Per-Mathias Högmo ny tränare i Djurgården

Djurgården Fotboll har äran att presentera norrmannen Per-Mathias Högmo som ny huvudtränare för A-laget. 53-årige Högmo har en snart 25-årig bakgrund som tränare i bland annat Tromsö och Rosenborg och har även vunnit OS-guld som förbundskapten för det norska damlandslaget 2000.

– Det känns väldigt inspirerande att komma till Stockholm och Djurgården. Det är en klubb med massor av passion och en stolt historia, säger Per-Mathias Högmo.

Hans  karriär som spelare innefattar en A-landskamp men också sex säsonger i Tromsös A-lag och två i IFK Norrköping (1995-96). Tränarkarriären tog fart som norsk U-landslagstränare. Under åren 1997-2000 var han förbundskapten för Norges damlandslag med en fjärdeplats i VM och ett OS-guld (2000) som resultat. Högmo återgick sedan till herrfotbollen och var ansvarig för det norska U21-landslaget under tre säsonger innan han återvände till Tromsö som A-lagstränare. 2005 lockades han över till Rosenborg och ett tränaruppdrag som han lämnade efter ett drygt år på grund av sjukskrivning. 2008 återvände han än en gång till Nordnorge och Tromsö där han tränat klubbens A-lag i fyra säsonger i Tippeligan. I december 2012 lämnade han på egen begäran sin post för att få mer tid till en påbörjad doktorand om toppidrottsforskning vid universitetet i Tromsö.

– Vi på Djurgården Fotboll är oerhört glada över att Per-Mathias Högmo tackat ja till att bli huvudtränare. Vi hade ett antal mycket bra alternativ, men Per-Mathias var vårt förstaval. Vi får in en tränare med stor erfarenhet av vad som krävs för att leda en klubb med höga ambitioner, säger tf sportchef Anders Grönhagen.

Per-Mathias Högmo tillträder med omedelbar verkan.

 • John

  Hjärtligt välkommen! Il Professore!!!!

 • DaviDIF

  Varmt välkommen! Det här kommer att bli skitbra!

 • Christian Lindberg

  Varmt välkommen! Vilka 3 kanonmatcher vi har framför oss. Är det Anders Grönhagen som räddar oss igen?

 • JD111

  Bra jobbat Grönis. Känns spännande.

 • Adam135

  Jätteroligt! Det känns väldigt bra på kort sikt, men på lång sikt? Ska vi skaffa ännu en ny tränare efter säsongen? Ge Per-Mathias ett 3-4 års kontrakt.

 • Hasse Jordan

  Hjertlig velkommen til Stockholm Per-Mathias!