Dyster eftermiddag på Kopparvallen

Djurgårdens  blytunga inledning av Allsvenskan fortsatte med en ny storförlust på Kopparvallen. Åtvidaberg vann med 5-1 i en match där det mesta gick snett för blåränderna.

Ett intet ont anande Djurgården klev ut i vårvärmen på Kopparvallen med ett lag som hade ett par förändringar jämfört med den elva som startade cupsemifinalen mot Örgryte. Marc Pedersen klev in som högerback medan Peter Nymann gick upp som höger yttermitfältare samtidigt som Godsway Donyoh tog plats i anfallet istället för skadade Erton Fejzullahu.

DIF rivstartade matchen och Amadou Jawo rullade in bollen i Åtvids mål redan i första matchminuten efter Godsway Donyohs fina framspelning. Dessvärre var den assisterande domarens flagga uppe, reprisen visade dock att offsiden blåstes med en knapp, för att inte säga obefintlig, marginal.

I 6:e matchminuten var det åter igen nära ett blårandigt ledningsmål när Peter Nymann svepte igenom hela ÅFF:s vänsterförsvar och slog ett flackt inspel. Både Brian Span och Godsway högg direkt men krockade dessvärre när båda störtade fram emot bollen. Ett par minuter senare var det sedan hemmalagets tur att vara riktigt farligt framme när det ständiga orosmomentet Imad Zatara fick ett friläge efter en hörna men sköt metern över.

Efter den inledande chanskavalkaden bedarrade tempot något men i 19:e minuten kom matchens första mål. Imad Zatara slog en flack frispark som styrde i mål via Marc Pedersens fot bakom en ställd Kenneth Höie.

Uppförsbacke ånyo på bortaplan och DIF påbörjade jakten på kvitteringen. Det uppstod ett bra tryck och det skapades goda möjligheter: ett utmärkt frisparksläge precis utanför straffområdet som dessvärre slogs bort, hörnor som radades upp och Godsway Donyoh hade ett farligt avslut under en intensiv femminutersperiod.

Men eftersom fotbollen lagar sällan är konsekventa var det istället Åtvidaberg som skulle utöka ledningen i 36:e minuten genom Viktor Prodell. Symtomatiskt nog med ett skott som gick stolpe in bakom en chanslös Höie. Tvåmålsunderläge i halvtid således och tränare Martin Sundgren var markant missnöjd.
– Vi är sena i nästan allting, vi vinner inga dueller och de får lätt spela igenom oss där vi har sagt att vi måste vara mycket tightare. Det blir för stora luckor och vi hamnar på efterkälken.Offensivt så spelar vi inte heller framåt och vi har för låga positioner i vårt uppspel. Vi måste våga gå fram i våra positioner och våga göra lite aktioner, sa Martin till C More i pausen.

Bortaspelet har som sagt inte sett alltför roligt ut i år och i andra halvlek emfaserades den trenden ytterligare. Åtvidaberg inledde med att omgående göra 3-0 genom Tom Petterson vars distansskott seglade in bakom Höie. Bollbanan ändrades möjligtvis via en touch på Mattias Östberg och ställde Höie, men tre måls underläge var det lik förbannat.

DIF var i stort behov av ett reduceringsmål men det var Åtvidaberg som fortsatte att skapa farligheter. I ett försök att ändra matchbilden bytte sedan DIF in Luis Solignac i 56:e matchminuten men rullgardinen skulle istället dras ner ytterligare en bit när Imad Zatara satte 4-0 i 61:a minuten med ett tungt distansskott.

Och det skulle bli faktiskt bli ännu värre. Två minuter senare rullade Viktor Prodell in 5-0 efter att blivit frispelad i straffområdet och fullbordade en riktigt dyster dag för blåränderna. Strax därefter passade tränarteamet på att ge brasilianske nyförvärvet Pablo chansen att göra sin allsvenska debut, men DIF hade fortsatt svårt att komma till några riktigt heta avslutslägen. Istället var det Kenneth Höie som räddade DIF från att släppa in ett sjätte mål när han reflexräddade en nick från nära håll i 72:a minuten.

