten. Vem fan ger er rätten att uttala er för alla supportrar. MP och Tommy är det bästa som har hänt föreningen på länge. Det känns tomt.

 • http://www.facebook.com/people/Tony-Nilsson/732649435 Tony Nilsson

  Pinsamt och b(RÅTT)sligt

 • Silven

  Man kan inte annat än att ha full respekt för MP:s och Jacobssons beslut. Detta är troligen det mest bedrövliga som kunde hända i detta bedrövliga jävla läge vi redan är i. De ”supporterfraktioner” som ligger bakom hoten är ett hån mot begreppet supporter. En supporter stödjer en klubb, men det kan aldrig rättfärdiga hot mot någon, varken inom eller utom fotbollen. Hur stor fotbollen är, är människan alltid större och viktigare.

  Framtiden för DIF Fotboll ser så fruktansvärt mörk ut.

 • Christer Svensson

  Idioterna som tycker de har rätt att trotsa demokratiska beslut har ”vunnit” ännu en gång. Magnus Pehrsson och Tommy Jacobsson avgår efter hot från avskummet. Jag har Djurgårdens IF djupt i hjärtat men dessa individer föraktar jag. De känner sig väl stolta men jag hoppas att samtliga andra medlemmar visar sin avsky. Det är en sorglig dag inte bara för DIF utan för det demokratiska Sverige.

  Tack Magnus och Tommy för det arbete som ni lagt ner i denna fina klubb.

 • D1891F

  Som jag känner nu kommer jag inte gå på några fler matcher i år, vi var på gång med ett långsiktigt satsande så väl ekonomiskt som sportsligt, men med detta så tappar jag allt hopp.

 • Guest

  Ännu en gång visar DFG vilken cancersvulst de är för vår förening. De vill gärna se sig som någon slags elit när de i själva verket tillhör bottenskrapet på alla sätt och vis. Nu är det hög tid för oss riktiga supportrar att ta avstånd från kräken och jag kräver att Järnkaminerna går i bräschen.

 • Tjungen

  Häng ut horungarna i DFG som gjort det här. Sedan kan vi besöka dom på deras ruttna arbetsplatser i köket på Donken ute i Haninge och hota dom att avgå. Det är väl så det funkar? Anti-demokrati? Några dåligt uppfostrade muskelberg som saknar spärrar och tror att dom är större än klubben?

  NIIIIIIIIIIIIIIIII KAN DRA ÅT HELVETE

  • Nicke

   Hur kan du vara så säker på dfg är inblandande? kan lika bra vara några mongon från någon annan gruppering som är skyldiga till detta.

   • Tjungen

    3 14-åringar från Sophialäktaren Tifo eller? Vakna.

 • Siluro123

  Se till att MP vittnar mot drägget som hotat och att de blir avstängda från Djurgårn’ matcher for ewer och lagförda av polis o åklagare. MP du måste se till att det blir så annars står din efterträdare där om ett tag igen!

 • Joachim Almquist

  Vilka vidriga äckliga as som hotar!!! Resultaten har inte gått vår väg men det handlar om fotboll, inte liv och död.

 • Siluro123

  MP jag kan förstå det är tufft och bli hotad men skall man böja sig för hot o terror frågar jag mig?

  • DIFilur

   Tänk om dom menar allvar då och dödar honom om vi förlorar mot Assyriska. Den risken skulle inte jag våga ta.

   • Gustaf_DIF

    Jo för det skulle dom ju verkligen göra.

    • Siluro123

     Klart dom inte skulle

     • Gustaf_DIF

      Var ironisk

     • Siluro123

      Gustav det finns så många konstiga här så man anar iband inte irionin :)

     • Gustaf_DIF

      Antar det

     • Fredrik II

      Klart att de inte skulle, men de skulle mycket väl kunna ge honom rejält med stryk. Värt det? Knappast…

 • Guest

  Detta kommer inte direkt hjälpa DIF sportsligt…. fyfan

 • XBand

  Nu är det jäkligt många som är inne och stödjer MP här. Var var ni efter Elfsborgsmatchen när det bara var muppar som ropade på avgång här?

  • PuddingS

   Det är en sak att ropa efter MPs avgång, en helt annan att hota honom till att avgå.
   Må så vara att han har gjort dåliga resultat, må så vara att klubben eventuellt klarar oss bättre med en annan tränare. Det är skitsamma det är aldrig okej att hota någon människa på detta viset!
   Skulle MP bort ska det göras efter ett genomtänkt beslut där det finns en riktig ersättare klar.

