Förändringar i spelartruppen

Det sker förändringar i Djurgårdens A-trupp. Den sportsliga ledningen har fattat beslut om sex spelare som kommer att lämna truppen. Det gäller Brian Span, Luis Solignac, Trimi Makolli, Ike Fofanah, Sasa Matic och Kristijan Cosic.

Brian Span och Trimi Makolli (utlånad) har utgående kontrakt som inte förnyas. Vad gäller Luis Solignac, Ike Fofanah, Sasa Matic och Krisijan Cosic (alla utlånade) har Djurgården en option som inte kommer att utnyttjas.

Vi tackar dessa spelare för deras insatser och önska dem lycka till i den fortsatta karriären.

Djurgården Fotboll

 • Fryken

  Synd att Fofanah inte lyckades.

 • Think_DIF

  Synd att Span inte får stanna. Den grabben har stor potential märker man.

  • Menorka1

   Förstod inte riktigt vad som hände med Span. Vår bästa ytter fram till tränarbytet, sen fick han inte chans ens på bänken.

  • vebban

   Frågan är ju om gårdagens ”incident” påverkat bestlutet?
   ”Särskilt mycket speltid blev det dock inte för Brian Span som blev utvisad (dubbelutvisning efter gruff) sedan han väl blivit inbytt.”

  • allyouwantistostayloose

   Han var bra 20 minuter i en match. Annars har han inte presterat.

 • difioso

  Jag tycker det kan vara intressant att notera vilka som inte är med i den här listan.

  De övriga som har utgående kontrakt verkar vara:
  – Petter, Nymann, Östberg, Jarl och Vytas

  Övriga låneavtal som löper ut är:
  – Jawo, Godsway och Kamara

  Jag lyckades bara hitta två uppgifter om Adam Kasa’s kontrakt. Kontraktet skrevs på två år i slutet av 2011. I så fall går det ut nu. I en intervju med agenten Martin Klette från slutet av 2012 så anges att Jarl och Kasa har kontrakt över 2013 respektive 2014. I så fall går Kasa’s kontrakt inte ut i år.

  • Fryken

   Vytas har väl option på förlängning med 2 år vad ja förstått, eller nåt sånt. Troligt är nog att han spelar hos oss nästa år också.

   Östberg är aktuell för bänken och i värsta fall startelvan, därför går man nog inte ut med det än om hans framtid. Har dock inga problem med att man släpper honom.

   Jarls kontrakt är det ja sitter och väntar på varje dag nu senaste månaderna. Vill verkligen ha kvar en 197 cm lång, snabb mittback i laget. Som också är ung.

   Angående Nymann får man väl vänta och se. Defensivt sett är han inte svår att ersätta, men hans offensiva kvaliteter desto svårare.

   Jawo, Godsway och Kamara vill ja ha förlängt:).

   Sen är det ju intressant att se om det kommer upp nån försäljning av Oyal och Hellqvist efter säsongen. Har svårt att se att dessa ska kunna tillföra något. Rajalakso har nog lite bättre chans att få spela nästa säsong. Om han nu vill.

   Kasa kan nog stanna nästa år. beror nog lite på om PG får lämna eller inte.

   • Oscar Nygren

    Ser gärna att man släpper Oyal, Hellqvist och Rajalakso alla tre. Min åsikt är att det inte är några spelare att bygga en framtid på. Kan man få en liten peng för dom så borde man inte tveka.
    Ser gärna Janne Jönsson som tränare nästa år, vad säger ni?

   • JD111

    Jag vill INTE ha kvar en mittback som varit skadad i flera år. Han var inte ens en supertalang. Jag är också tveksam till Kamara, har inte sett någonting som varit något speciellt där.

 • mllundqvist

  Fofanah fick ju ingen jättechans efter sin skada att visa något. Det lilla jag såg tyckte jag han var bra! Fattar inte hur vi tanker där; betala hans rehab och sen inte ge han chansen.

 • 18DIF91

  Tror att det här är ett steg i rätt riktning, gör er av med spelare som inte håller tillräckligt hög kvalité för att spela i Djurgår’n och bygg ett starkt lag som har chans att utmana om europaplatserna i Allsvenskan. Ha också tydliga mål och krav när ni letar tränare och satsa långsiktigt.

 • Fredde_E

  Luis Solignac var väl en av få som var pigg under försäsongen i svenska cupen efter det fick han ju inte spela så mycket.
  Om vi får behålla Jawo så finns det troligen inte plats i truppen.