I 76:e minuten fick Höie sedan rycka ut igen när han med en fin benparad stoppade Martin Christensens friläge och ytterligare ett av få glädjeämnen denna dystra eftermiddag skulle också följa när Amadou Jawo reducerade i 80:e minuten. Simon Tibbling tråcklade sig igenom och la upp bollen för Jawo som tryckte in ett välbehövligt tröstmål.

Resten av matchen blev mest en transportsträcka även om Andreas Johansson var nära ytterligare ett reduceringsmål med ett tungt distansskott i 87:e minuten. Amadou Jawo var också centimetrar ifrån att styra in Pablos inspel minuten senare, men det kunde lika gärna blivit 6-1 med tanke på John Owoeris miss med i stort sett öppet mål i sista matchminuten.

Summa summarum fortsätter årets katastrofala bortafacit och målskytten Amadou Jawo hade av naturliga skäl svårt att glädja sig åt sitt mål efteråt:
– Vi kommer inte alls upp i någon slags nivå idag och det där målet betyder ingenting. Jag tycker att vi är med i början och skapar och har lite oflyt med målet som dömdes bort för offside. Men sen känns det som att de gör mål på alla sin chanser och vi gräver ner oss. Vi står inte upp ordentligt när det går emot i såna här matcher, konstaterade en besviken Jawo till C More efter slutsignalen.

Åtvidaberg-DIF 5-1 (2-0)

1-0 Imad Zatara (19)
2-0 Viktor Prodell (36)
3-0 Tom Pettersson (47)
4-0 Imad Zatara (61)
5-0 Viktor Prodell (63)
5-1 Amadou Jawo (80)

Domare: Andreas Ekberg
Publik: 6152
Varningar DIF: Mattias Östberg, Andreas Johansson
Startelva DIF:

Kenneth Höie

Marc Pedersen (Tibbling 48) – Emil Bergström – Mattias Östberg – Jesper Arvidsson

Peter Nymann – Andreas Johansson (k) – Yussif Chibsah – Brian Span (Pablo Dyego Da Silva Rosa, 62)

Godsway Donyoh (Solignac 56)

Amadou Jawo

Ej inbytta: Hampus Nilsson, Philip Sparrdal Mantilla, Vytas Andriuskevicius, Martin Broberg

Bollinnehav: 51-49
Skott i målställning: 0-0
Skott på mål: 8-4
Hörnor: 3-7
Tilldömda frisparkar: 11-8
Offside: 3-3
Gula kort: 0-2

 

 • JD

  HÄRLIGT GRABBAR! Men ni lönen tar ni så gärna emot, ni tycker kanske att ni är värda den…
  Krossade varje match, att ni inte skäms!
  Byt ut startelvan och låt bänken visa upp sig!!! Andreas Johansson…bra värvning

 • Fredde_E

  Målfacit efter 6 omgångar.
  2-16
  Att släppa in 2,6 mål i snitt känns riktigt uselt, bara norrping är nära på 13 insläppta, men då lyckas
  dom också trycka in 11.
  Ok om vi inte kan göra mål, men vi kan ju inte fortsätta släppa in såhär mycket det är ju riktigt dåligt.

  • solid

   det är total katastrof. måste vara sämsta starten ett lag i allsvenskan någonsin gjort.

 • Fredde

  Går inte att skylla på supportrar och päron längre. Nu måste saker hända i klubben.

 • martin.fogelberg

  Vi har tre spelare i truppen som håller allsvensk klass, nämligen Jawo. Mikkelsen och Fejzulah. Resten har inte där att göra.
  Årets Dif är det sämsta jag sett under alla mina år och då har jag följt Dif i 35 år. Jag tror att vi skulle hamna i de nedre regionerna i Superettan med det här laget om vi spelade där i år.
  Kan vi kriga ihjäl oss till en kvalplats är det en bragd men jag tror det blir svårt, tyvärr.
  Det gör jävligt ont att vara Djurgårdare nu.

  • Fredde_E

   Så går det när man inte vill ha fysiska järnkaminer i truppen.
   Keene hade kunnat vara en, men tydligen ville man lägga pengarna på annat.
   Nån typ av samba fotboll funkar inte längre det har väl bajen visat då blir det superettan…

 • DiF13

  ny tränare kanske? även om jag gillar sundgren o johansson så behöver vi någon ny!