   Så jävla less på sån här skit rent ut sagt!

   • XBand

    När man skapar energi kring negativa saker som att ropa på avgång så får det konsekvenser, tex genom att DFG snubbar tycker sig ha mandat att göra det de gör – så om man har babblat om att MP ska avgå så kan man ta sig en funderare idag, tycker jag. Som supporter ska man stödja sitt lag – det är styrelsen som har insikt i verksamheten och förståelse för varför det går som det går – och som ska ta beslut om avgångar.

 • Johan

  Varje gång det händer är det som att något av mig lite tynar bort. Jag känner uppgivenhet, ilska och sorg. Som jag precis har blivit bestulen på något jag älskar. Igen.

  Efter den avbrutna matchen mot Mjällby var jag arg. Efter idag känner jag mig bara tom. Sportsliga motgångar kan jag hantera, det här är så mycket svårare.

  Värderingar som Glädje, Värdighet och Respekt. Djurgårdsandan. Det låter bra men det är inte vad jag känner speglar vår ”supporterkultur” just nu. Det finns så mycket hat och ilska i det man hör på läktarna att det överskuggar mycket annat.

  Tyvärr är det lätt att skylla på några få men något fundamentalt måste förändras. Annars kommer det alltid finnas några som går över gränsen. Alla har rätt att vara kritiska, det är jag också. Men vi sluter upp bakom varandra, vi fortsätter kämpa. Tillsammans.

  Avslutningsvis vill jag bara säga att jag hatar inte AIK, jag skulle aldrig skrika ”jävla hora” till varken domare eller motspelare. För om det är det som gör en till Djurgårdare…nej, då är jag nog ingen Djurgårdare. Men jag älskar mitt Djurgården. Även när det gör ont. Alltid. Oavsett.

 • Anders Ernblad

  Fega, tragiska, ynkliga små människor som saknar inre gränser tillåts styra det som händer i vår förening.

  Tack Tommy! Tack Magnus! Tack för allt ert engagemang. Tack för allt det arbete ni lagt ner. Jag förstår era beslut. Man jag hade hoppats att ni aldrig skulle behövt fatta dem.

  Jag är stolt över att var Djurgårdare. Ni som står bakom detta är inte, har aldrig varit och kommer aldrig att vara Djurgårdare. I era förvirrade hjärnor rationaliserar ni säkert era handlingar med ord som ”engagemang”, men det är inget annat an kriminalitet och ren skär dumhet. Ni har inget i den här föreningen att göra.

 • Gustaf_DIF

  Faaan! Era tragiska jävlar som hotar och kastar päron! Avgå

 • http://www.facebook.com/jakob.hermansson.7 Jakob Hermansson

  Så oerhört sorgligt. Jag känner bara tomhet just nu. Jag är varken stor eller stark och jag har aldrig varit i något slagsmål men om jag träffade på de avskum som låg bakom detta hade jag velat slå dem på käften, även om jag inser att jag då hade sjunkit till deras usla nivå. Jag hoppas innerligt att mitt kära DIF aldrig mer behöver uppleva en dag lika mörk som denna.

 • http://www.facebook.com/valter.ardin Valter Ardin

  Det är sånt här som gör att man tröttnar på fotboll. Jag kommer alltid att stötta Djurgården men sånt här jag att man blir uppgiven. Jag är nästan gråtfärdig av detta. MP var framtiden i Djurgården. Besviken…

 • Per Lindgren

  Som AIK:are älskar man alltid när det går dåligt för lillebror men inte när lillebror skapar problem även för AIK. Smart gjort du/ni som hotade MP och du/ni som slängde in saker på planen tidigare. Det blir djävligt lätt att försöka driva frågan att det inte behövs så mkt poliser på arenorna nu. Hur var tanken där?

 • http://www.facebook.com/people/Felix-Futurum/100002534464821 Felix Futurum

  PSYKOPATI är en generell beteckning på en störd personlighet
  ifråga om känsloliv och vilja att följa sociala normer. De flesta så kallade huligan
  Djurgårdssupportrarna med DFG i spetsen (och andra klubbars motsvarigheter till
  huliganklubbar) har en övertro på sin mentala kapacitet och kompenserar sin
  brist på intelligens och misslyckande i livet med att använda sig av våld och kriminalitet.
  När de till följd av sin störning begår onda handlingar har tyvärr psykopaten
  inte förmågan att känna ånger, utan kan tvärt om skryta med att ha kommit undan.