  • gubben

   nej vi ger dessa tränare fortsatt förtroende. De verkar mer sympatiska än MP och jag tror att det inger en bättre lagkänsla

   • DiF13

    även om jag håller med dig i ditt resonemang så vidhåller jag min ståndpunkt. vi behöver en ny spelidé som rör om i grytan så att säga… kanske inte imorgon utan jag ger dem, efter eftertanke, mitt personliga stöd åtminstone mot mff men poängen måste trilla in snart

    • Guest

     klart vi måste ha en spelide, fattar inte varför vi ska jämt ha så svårt att få in en jävla spelide i DIF både i hockeyn och fotbollen har vi liknande problem. alla andra jävla lag har en spelide. helt jävla sjukt förfan

  • Guest

   ja iaf en huvudtränare dom 2 är inga huvudtränare bara assisterande! och det går alldeles för långsamt med att ersätta MP just nu , måste få in en tränare snabbare!

 • gubben

  man ska inte peka finger men vad fan hade man trott med MP som tränare? Ständiga tjatet om hur vi eftersträvade kontinutet när vi kastade om startelvan hela tiden. Hur man väljer att inte träna fys ordentligt under vårsäsongen. Är ni förvånade att våra spelare inte håller måttet och dessutom blir skadade?

 • nissemannen

  Allt och skylla på Magnus Pehrsson som sett till att DIf i år har den sämsta truppen på evigheter. Hoppas verkligen att han går arbetslös ett bra jävla tag och går ut med en offentlig ursäkt till alla djurgårdare..

  • Dif Forever

   Ja. MP/Kahled är ansvariga för denna trupp. Anders har ett ansvar, visst, men han har också samma trupp samt skadade spelare att förfoga över. Nej, det är snarare spelarna som måste höja sig rejält. De mål som skedde idag är rena juniormisstag. De vet det och det bekräftar Jawo. Vad hände med vytas, som skulle ersätta Toivio? Marc som skulle dominera i år, Östberg är mer en komplementspelare, inte given. Sen är det bara att fortsätta. Andreas J, Arvidsson, chipsa, Höje. Alla är MP’s och Kahleds killar. Ingen levererar. Där har vi orsaken.

   • solid

    idd

  • fotbollsfantast

   Nu ser vi resultatet av de 3 djävlarna som var till Kaknäs och förstörde
   vår fina förening. Alla som har något innanför pannbenet förstår att
   med hot når man inga resultat.Kan vi inte få bort DFG från vår förening
   så hamnar vi långt bort från ära och berömmelse

   • http://twitter.com/Peppret Peppret

    Herregud, ta itu med dina hjärnspöken. Det vi nu ser är resultatet av det USLA jobb som bland annat den där hariga snubben, du vet han som tog den enkla vägen avgick efter dimridån på Kaknäs – han som låg och lapade sol i Mexiko igår, utfört. Ingenting annat. Allt tyder på att vi åker ur Allsvenskan med buller och bång i år, och det gör vi för att beslutsfattande personer har gjort ett uselt jobb. Någon uttryckte sig bra för ett dygn sen här nedanför – ”Går inte att skylla på supportrar och päron längre”. Vakna upp ur din dröm.

    • fotbollsfantast

     Svårt att höra sanningen. Jag har sysslat med fotboll långt innan du blev torr bakom öron så jag vet nog bra mycket bättre hur det fungerar i en förening. Att hotet från dessa ligister har en stor anledning till det dåliga självförtroende som laget nu har förstår ju alla som har den minsta lilla känsla hur en människa fungerar, men om du tror att man lyckas genom hot då är du verkligen ute och cyklar.

     • http://www.facebook.com/mikael.hongisto Mikael Hongisto

      Så du menar att allt var bra innan ”hoten”. Eftersom du vet hur föreningar fungerar borde ju du veta att detta fall startat långt innan det du påstår förstört våran förening!

   • http://www.facebook.com/profile.php?id=100000804262572 Magnus Blomman Blom

    IDIOT!!

 • Oavsett

  Mot Örgryte såg man kamp och vilja, det såg skakigt ut stundtals med det fanns en glöd där. Idag fanns inget av detta. Otroligt uselt och under all kritik – bland det absolut sämsta jag någonsin sett – så här får det inte se ut! In med en riktig tränare och det på en gång!

  • Christian Lindberg

   Får jag bara tillägga att Örgryte är nykomlingar i Superettan som vi hade hyfsat flyt mot. I allsvenskan på bortaplan blir vi utskåpade.

   • Oavsett

    Får jag påminna om att detta Örgryte slagit ut flera allsvenska lag?

    • Guest

     so what vi skapar fortfarande inte mycket o när vi gör det har vi inte förmåga att göra mål bara inse vi är inte fan bra , o att vi hade tur på öis

  • Guest

   ja djurgårn är nog dom bästa i världen på att gå från en ganska bra match o prestation till helt urusel i nästa , bara DIF som lyckas med sånt …. blir så jävla less

 • http://www.facebook.com/peter.larsson.351 Peter Larsson

  Nu är det väl ändå dags att göra ngt? Nu har jag svårt att stå bakom er faktiskt. Helt bedrövligt. Vems lagbygge är detta? Just det ja, MPs. Men så klart, ni på DIF fortsätt att leta anledningar utanför kärnproblemet och vi är snart i superettan. Rannsakning nu! Det är det ENDA som kan rädda oss.

 • JD

  Riktig fingertopp känsla när tränarna satte in Pablo vid ställningen 5-0…Mourinho själv hade nog blivit imponerad.
  GE OSS EN FOTBOLLSTRÄNARE

  NI ÄR ETT RIKTIGT DÅLIGT SKÄMT!!!

  • Oavsett

   Varför skulle de inte sätta in Pablo vid 0-5? Det var knappast som om vi hade något att förlora på att sätta in en debutant i det läget.

   • Klangen91

    Det finns olika aspekter att se det hela ifrån.

    1. Att få göra sin debut, sitt första inhopp när det går rövdåligt när man blivit utlämnad gång på gång tidigare kan ju kännas som att man som spelare duger endast när allt annat kollapsar. Bra mental träning.

    Och/eller

    2. Att få debutera i 5-0 läge så kan fan inte mycket mer gå fel, hoppa in, eventuellt sätta nån balja i debuten och känna att du kan bidra med något positivt, din egen energi och forcera in ett eller två mål och få visa vad du går för när allt annat ser mörkt ut.

    Just a thought.

    • Oavsett

     Jag tror att tränarna tänkte att vi har inget att förlora, Pablo behöver speltid och han behöver inte känna någon press i detta läge eftersom matchen i praktiken är över och han kan därmed spela avslappnat.

     • Klangen91

      Ja det är ju givetvis det jag menar i min punkt ”2.”… Men man vet ju aldrig hur Pablo själv reagerar på att få hoppa in i 5-0..

     • Oavsett

      Nej, man vet inte hur han reagerar, just därför kan det vara en bra idé att ta reda på det. Se vilket typ av karaktär han är på plan, se vad han går för.

     • XBand

      Allt resonemang ovan grundar sig i att Pablo ev skulle kunna vara en frälsare – det är han ju inte. Skit i när han får göra debut eller inte han är en marginalspelare.

     • Klangen91

      Så det är fel att bry sig om sina nya spelare? Jag håller inte med faktiskt..

   • JD

    Du har en poäng i det.
    Vad jag menar är att är det dags att agera vid ställningen 5-0???
    Ska han vända matchen tänkte dom, eller bara göra ett alibi inhopp utan en egentlig chans till att bevisa sig då laget gett upp för längesen?
    Varför nu och inte i de tidigare matcherna då vi behövt offensiv och faktiskt kunde hämta upp, som tex Syrianska?
    Det pinsammaste är att vi är det bättre laget i matchen, ända tills dom gör 1-0, då lägger sig hela laget ner o bölar och låter det rinna iväg. Vårt försvar håller inte ens div.3 klass. Mittfältet är varken med hem eller upp i anfall.
    Det krävs en passning för att spela sig igenom hela vårat mittfält och så står dom där på hälarna. En tusenårig back som skulle lägga av och en som bara DIF tycker är en talang men som egentligen är helt värdelös på allt. Vad krävs för att man ska bli bänkad i DIF undrar jag, hur dålig måste man vara match efter match?
    Hampus Nilsson borde få chansen i nästa match, likaså Vytas, Pablo och flera andra som ständigt nöter bänk, dom måste vara fruktansvärt dåliga fotbollsspelare som hålls tillbaka utav de som startar….