  Dessa våldsbenägna och fega psykopater är människor som
  aldrig lyckats med något och alltid hittar något eller någon att skylla på när
  saker inte går som de vill. Istället för att hjälpa till att hitta konstruktiva
  lösningar tar deras små primitiva reptilhjärnor över. Det hjälper tyvärr inte
  att de innerst inne vet att de är losers, utan de försöker kompensera sitt
  bristande tänkande genom hot och våld som får uppmärksamhet och som de tror respekt
  och makt. Egentligen så har de bara vårat förakt!

  Den stora majoriteten djurgårdssupportrar som älskar fotboll
  kan bekämpa dessa självdestruktiva och felvaggade människor genom att visa
  civilkurage och på alla möjliga sätt visa att de inte sympatiserar med dem,
  bland annat genom att peka ut dem när de ställer till elände. Överhuvudtaget
  borde alla våldsamma medlemmar i DFG och andra huligangrupperingar portas på
  alla matcher!

 • Bengrot

  Vilken tragedi, mitt Djurgårdshjärta blöder!

 • oscar G

  Tack Tommy och Magnus står till 100% bakom ert beslut. Det är tyvärr bara vi som förlorar på att ni kliver av. O

 • Oavsett

  Jag vill börja om säsongen..

 • http://www.facebook.com/Strombacken Patric Strömbäck

  Det går faktiskt inte att beskriva smärtan jag känner i mitt tjugotvååriga djurgårdshjärta.

  Tack Magnus och Tommy! Ni har gjort ett hemskt bra jobb.

 • http://www.facebook.com/JoacimForsenberg Joacim Forsenberg

  Briljant. Så jävla hopplöst när vi konstant skämmer ut oss.

 • http://www.facebook.com/alexander.gjorup Alexander Gjörup

  Fyfan vad tomt det känns just nu… VAD FAN SKA MAN GÖRA SOM EN VANLIG ÄRLIG SUPPORTER?

 • Hejadif

  Det är helt sjukt vilka jävla idioter som finns, snacka om att dra ner sitt lag.
  Och förresten, nu mot Syrianska tycker jag verkligen att vi ska hylla MP och TJ från läktaren.

 • diflecce

  Detta var det absolut sämsta som kunde hända. MP byggde något på lång sikt och jag är övertygad om att resultaten kommit med tiden. Nu är allt av MPs arbete förgäves, det känns oerhört tungt. I Magnus Pehrsson och Tommy Jacobsson hade vi en stabil grund i föreningen men nu är den borta. Jag var så entusiastisk för projektet och klubbens långsiktiga tänk men nu har några få människor berövat alla Djurgårdare på framtiden. Spelar ingen roll om vi vinner eller förlorar mot Syrianska, vi har ändå förlorat i långa loppet.

 • John

  Sjukt ledsen och besviken… tack alla som kastar in grejer på plan för att du/ni skämmer ut min fina klubb… tack huliganer för att ni totalt förstör min vackra klubb … funderar allvarligt på om det är värt att bry sig om fotboll mer… Hoppas att alla som gjort detta slipper få några hot på sitt jobb för att deras projekt/arbetsuppgift inte föll så väl ut som någon annan hade hoppats på… avskyvärt! Undrar om spelarna fått hot oxå? Vart ska detta sluta?

  MP & TJ kommer alltid finnas i mitt DIF hjärta!

 • Djurgårn tills jag dör

  Det är vi som är DIF. Vi som föds och vi som dör som Djurgårdare. Vi som år efter år fryser, svettas och älskar för vår förening. Många idrottsmän idag är inte DIF. Men då och då har vi fördelen att ha några sådan inom DIF. Ditt hör MP och TJ. Ingen i vår familj förtjänar att behandlas så här, även om vi är ett gäng som vart missnöjda med resultaten, det är ovärdigt och inte i närheten av de värdegrunden vi som djurgårdare byggt upp i generationer. Nu gäller det att sluta ledan och gå samman, på alla plan. För det är vi som är DIF, alltid oavsett, tills vi dör…