  • waien

   hahhahahahaha

 • PekingDiffarn

  Jag vill se DIF-TV där chefsscouten berättar om alla fina nyförvärv han skaffat till årets säsong. Att det går åt skogen med DIF Fotboll förvånar mig inte det minsta. De bryr sig inte det minsta om oss som är medlemmar, jo de gör de när de behöver pengar, då kommer de ihåg oss.

  • Guest

   borde inte khaled också avgå eftersom MP drog? dom var ju bästa kompisar o fixade denna truppen tsm ?. han är ju stor anledning till det här skiten , byt ut khaled förfan om han inte redan dragit

 • Stafan Andersson

  Anders Johansson har under sin sejour som Assisterande/huvudtränare skrapat ihop 21poäng på 22 Allsvenska matcher. (0,95poäng per omgång)
  juli 2012 till nu.
  Om han fortsätter på sin post är det bara räkna ut hur många poäng vi kommer att skrapa ihop…

  IN MED NYA TRÄNARE NU!!!

 • Stafan Andersson

  Anders Johansson sejour som assisterande/huvudtränare måste ha den sämsta poängskörden någonsin.
  21poäng på 22 Allsvenska matcher. (sedan juli 2012 till nu)
  0,95p per allsvensk omgång

  Bara räkna ut vad den här mannen kommer att bidra med matcherna som är kvar…

  NYA TRÄNARE NU!!
  innan det är för sent.

  • Dif Forever

   Lägg ner detta Stafan. Tro inte att det hänger på Anders för tusan. Han har ett ansvar, visst, men han har också samma trupp samt skadade spelare att förfoga över. Nej, det är snarare spelarna som måste höja sig rejält. De mål som skedde idag är rena juniormisstag. De vet det och det bekräftar Jawo. Vad hände med vytas, som skulle ersätta tonvis? Marc som skulle dominera i år, Östberg är mer en komplementspelare, inte given. Sen är det bara att fortsätta. Andreas, Arvidsson, chipsa, Höje. Alla är MP’s och Kahleds killar. Ingen levererar. Där har vi orsaken.

   • Stafan Andersson

    Lätt att fortsätta att prata om MP & Khaled ansvar, när de inte ens är kvar.
    (tror Khaled får gå inom 48 timmar)
    Gäller att titta framåt just nu, och sluta älta massa saker.

    Vill minnas att MP pratade om att Anders J hade hand om försvarsspelet – (som är vårt största problem just nu), och att Martin S hade hand om anfallsspelet.

    mitt budskap är bara att alla ska ta sitt ansvar och sluta skylla på andra och prata om juniormisstag. AGERA!!!

    • Guest

     khaled måste avgå . han borde ersättas snarast eftersom han är idioten bakom det här stjärnbygget…

 • Oscar Nygren

  Känner mig helt tom just nu, vet inte om man ska skratta eller gråta. Hela föreningen från styrelse till spelare och tränare osar looser-mentalitet. Varför är det ingen i styrelsen som ser problemet och reagerar?
  Trots att luften är påväg ur en på riktigt så såg jag några bra saker idag:
  1. Klacken – stor eloge till alla som var där för att stöta. Trots underläge 3-0 så står ni upp ändå!
  2. Jawo – Gör vad han kan och är en av väldigt få som står upp. Och tack för att du i intervjun efter matchen inte drar till med några skitiga klyschor. Jag gillar att du verkligen uttrycker din besvikelse, det visar att du bryr dig!
  3. Pablo – Han kanske inte gör någon toppenmatch, men jag kan fan inte se varför vi ska spela med Broberg framför honom?
  Nu måste styrelsen börja agera, det kan inte få fortsätta såhär längre. Har dom/ni inte satt några sportsliga krav överhuvudtaget? In med en riktigt hård, arg och grinig tränare som kan få fart på spelarna. Det här ”daddandet” håller inte!!!

  • DaviDIF

   Håller med dig på alla punkter. Jag föreslår att man försöker få tillbaka Zoran. Där har vi en som inte drar sig för använda hårtorken och säga vad han tycker.

   • Oscar Nygren

    Han är ett alternativ. Men jag ser gärna att det kommer in någon som inte har DIF-anknytning. Någon som kommer från en vinnarkultur och kan sprida det vidare.
    Är rädd att man annars tar ännu ett varv i rondellen.

    • DaviDIF

     Du kanske har rätt; Zoran var bara ett förslag. Jag ser honom dock som en vinnare, även om jag misstänker att inte alla här håller med mig…
     Man måste också vara lite realistisk. Mourinho vore t.ex. den perfekta tränaren för oss, men eftersom han och hans likar aldrig kommer att välja Dif, så får vi hålla till godo med det vi kan få.

  • solid

   bra skrivet”!

 • DaviDIF

  Det är dags att (på laglig, demokratisk väg) avsätta styrelsen, tränarna och alla andra som ständigt tjatar om att bibehålla ”kontinuitet”. Kontinuitet ska man ha om man har hittat ett vinnande koncept, inte när det går åt helvete. Och att sälja vår defensiva stomme två veckor före säsongsstart är inget annat än tjänstefel!

  • waien

   Så jävla rätt sagt längst bak joona tovio var grym å sen pa dembo hade varit garanterat hundra gånger bättre än höie å sen att låna ut rajalakso å hellkkvist som faktis förändrade matchbilden när dom kommer in på planen

   • waien

    keene å jawo tillsammans

  • fotbollsfantast

   Nu ser vi resultatet av de 3 djävlarna som var till Kaknäs och förstörde vår fina förening. Alla som har något innanför pannbenet förstår att med hot når man inga resultat.Kan vi inte få bort DFG från vår förening så amnar vi långt bort från ära oc berömmelse

   • DIFilur

    Du har helt rätt i din analys. Pinsamt att se JK skylta med att de är emot våld och hot och samtidigt gulla med DFG och välkomna dem på läktarna och lita blint på vad de säger.

 • Intressant

  När de sportsliga resultaten uteblir kan vi alltid luta oss mot kansliet och de framsteg som görs där.

 • JD111

  Finns det någon åtgärdsplan kring det sportsliga så ser jag gärna att den presenteras nu omedelbart.

 • ViktorDenStore

  Satan vad dåligt. Rena turen att inte Åtvid gjorde 4-5 mål till. Sitter och funderar på om jag någonsin sett ett allsvenskt lag som är så dåligt, men det kan jag inte komma på. Helt jävla ofattbart asdåligt.

  Hela klubben är ju körd i botten. Det värvas sämre och sämre för varje år som går. Till i år gjorde DIF sig av med tre av de bästa spelarna och ersatte med ren avföring. Ser redan nu fram emot en omstart i Superettan med de fåtal spelare som faktiskt håller allsvensk klass, medan resten kan skeppas åt fanders. Det borde bli sisådär 3-4 spelare kvar. Hoppas bara att det laget som kommer in klarar av Superettan. Det här laget hade fått svårt…

 • waien

  Det blir ingen superettan grabbar men det kommer bli en jävla tråkig botten strid igen !!!

 • Gustaf_DIF

  Pinsamt var ordet…

 • Guest

  ”MP!!! HAN GJORDE JU ETT SÅ BRA JOBB MED DIF :((””

 • Anton Snibb

  Få i laget är värda att bära den blårandiga anrika tröjan! Att visa lite hjärta och kämpa är det enklaste man kan göra. En ny tränare skulle också behövas. En ny persom som kan ge en nytändning och tillföra ny energi och ett nytt sätt att tänka!

 • http://www.facebook.com/gunnar.wahlberg Gunnar Wahlberg

  Det är fruktansvärt tungt nu att vara en äkta djurgårdssupporter. Ingen vet vad som är fel. Jag tror på kontinuitet både på spelar och ledningsnivå. Just nu tycks inget fungera, men spelarna gör nog allt som står i dess makt och jag tror inte att de är sämre än andra allsvenska spelare. Vi måste göra allt för att stötta vårt Djurgården

  • DIFilur

   Helt rätt inställning. Det är det enda vi kan göra. Att fortsätta stötta laget. Tyvärr kommer vi aldrig kunna bygga långsiktigt i DIF. Allt pekar uppåt med tex, bättre och bättre ekonomi ,träningsmöjlgheter, arenasituation osv. Allt detta skiter vissa supportrar i bara för att vi förlorar några matcher i början på säsongen. Då besöker de träningar och hotar ledare och tror på något idiotiskt sätt att det ska bli bättre av det. Synd att inte alla supportrar vore som du, då skulle framtiden se väldigt ljus ut för DIF.

 • Magnus Johansson

  Huvudtränaren blir avsatt ( kommer aldrig köpa fabler om att han lämnat frivilligt) efter några omgångar av allsvenskan och 2 tränare nästan helt utan seniorerfarenhet (U21 är inte samma nivå) som egentligen inte vill ha huvudansvar ersätter. Man ändrar spelsystem och ligger sist i serien. När matcherna spelas på hemmaplan finns det personer som betalar pengar för att under 90 minuter få skrika ur sig hur dåliga olika spelare i DIF är. Spelaren som man byggt anfallsspelet kring är skadad plus den spelare som innan seriestart hyllades av alla som en av allsvenskans mest spännande mittfältare är dessutom skadad. Spelare har upplevt stämningen på kaknäs som hotfull och vad händer om man inte vänder resultaten? Konstigt att laget under dessa förutsättningar inte presterar? Hur länge är det MP som ansvarar för resultaten? Vad ska man göra nu, hota spelartruppen för att få till resultat? Klubben och laget i mitt hjärta blöder och det är inte MP eller TJ som bär största ansvaret för det.

  • Guest

   Jo det är det. Det är ju dom som köpt in spelarna.

 • Blue_Saints

  Vi åker ur i år.

  Vi har några spelare som bryr sig, Jawo, Tibbling, Marc och typ Amartey. Resten har noll vinnarmentalitet och bryr sig inte om Djurgården. Men så blir det väl när man värvar massa legoknektar.

  • David Daging

   Legoknektar? är rätt övertygad om att DIF inte är en klubb som kan kasta höga löner på spelare, tror inte problemet är mentalitet utan kvalitet.

   • Guest

    Då är det ju ännu värre.

   • DIFilur

    Helt rätt! Är så less på alla kommentarer om att spelarna inte bryr sig. Det är klart de gör. Men det räcker tyvärr inte då de är för dåliga helt enkelt.

 • Mathias

  Vi kan ju glädja oss åt att förmodligen ha Sveriges snyggaste bortaställ. :D

 • Rasmus Henstad

  Vi förlorar med 5-1… vilket är pinsamt.
  Jag vill ha mer reaktioner från spelare och ledare, att liksom kunna höra sin tränare vara fullständigt rasande, vilket man ska vara efter en sån här match.
  Visa mer känslor och hjärta DIF

  • elkraid

   vi har nästan inga spelare som har känslor för klubben.

   • Guest

    Mp har sparkat dom som hade de

  • solid

   mm anders j visar bara upp uppgivenhet vilket inte är bra alls.

 • Putte79

  MP’s luftslott, luften ur. Tack din loser för att du sabbat vårt lag!

 • Chrille1101

  Fy Faaaaaan, Vad håller Höje på med ?? måste ha gjort sin sista match i DIF uruselt han borde ha klivit av självmant .

  När hände det sist ( har aldrig hänt mig veterligen) att båda våra representations lag låg i andra divisionen !!???

 • Jan Karlsson

  Har vi verkligen en spelartrupp för att rotera så enormt på platserna, knappast va?
  Har vi verkligen ett spelsystem som håller för allsvenskan, knappast va??
  Och hur är det, bäst är väl så här långt Jawo… och han är inlånad! Snyggt….
  Fan, ska man behöva besöka en grusplan ”nära dig” inom kort….?

  • DIFilur

   Spelsystemet är det inget fel på. Det finns många toppklubbar i europa som har samma idé som vi. Grejen är att vi har för dåliga spelare för att spela som vi gör. Tror tyvärr vi har för dåliga spelare för att spela hyffsat på med något annat system också.

 • Ronny

  Var är spelare med djurgårdshjärta typ Tommi Vaiho,rajalasko,hellqvist,

  Christer Youssef ,Daniel Sjölund och kämpen James Keene

  Vill nog påstå att dom håller bättre klass än en del nyförvärv

  • Christian Lindberg

   Nu är det ju alltid lätt att vara efterklok. Jag håller dock med dig, alla dessa spelare presetera bättre än vad dessa gör nu. Dajja måste garvat åt Adde och samtidigt vart väldigt ledsen när han lekte på mittfältet.

   Såg ut som Dajja inte fira målen & det tackar vi respektfullt för.

 • Bengrot

  Höje har nu släppt in 2,6 mål per allsvensk match. Vill inte påstå att han bär skulden till alla dessa, vi har en väldigt virrig backlinje, men hur mycket mer behövs egentligen för att Hampus Nilsson ska få chans att stå från start?

 • http://www.facebook.com/profile.php?id=100002211005512 Tobias Schierman

  så sjukt fegt! spela pedersen som högerback? peta tibbling? skulle vilja se denna nu! senn när erton är tillbaka in med tibbe på mitten och pablo in och broberg bort så småningom!

  Jawo

  oyal Tibbling broberg

  Adde Chibsah

  Arvidsson Marc Amartey Nymann

  höie

  då tycker jag ändå att farten i djupled med broberg,oyal och jawo ska finnas, senn finns tibbe och adde som kan servera passen, rutinen och styrkan på innermitfältet med adde och chebsah, senn två bra ytterbackar. Pedersen och amartey borde ändå funka ok. bättre än östberg och emil. höie med stabilitet bakom! kämpa dif!

 • Christian Lindberg

  Tyvärr var de spelare som var kvar på bänken just sådana spelare som är kreativa jobbare. Som hade kunnat ta tag i det alla andra tappade. Dags för Hampus Nilsson som är en kanonmålvakt då Höie inte kan lastas för alla mål men bra med konkurens. Och han behöver hämta sig. Pablo kom in aldeles för sent och behöver vara från start och kunna ha Span med sig Jawo gärna Godsway vem som tar mittfältsroll spelar roll. Men det är spelare som kommer tillföra laget mycket med snabbhet vilket ett hittills trögt Djurgården inte hållit allsvenskt tempo.Men har man förlorat så många som man gjort lånat ut Philip och Sebastian och bra passningsspelare som Trimi Makolli. Trotts dålig Stadion matta så bör man ha bollen efter marken med snabbhet finurlighet kunna snabbt glömma Kopparvallen även om U21 gjorde fint ifrån sig där. Malmö skall man kanske inte slå men bjuda upp till kamp!! Zoran nämde ni men inte Stefan Rehn som gjorde bra jobb när han fanns!!! De båda var duktiga på sitt visste hur rolig effektivforboll kreativt spelas men nu måste vi låta Anders Martin jobba vidare. Det går inte trolla om man förlorat så många och fått så många nya. Sjölund hade såg man i Åff mycket kvar att ge. Kasper och Toivio två finska landslagsmän som jobbade hårt. Synd släppa så många då man spelade jämt med dessa förra året.

 • mehmet

  spelarna inte tilräckling spela dif,måste vara duktiga spelare som vet futbolen, duktika tränare också som vet futbolen. alla lagen teknik taktik fizik kondisyon och mentalitet klar innan matchen, det är inte så svart att vinna men denna lagen själv gör svart att vinna

 • mehmet

  hej dif vakna så länge, vi blir hopplöst , denna spelarna det är svårt att försatta framtiden,de vet inte futbolen , bara de spelar